ziarenka uzyskałam. Pieczarki całe wykorzystałam, nóżki od kapeluszy poodcinałam, które również wydrążyłam i z cebulką wysmażyłam. Z kuskusem połączyłam, jajkiem skleiłam, kapelusze wypełniłam do piekarnika włożyłam. Poczekałam i pyszną przystawkę uzyskałam. Składniki: 150 g kaszki kuskus Kupiec, 7 jak największych białych pieczarek, 1 duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo
Moniki SmakołykiPamiętam kuchnię z fajerką u mojej babci. U drugiej babci wciąż taka funkcjonuje. Pamiętam z dzieciństwa placki z fajerki, które były na tej kuchni wypiekane: duże
Pasja SmakuŚlimaki z ciasta francuskiego to świetny pomysł na szybką przystawkę na ciepło. Pachną i smakują jak pizza dlatego dzieciaki je uwielbiają. Idealnie sprawdzają się na wszelkich imprezach. Składniki można zawinąć w ciasto dzień wcześniej, a kiedy przyjdą goście wystarczy pokroić i wstawić do piekarnika. Po piętnastu minutach są gotowe! Przygotowanie: 1 arkusz ciasta francuskiego
Kulinarne Inspiracjełyżki tartego sera corregio pieprz Przygotowanie Plastrami szynki wyściełamy brzegi i dno naczynia do zapiekania. Wsypujemy łyżkę sera ,wbijamy jajko i oprószamy pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,przystawki pieczemy
R'n'G KitchenAromatyczna ,pyszna ,prosta i szybka w przygotowaniu sałatka jest jedną z najczęściej podawanych w naszych domach. Świetnie sprawdza się też jako przystawka. W upalne dni orzeźwia. Składniki ser feta 200 g ogórek sałatkowy kilka pomidorków czereśniowych sałata lodowa cebula czarne oliwki (według uznania) oliwa z oliwek ocet Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenMarynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do potraw z ryb, oraz do zimnej pieczeni. Składniki na 3 słoiki o pojemności 600 ml. Składniki 150 g orzeszków ziemnych w łupinach 250 g różyczek brokułów 200 g białej kapusty 2 młode cebule razem
R'n'G Kitchenrazem zdecydowałam się na samodzielne zagniecenie ciasta. Nie jest to wcale trudne, jego zagniecenie zajmuje góra 10 minut. Z uwagi na małe wymiary, polecam marathopites na przekąskę lub przystawkę. Myślę, że dobrze skomponowałyby się nawet z naszym czerwonym barszczem. Zachęcam do wypróbowania przepisu :) Więcej o tradycji zbierania i przygotowywania potraw z dzikiej zieleniny kultywowanej w Grecji przeczytacie tutaj . Marathopites
Chilli Czosnek i OliwaCarpaccio tym razem w wersji Vege :) podchodziłam do tego dzisiaj sceptycznie ale po spróbowaniu gotowej potrawy moje oczy były wielkości 5 złotówek, ze zdziwienia jakie to dobreeee! Polecam na przystawkę na przyjęcie i dla znajomych na codzień. Wyszło cudowne! SKŁADNIKI: 1 średni burak ugotowany, upieczony lub nawet surowy wg uznania Garść ugotowanego młodego bobu al'dente Odrobina sera feta
Zainspiruj się kuchniązdjęcie możemy przeczytać cały przepis) Zachęcam do głosowania w ankietach po prawej stronie. Można oddać dwa głosy- jeden na coś z działu słodkości, a drugi na dania główne, zupy, przystawki itp. Wygrywają przepisy z największą ilością głosów (niezależnie czy należą do słodkości czy są to inne dania)- o konkursie. Głosowanie trwa do końca dnia 26.07.2015 1. Bajderka 2. Blok czekoladowy
Tradycyjna Kuchniaewelacyjne połączenie bobu z sezamem i curry. Znakomita pasta śniadaniowa lub przystawka do podania z pieczywem, podpłomykami, chlebkami naan lub nachosami. Świetnie smakuje także jako pasta do makaronu i dip do warzyw. Hummus z bobu jest lżejszy i mniej wymagający w przygotowaniu niż hummus z cieciorki. Składniki: 300 g bobu, 2-3 łyżki tahini, ok. 100 ml zimnej wody
SzczyptaSmaQnowościami, mieszać warzywa z mięsem czy rybami. Proponuję również wzbogacić grilla o różne gatunki mięsa jak i dodatki do grilla. Bufet z grilla, w którym znajdują się przeróżne przystawki z grillowanych warzyw i owoców, smaczne domowe pieczywo to prawdziwa rozkosz dla biesiadników. W zeszłym roku piekłam podpłomyki do grilla przez całe lato. Wygląda na to , że w tym roku będzie
codojedzeniaKocham wszystko co grillowane, ale niekoniecznie mięsne i tłuste. Wpadłam na pomysł przygotowania przystawki, których podczas plenerowych imprez zdecydowanie brakuje. Jest smacznie, szybko, elegancko, lekko i bardzo zdrowo. Składniki: cukinia 50 g serka naturalnego 3-4 zielone szparagi kiełki słonecznika szczypiorek Dodatek: pestki dyni łuskany słonecznik sezam pistacje kumin * ilości według upodobań Sposób przygotowania: Chrupiący dodatek: Wszystkie składniki umieść
Wielki apetytBotwinka jest jedną z moich ulubionych wiosennych zup, tak na prawdę mogę ją jeść bez końca! Jakiś czas temu zobaczyłam w sieci przepis na jej wersję
karmelowyrównież usunąć wcześniej skórkę, ale nie jest to konieczne). Na głęboki talerz nałożyć paprykowy krem, na nim ułożyć kawałki ryby, pomidorową kostkę oraz świeży tymianek. Danie jest świetne jako przystawka, a z dodatkiem pieczonych w całości ziemniaków z odrobiną masła paprykowo- tymiankowego z powodzeniem może stanowić danie główne. Smacznego
DefinicjaSmakulaskowe, nerkowce), pełnoziarnistymi grzankami, czy w mnie zdrowej wersji z groszkiem ptysiowym, czy serem. Dodatki można dobierać dowolnie, według tego co mamy akurat pod ręką :) Świetnie sprawdzi się jako przystawka, zwłaszcza gdy mamy niezapowiedzianych gości. SKŁADNIKI (4 porcje) 1 brokuł 1 ziemniak 1 duży zabek czosnku 125 ml jogurtu greckiego 2 liście laurowe 2 ziela angielskie kilka ziarenek
DefinicjaSmaku