trochę więcej kalorii. Pomidor to wspaniałe warzywo, a raczej owoc, które można przerabiać na 1001 sposobów i zawsze uzyskać coś przysznego. Z pomidora można przygotować wiele bardzo estetycznych przystawek do udekorowania stołu (w tzw verrines czyli w przezroczystych szklaneczkach) i stworzyc wiele sympatycznych i zarazem dietetycznych przepisów. Dzisiaj chciałam zaproponować Wam 2 proste przepisy na sałatki pomidorowe. Ale trzymajcie się
MODA NA BIOchili, czosnkiem, fasolą i papryką to nie tylko uczta dla kubków smakowych, ale także dla oczu. Danie jest smaczne, kolorowe, a do tego proste. Polecam je jako imprezową przystawkę. Można je jeść rękoma. Doskonale smakuje z guacamole. Przepis przygotowany w ramach współpracy z serwisem ZpierwszegoTłoczenia.pl oraz Fooder.pl. Znajdzie się on w e-booku, którego mam przyjemność być współautorką:) Składniki
Smakowity Blog KulinarnyProdukty Potrzebne; jajko 2Sztuki boczek 2Plastry ser żółty 50Gramów só1 Szczypta pieprz 1Szczypta papryczka chili 1Szczypta sos curry 2Łyżeczki
pichcisztowielki powrót kaszy jaglanej, dziś znów propozycja na szybko z owocami. Dla mnie kasza ta doskonale łączy się z wieloma smakami oraz potrawami. Chętnie dodaję ją do dań głównych, przystawek bądź past. Tym razem stworzę dobraną parę z serem twarogowym z dodatkiem owoców egzotycznych. Kasza jaglana z twarogiem Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej; 1 szklanka wody; 50 g sera twarogowego
Życie na widelcuTaka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień. Jednak najlepsza będzie latem, kiedy mamy świeże, pyszne i pachnące warzywa. Składniki: 0,5 kg twarogu tłustego 50 ml śmietany 18% 100 g zielonego ogórka 5-7 rzodkiewek 50 g żółtego sera 0,5 łyżeczki
Ala piecze i gotujeMuffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, w tym na zbliżającą się Wielkanoc
Kto ugości moich gości?sale. Serwowane są tu dania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł Rumiane pierożki z gęsiną podane
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!najlepiej przygotowania zacząć dzień wcześniej. Mus można podać w kieliszkach małych lub dużych (porcja dla ogromnych łasuchów), ale również można podać go na małych talerzykach w formie małej, słodkiej przystawki. Składniki musu: 25 g + 200 g śmietany 36% 25 g mleka 4 duże listki mięty 1 gałązka rozmarynu (długość około 10 cm) 100 g dobrej białej czekolady Składniki sosu
Moja Delicjaprodukcie nie wykryłam ,żadnych wad. Nawet są w dobrej cenie..kosztuja mniej ,niż wysokokaloryczny baton! Te są bardzo lekkie, w połączeniu z u lubionymi składnikami...stają się śniadaniem, przystawką, kolacją, przekąską i towarzyszem do książki. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwłoska prosta przystawka dobra na rozbiegi kolacji a same grissini jako dodatek do zup lub przekąska do filmu :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaDziś proponuję przepyszną, sycącą i bardzo pożywną zupę w stylu włoskim. Z dużą ilością warzyw, w tym mojej ukochanej dyni i jarmużu, z kurczakiem, pieczonym czosnkiem
karmelowywkładamy do miski dodajemy roszponkę oraz pokrojone na 4 części pomidory koktajlowe, lekko posolić. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy po sałacie delikatnie ją mieszamy. Podajemy jako przystawkę do każdego rodzaju wędlin. Smacznego
kgwjanczewoOpiekane śledziki, czy fileciki to doskonała przystawka na różnego rodzaju imprezy, ale również dobry pomysł na coś do przegryzienia na kolacje, czy nawet jako danie obiadowe (np. ziemniakami). Najczęściej robie różnego rodzaju śledzie na święta, bo wtedy jest dużo okazji do spotkań, a śledziki czy fileciki w zalewie można przechowywać dość długo w lodówce i nic się im nie dzieje
Smakowy Raj