przystawki - 17402 przepisów (strona:406/1161)

Sałatka owocowa. Moja owocowa fantazja 158

Jest bardzo ciepło. Nie za bardzo ma się apetyt na coś treściwego. Zrobiłam sałatkę owocową, która po schłodzeniu okazała się wspaniała przystawką. Może być również pysznym deserem...   Składniki: 1 jabłko sok z ½ cytryny winogrona białe winogrona ciemne czereśnie mango puszka mandarynek garść malin garść borówki amerykańskiej 1 łyżka miodu płynnego listki mięty do dekoracji   Wykonanie: Wszystkie owoce umyłam

Kuchnia u Krysi
Kosmiczny dżem z cukinii 922

pestkami, twardszą częć cukini zestrzeć na tartce jarzynowej ,a częćś z pestkami na drobnych oczkach .Lub wszystko na drobniejszych oczkach.(Ja to robiłam w maszynce do mielenia z przystawką ).Wszystko razem połonczyć i zagotować w garnku do miękkości .Następnie jak już uznamy ,że cukinia jest miękka dodać cukier i kwasek.Dobrze wymieszać i gotować jeszcze,od czasu do czasu mieszać żeby

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
TATAR Z ŁOSOSIA Z CHIPSAMI Z MARCHEWKI 132

Tatar z łososia to jedno z pyszniejszych przystawek rybnych podane na surowo. Tatar można podawac sam lub z małymi grzankami, chipsami lub w łódeczkach cykorii. Doskonale sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada szpinakowa z łososiem 310

Przystawka o przepięknym wyglądzie i jak dla mnie wspaniałym smaku. Jedna z moich ulubionych :) Wiem jednak, że nie każdy przepada za jej smakiem. Ale jeśli jesteś wielbicielem wędzonego łososia, to coś w sam raz dla Ciebie! :) Przepis znaleziony na stronie Uwielbiam Gotować, jak dla mnie doskonały ;)  A tutaj mamy propozycję podania razem z sałatką a'la ciasto ;) Fajnie się

Czerwona Porzeczka
"Krok po kroku z Robertem Sową" - recenzja książki 135

takich należy :-) Dodatkowo warto zaznaczyć, że jest on bardzo przejrzysty i uporządkowany alfabetycznie :-)  No i najważniejsze: Na jakie dania są te przepisy? Na wszystkie :-) Znajdziecie tu zarówno przystawki, dania główne jak i desery. Dania pieczone, smażone, grillowane. Dania lekkie będące odpowiedzią na obecne trendy kulinarne, jak i te bardziej tradycyjne, bijące pokłony w stronę typowej kuchni polskiej. Tak więc

Czary - gary w kuchni
Nadziewane pomidory alla pizzaiola (Pomodori ripieni alla pizzaiola) 96

Nadziewane pomidory alla pizzaiola to nasza ulubiona przystawka w letnie dni.  Pomidory s ą  zapiekane i bardzo aromatyczne.  Do farszu użyłam  mozzarelli ,  czarnych oliwek, kawałeczków bułeczki a przyprawiłam  czosnkiem, oregano, pietruszk ą.   Smacznego :)   **** I pomodori ripieni alla pizzaiola sono un antipasto ideale per giornate estive

La grande e la piccola cuoca
Recenzja książki "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji" 178

Książka autorstwa siostry Anastazji pt. "Doskonałe przepisy siostry Anastazji" liczy 152  strony. Znajdziecie tam 106 przepisów zamkniętych w miękkiej okładce. Przepisy podzielone są na 4 kategorie: Przystawki i przekąski Zupy i dania jednogarnkowe Dania główne Desery  Siostra Anastazja zdecydowanie stawia na proste, tradycyjne potrawy, takie jak: Gulasz, Pierogi z owocami, Zapiekanka ziemniaczana z warzywami, Żeberka z miodem

