przystawki - 17402 przepisów (strona:448/1161)

Dal, czyli hinduskie danie w Polsce 169

Dzisiaj chciałabym zabrać Państwa,  moim zdaniem, w  udaną podróż do Indii.  Zapraszam na hinduski dal, pachnący kolendrą. pól szklanki suchej, czerwonej soczewicy pół

Humanistka w kuchni
Akcja OWOCE MORZA czyli potrawy z głębin mórz i oceanów :) 146

dniach 26/01 - 26/02 wraz z Mikserem Kulinarnym organizowałam akcje kulinarną o tytule "Owoce Morza" Celem przedsięwzięcia było zebranie pomysłów na dania, przystawki, zupy, desery, których bazą są frutti di mare :)   Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom :) Wszystkie dania znajdziecie tutaj: http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/owoce-morza-2 Łącznie zebrałam 18 przesmacznych przepisów z czego poniżej publikuję 3 najciekawsze wg mnie potrawy: 1/ Idealna zupa

upichcona
Pomidory w sosie czosnkowym oraz żółtym serem/ sezon grillowy 238

Bywa, że minimalizm składnikowy rozczula nasze podniebienia, i dokładnie taka sytuacja spotyka moich gości podczas konsumowania przystawki grillowej z pomidorów. Proste, szybkie, przepyszne! Co Nam trzeba: - pomidory całe 4 sztuki - szczypta soli + szczypta pieprzu - ser żółty - sos/ wersja normal: łyżka majonezu + 3 łyżki śmietany 12% + 2 lub 3 ząbki czosnku, lub - sos/ wersja light: 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego

upichcona
Roladki z cukinii – Involtini di zucchini 110

Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo fajna przekąska. Prosta, lekka i wyraźna w smaku. Świetnie pasuje na imprezę lub jako przystawka do uroczystej kolacji. Porcja … Przeczytaj cały artykuł Post Roladki z cukinii – Involtini di zucchini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Zimne nóżki z kurczaka 149

Blueberry Corner by "jagodzianka" W czasach PRL-u, ta przystawka była znana w każdym domu. W barach i restauracjach podawana obowiązkowo razem z wódką. Kiedyś … Przeczytaj cały artykuł Post Zimne nóżki z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z blanszowanej cukinii z fasolą 159

Blueberry Corner by "jagodzianka" Szybka i sycąca, a przy tym świeża i kolorowa sałatka. Może być samodzielną przystawką albo dodatkiem do mięsa czy ryb. … Przeczytaj cały artykuł Post Sałatka z blanszowanej cukinii z fasolą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z łososiem, szparagami i jajkami przepiórczymi 184

smaku, lekko słodkie z kwaskową nutką od owoców! Jakie to były pyszne święta! Była u nas też ta sałatka - może być dla 3-4 osób na przekąskę czy przystawkę, ale może też służyć jako porcja obiadowa - u nas tak właśnie było! Świeżo, smacznie i zielono! Pysznie! Składniki: (2-4 porcje) świeży łosoś - 200 g,  200 g fasolki szparagowej, zielony

Plate of Joy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 198

eleganckie, pełne przepychu i klasy, a jedzenie... Jak już mówiliśmy wcześniej nasze żołądki miały bardzo ograniczone możliwości, więc jedyne na co mogliśmy sobie pozwolić to spróbowanie czegoś z przystawek i wspólny deser. Na początek naszej małej uczty otrzymaliśmy od szefa kuchni poczęstunek - niesamowicie lekka i delikatna terrina z bryndzy z dodatkiem buraka, taki mały i miły dodatek do całości

Plate of Joy
Śródmieście - Gdynia 144

brąz - cudowne industrialne wnętrze! Czuliśmy się tam swobodnie i miejsce z pewnością ma świetny klimat! Miejsce oferuje kilka burgerowych pozycji, są zupy i kilka dań dodatkowych. Są śniadania, są przystawki! Chyba każdy coś dla siebie znajdzie!  My skusiliśmy się na burgera - w wersji klasycznej i wegetariańskiej z serem halloumi - świetna bułka brioche, pyszne i dobrej jakości mięso! Do tego

Plate of Joy
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 243

koktajlowe, układamy przekrojone jajko, a całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Danie wykończyć płatkami parmezanu i posypać solą, fleur de sel.  * Blender ręczny Tefal Infiny Force HB866 ( z przystawką do majonezu i sosów) -  Tefal ** Parowar Tefal Vitacuisine Compact VS4003 -  Tefal Jajka po wiedeńsku Składniki na 1 osobę - 1 jajko, 1/2 łyżeczki masła, sól, pieprz, ulubione zioła. Szklany

Plate of Joy
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 147

przy innej okazji.  Do przygotowania rosołu z kaczki z pierożkami użyliśmy: - garnek* z 10 częściowego zestawu   Tefal   Duetto - blender ** ręczny   Tefal   Infiny Force (z przystawką do majonezu i sosów) - robota *** planetarnego   Tefal   Masterchef Gourmet - parowar ****   Tefal   Vitacuisine Compact

Plate of Joy
Śliwki w boczku 1547

Moja ulubiona przystawka na wszelkie imprezy a szczególnie na Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi.Jeśli ktoś z was jeszcze nie miał okazji spróbować,do dzieła.Śliweczki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno i robią furorę na każdym party. Składniki: śliwki suszone boczek gotowany (krojony w cienkie plastry) wykałaczki Sposób przygotowania: Każdą śliwkę zawijamy osobno w cienko pokrojony plasterek

Wielki apetyt
Jajka faszerowane 99

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich

Wielki apetyt
Zapiekany ser pleśniowy 111

Czasami najprostsze przystawki są najlepsze. Dziś proponuje wam pyszny, cieplutki ser zapiekany z żurawiną. Do tego chrupiące pieczywo i dobre, czerwone, półwytrawne winko i jestem szczęśliwa :) Świetna propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub Walentynki. Składniki: ulubiony ser pleśniowy (ja zakupiłam swój w Lidlu). Najlepiej w drewnianym opakowaniu. żurawina aromatyzowana oliwa z oliwek (ja użyłam rozmarynowo- tymiankowej) Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Restauracja Rondel- Sopot 87

mnie knajpka bardzo przyjemna, piękne wnętrze, świetny klimat, ciekawe menu . Przyszłyśmy, rozgościłyśmy się i przystąpiłyśmy do szperania w karcie.  Menu fajne, nieprzekombinowane, karta przejrzysta. Nasz wybór padł na : Przystawka Skarb leśniczego, czyli boczniaki w panierce podawane z kurkowym sosem.  Nazwa -Rondel ma swoje odzwierciedlenie w menu. Podano w nim shoarmę. Moja towarzyszka zabrała się za polecone przez obsługę

Wielki apetyt