przystawki - 17402 przepisów (strona:435/1161)

Sałatka warzywna 188

cebulę z marchewką ,dokładnie wymieszać . Polać wszystko przyprawioną oliwą jeszcze raz wymieszać .    Można podawać jako dodatek do dania głównego lub z pieczywem jako samodzielną przystawkę np. lekką kolacje .                        - SMACZNEGO

Eli Gotowanie
Roladki drobiowe 126

Filet drobiowy faszerowany mięsem z indyka Dobra   przystawka  na   każdą   okazję.   Podaje   te   roladki   dość   często .   Zmieniam    tylko   dodatki i   mam   następne    danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem  mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych

Eli Gotowanie
Przekładaniec 246

Kochane ciasto francuskie . Któż nie zna jego zalet ? Idealne do szybkich przystawek , idealne  do przekąsek .  Nic : tylko  , wymyślać i piec. Moim hitem ostatnio są przekładane bułeczki. Składniki 2 ciasta francuskie 1/2 kg  karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone) 4cebule czosnkowe 4 pomidory 20dkg sera żółtego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płaska pieprzu 1 łyżka majeranku

Eli Gotowanie
Klops faszerowany 132

Klops faszerowany masą jajeczno kukurydzianą . Moja ulubiona przystawka na Święta  Wielkanocne

Eli Gotowanie
Placki gryczane 157

Placki gryczane smażę z kaszy gryczanej . Najczęściej jeśli zostaje z obiadu a wyrzucić szkoda . Szybko je można usmażyć i są idealne jako przystawka lub dodatek obiadowy . Składniki  100g kaszy gryczanej ugotowanej 1 jajko 1/2 szklanki kefiru lub jogurtu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (nie koniecznie) sól , pieprz do smaku Wykonanie  - Do ugotowanej kaszy gryczanej dodać kefir, jajko

Eli Gotowanie
Mięsna zupa na ostro. 199

jedna z ulubionych zup moich. Pikantno słodka. Może być w wersji jednogarnkowej jak również z odrobiną większej ilości bulionu, jako przystawka. Oczywiście jest to dodatkowo "samo zdrowie". Wiadomo nie od dziś, że papryka to bogactwo witamin i mikroelementów. Z reszta jak wiele innych warzyw, jednak papryka góruje nad innymi tym że nie traci tych wartości podczas obróbki cieplnej. Dlatego jedzmy

Eli Gotowanie
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 156

smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałatka pulpetowa. 151

Hmmm..... Sałatka w skład której wchodzą: maleńkie gotowane pulpety, pomidory koktajlowe, pieczarki oraz rzodkiewka a do tego gęsty sos czosnkowy. Pomysł na sałatkę zrodził się u mojej siostry jako przystawka do grilla i musiał się doczekać debiutu na blogu, bo sałatka jest naprawdę bardzo smaczna. Zjada się ją od początku do końca, bo całość świetnie ze sobą współgra. Sałatka będzie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bigos na golonce 127

Bigos na golonce jest prawdziwą staropolską potrawą i uwielbia go większość Polaków. Jest popularnym daniem, które podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło, a żadne żadne święta nie mogą się bez niego obejść. Bigos gotowany jest w całej Polsce w różnych wariantach, ale potrawa ta zawsze jest pyszna. Jednak każdy przepis na bigos opiera się na kapuście kiszonej, do której

Smaczne Potrawy
Sałatka wykwintna 139

składniki należy poukładać warstwowo na siebie na dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku

Smaki Przyprawy i Kolory
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim 92

kawałek Francji w centrum Dublina:-) Kwiaty i klimat typowo francuski, który bardzo przypadł mi do gustu. Jedzenie było przepyszne i właśnie chcę podzielić się z Wami moją interpretacją przystawki, którą tam jadłam. Podobne danie już gościło na naszym blogu  szparagi z jajkiem w koszulce Na 4 porcje potrzebujemy: 2 pęczki szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej Młode listki różnych sałat

Smaki Przyprawy i Kolory
Propozycje na sylwestra. 173

Roladki z tortilli  Kliknij po przepis. 6. Frykasy Kliknij po przepis 7. Ślimaczki szynkowe  Kliknij po przepis. 8. Caprese  Kliknij po przepis. 9. Pomidory na przystawkę  Kliknij po przepis. Szczęśliwego Nowego Roku

W kuchni u Moniki
Surówka z marchwi i selera 172

małej pomarańczy 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: Warzywa i owoce myjemy, obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki, ewentualnie jak mamy taką możliwość- wysługujemy się robotem kuchennym z odpowiednią przystawką. Z pomarańczy ścieramy skórkę, następnie wyciskamy sok. Skórkę dodajemy do startych warzyw, sok mieszamy z cukrem i przelewamy do naczynia z surówką. Mieszamy, by składniki się połączyły i podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Bazyliowe tagliatelle z cukinią 155

jajka, dodajemy olej, sól oraz posiekane drobno liście bazylii. Całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy za pomocą wałka lub specjalnej wałkownicy (przystawka do robienia lasagne). Rozwałkowane cienko ciasto z każdej strony oprószamy mąką po czym zwijamy w rulon i siekamy na ok 6mm paseczki. Możemy również użyć maszynki do makaronu tagliatelle. Makaron

Kuchnia w czekoladzie