Z miłości do słodkości
Restauracja Abażur | Warszawa 151

35zł Te tartaletki zostały prowadzone do menu podczas Kuchennych Rewolucji. Smaczne, jednak jak dla mnie, zbyt intensywny smak połączenia foie gras i musu z homara sprawia, że taką porcją przystawki można się przesycić. Sałatka z kozim serem z musem z mango – 30zł Sałatka zrobiła już na mnie wrażenie samym wyglądem. Jadalne kwiaty, owoce, sałaty, komponowały się idealnie z ciepłym

Kuchnia Bazylii
Tuńczyk z rukolą i fetą 135

Zdrowa i kolorowa sałatka. Nie tylko na przystawkę, możecie ją podjadać przez cały dzień. Dzięki dodaniu kawałków pokruszonej fety nie trzeba solić sałatki. Jedynymi przyprawami, które dodają i podkreślają smak tuńczyka to świeżo zmielony pieprz i sok z cytryny. Należy też pamiętać, że rukola (rokietta siewna) sama w sobie jest bardzo aromatyczna o charakterystycznym pieprznym smaku. Jest zamiennikiem pieprzu, używana

Zasmakuj Kuchni
Szafranowa quinoa z grzybami shitake i ślimakami 118

bidi-language:#0400;} Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości w Sylwestra, przy świątecznym stole, albo przy okazji spotkania z przyjaciółmi, polecam to danie. Sprawdzi się zarówno jako oryginalna przystawka, jak danie główne. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 ziemniaki 2 puszki ślimaków 5 świeżych grzybów shitake 3 szalotki 2 ząbki czosnku ser blue stilton (lub inny z niebieską pleśnią) klarowane

Quinoa Raz!
Pieczone buraczki na kremowym spodzie z quinoy i koziego sera 104

Spodziewacie się gości, albo planujecie romantyczny wieczór i nie macie pomysłu na przystawkę? Sprawdzone przepisy wydają się Wam oklepane? Popularne danie zawsze można przerobić i zaprezentować w nowej odsłonie ;) więc dzisiaj Quinoa Raz! proponuje już dobrze wyświechtaną sałatkę z buraczków koziego sera i rukoli - inaczej. Oczywiście z komosą ryżową ;) Składniki: pół szklanki ugotowanej quinoy 1 serek kozi łomnicki z kozieradką

Quinoa Raz!
Koreczki caprese 131

Sałatka caprese z tych samych składników co klasyczna włoska przystawka, ale podana inaczej. Nie tylko smaczna, ale też ciekawie podana. Składniki: kilka pomidorków koktajlowych opakowanie mozzarelli w kulkach świeża bazylia pieprz Jak zrobić? Pomidorki myjemy, osuszamy. Szykujemy talerz, na którym układamy pionowo wykałaczki, na których są kolejno: pomidorki, kulka mozzarelli i na górze listek bazylii. Na końcu popieprzcie koreczki. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Łosoś pieczony na pomidorach 144

danie wykwintne. Jednocześnie szalenie proste i szybkie. Jeżeli będziecie chcieli to możecie przygotować większy kawałek ryby np na obiad. Jeżeli zdecydujecie się na mniejsze kawałki podajcie je jako przystawkę. Do przygotowania łososia na pomidorach potrzebujemy: pomidory malinowe (lub inna aromatyczna, delikatna odmiana) kawałki łososia (mniej więcej wielkości plastrów pomidora) gęstą śmietanę (np creme fraiche) drobno pokrojona biała część pora

Szybko Tanio Smacznie
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 149

chyba już każdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe, kolację, jako dodatek do mięsa lub przystawka na imprezie... Pełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia ok. 200 ml gęstego sosu pomidorowego

IMPRESJA SMAKU
„Wielka uczta” Erin Gleeson – recenzja książki 149

wegetariańska czyli to co tygryski lubią najbardziej ;) Żeby nie było za pięknie, książka ma dla mnie minusy, ale o tym za chwilę. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: Wprowadzenie Przystawki Koktajle Sałatki Dania z warzyw Słodkości Podziękowania Indeks Co ciekawe, przy przepisach nie ma opisu dania. Natomiast znajduje się on przy dodatkowym spisie treści, który znajdziemy przed każdym rozdziałem

Mienta blog