przystawki - 17402 przepisów (strona:459/1161)

Chrupiące placuszki z łososiem + recenzja 164

delikatnego i aksamitnego łososia. * Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem. * Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!! * Delikatne , świeże , niezwykle aksamitne … Produkty, które otrzymałam rozdałam do „przetestowania” rodzinie prosząc o szczerą opinię. Usłyszałam same słowa zachwytu!!! GDZIE

Ostra na Słodko
A więc tak... 180

Dzisiaj dodaje Wam większość przepisów, które znajdziecie w zakładkach Obiady, przystawki, zupy. To tak pisałem, że na dniach dowiedzie się gdzie możecie skosztować moich dań. To tak chciałbym Was zaprosić do Aqua- Zdroju tam pracuje jako Kucharz i polecam Wam skosztować takich dań jak Befsztyk tatarski ,zupa cebulowa, zupa rybna Gulasz Węgierski na placku:)  i wiele wiele innych dobrych

pichciszto
Weekend na Węgrzech - relacja 217

drugie danie chociaż sycące, to było dość słone. Deser zbyt alkoholowy, nie zjadłam nawet połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem , a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami . Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami . Drugie danie

Pasja Smaku
Świąteczna terrina z łososiem 244

naszym wigilijnym stole sprawdzają się wszystkie zimne przekąski i przystawki z rybami, m.in różne śledzie z grzybami , z cytrusam i Dzisiaj zaś proponuję Wam przygotować wyśmienitą w smaku, ale przede wszystkim bardzo efektowną, ale i mało pracochłonną Świąteczną terrinę z łososiem, na którą przepis podawałam przy okazji wpisu o dekoracji świątecznego stołu , ta terrina będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Były

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dwaj łakomi Włosi - Recenzja 220

zimą. Sporo jest właśnie przepisów z rodzinnych stron autorów, czyli Piemontu i Kampanii. Receptury są zarówno proste, jak i bardziej skomplikowane (dania mięsne).   Moje ulubione rozdziały to kolorowe przystawki oraz "Primi", czyli wspaniałe zupy i makarony, z których chciałabym przygotować prawie wszystkie. Zawiedziona jestem za to rozdziałem na temat deserów - żaden z prezentowanych w książce przepisów nie spowodował

Chilli Czosnek i Oliwa
Stripsy Rybne 212

Odrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów.  Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie .   Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz) przyprawa do ryby słodka papryka w proszku pieprz

Słodka Strona
Tarteletki szpinakowe z serem 146

rozpływające się w ustach ciasto, pikantny szpinak i aromatyczny ser to połączenie niezwykłe. Takie tarteletki nie wymagają wielkiego talentu czy umiejętności. Mogą jednak być elegancką przystawką (jeśli zrobimy je w małych foremkach) lub sycącym samodzielnym daniem, które podamy na proszony obiad lub kolację. Ciasto: 200 g mąki , pół kostki masła , 1 białko , sól na czubku noża,  szczypta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 216

średniej jarzynowej tarce. Pietruszkę opłukać i posiekać. Wszystko dodać do jogurtu, przyprawić i dobrze wymieszać. Można ją podawać na gorąco jako danie obiadowe lub na zimno, jako przystawkę. Czyż nie wygląda jak kawałek słońca na talerzu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 209

zróżnicowaną dietę oraz niskokaloryczność wielu dań. Dania pochodzą z wielu stron świata (kuchnia brytyjska, włoska, francuska, azjatycka i wiele innych) . Z tą książką ugotujesz zupy, dania główne, przygotujesz sałatki, przystawki, desery. Zaletą większości z dań jest łatwa dostępność składników nawet w polskich sklepach i niski koszt przygotowania . W tej książce Jamie spisał się pod tym względem na medal (wiele innych

WojnaNaSmaki.pl
Babeczki z kruchego ciasta wypełnione porem i boczkiem 259

Jeśli w czasie Świąt chcecie zaskoczyć gości wykwintną przystawką, jest to przepis dla was. Pyszne babeczki z kruchego ciasta wypełnione aromatycznym boczkiem i porem, a całość w śmietanowo jajecznej masie. Eleganckie i wyjątkowo smaczne!   Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 50 minut ( w tym 25 minut pieczenia) Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 125g

Kolizje Smaków
Spring rolls 195

czym je wypełnimy, zależy tylko od naszej fantazji i upodobań. Mogą to by nasze ulubione warzywa, grzyby, mięso, krewetki itd. Podajemy je z sosem lub dipem. Idealne jako przystawka lub przekąska.     Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy pierś kurczaka sałata papryka czerwona papryka żółta ogórek sos sojowy sól, pieprz olej sezamowy   Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kurczaka. Pierś kurczaka

Smakowity Blog Kulinarny
Naleśniki a'la Gundel 213

deserów. Błędem byłoby sadzić, że kuchnia węgierska składa się z samej papryki i mięsa. Wprawdzie rzadziej mówi się o madziarskich deserach, jednak są one równie smaczne i pomysłowe jak przystawki i dania główne. Składniki: 150g mąki 2 jajka 1 żółtko 1 1/4 szklanki mleka (310ml) 1,5% tłuszczu 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli 150g mielonych orzechów laskowych 1/4 szklanki

Smakowity Blog Kulinarny
Hekele 189

Hekele czyli śląska przystawka przyrządzana ze śledzi, ogórków kiszonych, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przyprawiona pieprzem i musztardą. Podawana najczęściej z pieczywem. Kiedyś było to danie postne. Myślę, że u mnie świetnie się sprawdzi jako imprezowa przekąska. Składniki: 3 filety śledziowe w oleju 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone

Smakowity Blog Kulinarny
Risotto z kasztanami 188

tradycyjnej kuchni tych państw. Bogaty smakowo kasztan jadalny od dawna jest znanym i cenionym przysmakiem. Jego intensywny, orzechowo-słodki smak może być stosowany do tworzenia przeróżnych przysmaków od wykwintnych przystawek, przez dania główne po smakowite desery. Składniki: 30 kasztanów jadalnych 2 x 50 g masła 2 drobno posiekane szalotki 300 g ryżu do risotto 1 kieliszek białego wytrawnego wina

Smakowity Blog Kulinarny