Smak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia
sierotka maRysia w kuchniJakiś czas temu rozkochaliśmy się z Rysiem w sushi... jest to bardzo zadziwiające, dla mnie ,,,danie"... bo co ciekawego może być w ryżu, glonach (:-)) i surowym
sierotka maRysia w kuchnizamiast szampana dodałam Somersby- musujący cydr o smaku limonki i kwiatu dzikiego białego bzu. To ostatni najnowszy smak tej marki i muszę powiedzieć.., zaskakująco pyszny. SKŁADNIKI na 4-6 przystawek: 12 ostryg woda z wnętrza ostryg 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany lub creme fraiche 100 ml cydru Somersby o smaku limonki i białego bzu kawałek białej części cebuli dymki
Sztuka gotowania w/g Samirytężeje!!!) sosem polewamy przygotowaną sałatę z gruszkami i figami, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Podajemy od razu. Sałata z gruszkami i figami z sosem z sera pleśniowego może być przystawką, ale jeśli podamy ją w dużej ilości może nasycić także jako danie główne. Post Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego pojawił się poraz pierwszy w Pociąg
Pociąg Do KuchniZamawiając ostrygi w restauracji, poproś kelnera o wyjaśnienie jakie ostrygi mają w karcie i jakie są twoje oczekiwania. Ostrygi podawane są zawsze jako entrée wystawnego. eleganckiego przyjęcia, lub na przystawkę. Są tylko na pobudzenie apetytu i wręcz nie wypada objeść się ostrygami. W dobrym tonie jest poprzestać na jednej czy dwóch, ewentualnie 3-4 jeśli jesteśmy wyjątkowymi smakoszami. Ostrygi
Sztuka gotowania w/g Samiryprzekonać się co do słuszności moich pierwszych wrażeń. Wiele osób, które towarzyszyły mi w rewizytach, bardzo dobrze odebrało zarówno sam lokal, nienaganną obsługę no i samo jedzenie (od przystawek, przez dania główne po desery). Ocena była dokonywana o różnych porach dnia, w środku tygodnia jak i podczas większej weekendowej rezerwacji. Zatem, póki poziom jest utrzymywany, wracać będę
Right Behind The Kitchenprawdziwych tzatzików. Spójrzcie na konsystencję - bardzo zwarta, wręcz kleista. Moja wersja zawierała śladowe ilości ogórka i pora. Podane w akompaniamencie koszyka z chlebem spełniło moje oczekiwania w 100%! Druga przystawka - smażony twardy ser owczy, który pod wpływem temperatury pieknie się rozpływał po przekrojeniu. Jego ostry smak doskonale uwydatniał sok ze świeżej cytryny. Danie główne. Oczywiście oprócz wspomnianych flaków w Byzantio
Right Behind The Kitchenmasło czosnkowe, zmieniamy wymiar tego dzieła. Masło rozpływając się delikatnie wsiąka we wnętrze placka, całość przenika subtelny smak pietruszki załączonej do masełka. Wydając zaledwie 8 złotych polskich za tą przystawkę zrobimy rozsądny ruch. Dodatkowo lokal ma swoją historię, kilka lat już to miejsce istnieje o czym można poczytać na stronie internetowej restauracji. Wystrój lokalu zachęca do spędzenia w nim odrobinę
Right Behind The Kitchencale nie była lepsza grillowana jagnięcina - chłodnawa i bez żadnej rewelacji. Sałatka z mango obroniła się bez problemu z delikatnym sosem miętowym. Jednak danie raczej wielkości przystawki niż dania głównego. Cena także w okolicach 40 zł! Kupując piwo także zostałem wprowadzony w błąd, ponieważ gdy powiedziałem, że chcę piwo polskie, wówczas zaserwowano mi piwo zagraniczne ale informując mnie
Right Behind The Kitchenkluseczkami. Dziś się to zmieniło! Użyłem żołądków drobiowych w nieco inny sposób i wyszło nic innego jak... ...żołądki drobiowe w cieście z kalarepą i surówką Na taką zdjęciową przystawkę wystarczy solidna garść żołądków na osobę . Czyścimy je, odcinając błony łączące żołądki, płuczemy. Zagotowujemy wodę z 2 listkami liścia laurowego i dwoma ziarnami ziela angielskiego łyżeczką soli i dużą porcją
Right Behind The Kitchenpieruństwo może mieć siłę budującą ale i niszczącą... Menu Prosta, kilkukartkowa karta od razu spodobała mi się. Znajdziemy w niej polskie dania połączone z akcentami kuchni europejskiej. Przystawki zimne i ciepłe w cenie 9 - 15 zł, sałatki 18 - 23 zł. Pyszny rosół zjemy już za 6 zł. Dostaniemy tam także bardzo dobry żur na zakwasie, nieczosnkowy i z odpowiednią
Right Behind The Kitchenjednej damy malutki piesek. Widok przeuroczy! Taki o to widok zastaliśmy na początku kulinarnej przechadzki wiedeńskiej. Mimo iż jest to kawiarnia, Cafe Sperl oferuje typowe dania kuchni austriackiej - od przystawek po zupy, dania główne i desery. Próbujemy coś zamówić - dopytujemy w języku angielskim kelnerkę i wracamy za chwilę do rozmówek w ojczystym języku. Kelnerka podpowiada nam po polsku
Right Behind The Kitchenmniej osób proszących o keczup czy sos czosnkowy do pizzy albo o to aby była na grubym cieście. Przede wszystkim pizza ma być lekkim posiłkiem , który spożywa się po przystawkach i powinna być zamawiana jedna na jedną osobę. Dlatego w Aventino dostaniecie prawdziwie cieniutką pizzę, która w piecu siedzi ok. 4 minuty! Jest lekka, nie ocieka tłuszczem i nie załamuje
Right Behind The Kitchenniezbyt cienkie. Jajka roztrzepać w misce, dodać do nich żółty ser, wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oliwie z oliwek. Pyszna przystawka przed obiadem. Polecamy Ania i Marcin
Ania i Marcin gotują