przystawki - 17402 przepisów (strona:422/1161)

Menu na Sylwestra. Opcja nr 2 dla tych co lubią pojeść! 147

Kaczka z żurawiną! Pyszna przystawka!  Makaron włoski z krewetkami z sosem pomidorowym! Roladki z kurczaka! Pieczona szynka z rozmarynem, na zimno lub ciepło! Sałatka z grzankami i jajkiem! Sałatka z selerem naciowym! DRINKI Kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu

SMYKWKUCHNI
Menu na Sylwestra, proste dania i szybkie do zrobienia! 152

gorąco 2. Orzeźwiający drink z rumem! 3. Pieczony kurczak w maśle! 4. Lekka przekąska pomidory z mozzarellą i bazylią! 5. Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać do nich na wierzch troszkę żółtego sera by zaostrzyć smak! 7. Szybka przekąska z łososiem i kawiorem! Taką roladkę możecie też wykonać

SMYKWKUCHNI
Serowa rolada 143

Serowa rolada, którą dziś prezentuję jest pysznym, prostym do wykonania i efektownym daniem. Idealna jako przekąska, ale sprawdza się również jako przystawka na przyjęciu. Składniki: 10 dkg tartego żółtego sera 12 plastrów sera żółtego 9 plasterków szynki 5 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg serka topionego śmietankowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka musztardy 1 garść natki pietruszki połowa białej łodygi

Smaczne Potrawy
Przepisy na Sylwestra! - PRZEKĄSKI I SAŁATKI NA SYLWESTRA! 149

Kochani o to kilka propozycji na domówkę sylwestrową! Dzisiaj zebrałam z bloga kilka propozycji na przystawki i przekąski, które sprawdzą się na imprezce sylwestrowej! WYSTARCZY, ŻE KLIKNIECIE W ZDJĘCIE ŻEBY PRZEJŚĆ DO PRZEPISU! Sushi z łososiem i paluszkami krabowymi! Pomidory z mozzarellą! Nie wymagają zbyt wiele czasu, smakują bosko, są przyjemną przekąską i do tego niskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym

SMYKWKUCHNI
Kuchnia francuska jest prosta :) 147

rodzinnym. W swoim kuchennym królestwie Mimi stara się wykorzystywać produkty sezonowe. Podzielone zgodnie z porami roku przepisy zgrupowane są więc w czterech rozdziałach, z których każdy zawiera po kilka przystawek, dań głównych i deserów. Miłośników kuchni chińskiej ucieszy zapewne… rozdział piąty zatytułowany „ Chiński Nowy Rok ”, w którym Autorka serwuje nam dania wywodzące się z Jej drugiej ojczyzny. Niemal wszystkie proponowane

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Testowanie Eterno. 163

lemoniad, ale także do sporządzania drinków. Mogą służyć jako dodatek do potraw, np. pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu oraz do wypieku ciast i dekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz

Sama słodycz i szczypta chili
Śledź z pestkami granatu i wędzoną śliwką 181

Śledzie lubimy w każdej postaci i bardzo chętnie wybróbowuję każdy nowy przepis. Oto moja wariacja na temat śledzika z granatem. Przepis podpatrzyłam w TV. Tradycyjna świąteczna przystawka ubarwiona czerwonymi pestkmi granatu, nie tylko zdobi śledzika, ale smakuje wybornie. Pestkom towarzyszy dodatek wędzonej śliwki (miękka, pachnaca, orginalna suska sechlońska), a aromaty koledry i kminku mieszają się z olejem kujawskim 3 ziarna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SEZON NA .. ŚLEDZIA 135

ziołami  w oleju SEKO Filety z olejem wiejskim SEKO Oprócz produktów gotowych do spożycia Seko proponuje także filety na tackach, z których możemy wyczarować pyszne dania główne, przystawki czy sałatki. Zobaczcie co ja przygotowałam swojej rodzinie. * ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ: 1 opakowanie filetów z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO 1 duży ugotowany burak 1 cebula 4 ogórki kiszone majonez sól

Z Majeczką w kuchni
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3407

zupy, a tradycyjną zupą wigilijną w całej naszej rodzinie jest barszcz i uszka z grzybami ale w innych regionach jada się zupę grzybową, zupę rybą lub zupę migdałową Jako przystawki ważne miejsce pośród 12 potraw wigilijnych zajmują: – obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1285

Pierożki te polecam nie tylko jako wigilijne danie, ale również jako fajną przystawkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Są również świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Składniki: ciasto: 500 g mąki 150 g masła 3 łyżki śmietany 18% 2 żółtka sól pieprz farsz: 50 - 60 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża

Mama Gotuje
Chrupiąca kaczka z żurawiną! Świąteczny obiad! 251

Chrupiąca i soczysta pierś z kaczki podana z żurawiną. Idealny przepis na świąteczny obiad czy też przystawkę. Kaczka wydawać się może trudnym mięsem do obróki, ale uwierzcie mi jeśli bedziecie trzymać się kilku podstawowych zasad, zawsze zrobicie ją tak jak należy, skóka pozostanie chrupiąca, mięso będzie miękkie i soczyste i lekko różowe w środku. Taka właśnie jest idelana. Ja swoją

SMYKWKUCHNI
Ryba po grecku + film 543

Ryba po grecku to jedno z wielu tradycyjnych dań wigilijnych, smakuje równie dobrze przez cały rok. Rybę po grecku można podać jako zimną przystawkę lub gorący, pożywny obiad z dodatkiem ziemniaków. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste. składniki na 4 porcje 500 g filetów rybnych 2 cebule 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera kilka ziaren

Smakowite Dania
Najprostsza pasta rybna od świekry 146

wymieszać). Dodaję majonez, keczup, solę (ostrożnie – ryba jest słona!) i pieprzę. Próbuję i doprawiam do smaku :) To idealna pasta na śniadanie, ale świetnie sprawdza się również na (np. Wigilijną) przystawkę. Smacznego

Bazując na smaku
Wieniec drożdżowy- strucla z nadzieniem orzechowym, Potica orzechowa 155

całość się rozpuści. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej drożdże i pozostałą masę mleczno-jajeczną. Wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Nadzienie Orzechy mielimy. Ja użyłam przystawki do blendera. Zmielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem. Dodajemy cukier, bułkę, masło, śmietankę, żółtka, cynamon. Mieszamy łyżką. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy łyżką do jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy

Mieszam w Garnku
Ryba w cieście francuskim 133

ryba owinięta w ciasto francuskie , to coś nadzwyczajnego. Danie robi się bardzo prosto i szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako danie główne, lub na zimno jako przystawkę, przekąskę. Jeżeli serwujemy danie na zimno, to radziłbym podać z jakimś sosem (przepisy na sosy TUTAJ ). U mnie ryba w cieście francuskim zagości na stole świątecznym obok ryby po grecku

Kuchnia Łukasza