przystawki - 17402 przepisów (strona:463/1161)

Mała Wielka Uczta 181

książce przepisy nie są dostępne w Internecie, czy na blogu kotlet.tv.  Dzieli się ona na kilka smacznych rozdziałów: świeże chrupiące – chleb i bułki, małe wielkie – przekąski i przystawki, smakowite gorące – obiady, pyszne słodkie – ciasta i desery. Każda z części zaczyna się krótki opisem, w którym autorka przybliża nam, co dla niej oznaczają dane rozdziały książki i dlaczego znajdziemy

Emcia Pichci
Przystawka z serem korycińskim i gruszką 173

Zarzyckiej  możemy zamówić kilka smaków Sera Korycińskiego. Całą listę smaków znajdziecie tu Ser Koryciński Czesławy Zarzyckiej- oferta smaków. Ja wybrałam Ser Koryciński-naturalny.  Wykorzystałam go do zrobienia przystawki oraz sałatki. Z pomidorami i zielonym ogórkiem również smakuje wybornie. Składniki: 1 gruszka ser koryciński - naturalny Czesławy Zarzyckiej orzechy włoskie syrop trzcinowy złocisty Przygotowanie: Gruszkę obrać z skórki, wydrążyć gniazda

Ala piecze i gotuje
Zupa krem z kalafiora i topinambura / Sunchoke and cauliflower soup 142

Dziś przepis z popularnym ostatnio topinamburem, którego smak poznałam całkiem niedawno na warsztatach u Piotra Kucharskiego we Wrocławiu, dzięki uprzejmości Cooklet Przygotowaliśmy tam z niego puree

karmelowy
Ratatouille 170

potrawa, której podstawę stanowią świeże kolorowe warzywa duszone we własnym sosie. Sprawdza się jako samodzielne danie główne (z ryżem lub bagietką) lub dodatek do mięsa, a nawet jako ciepła przystawka.  Składniki: bakłażan cukinia czerwona papryka żółta papryka 3 pomidory cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz świeżo mielone 2 łyżki ziół prowansalskich tymianek świeży lub suszony oliwa z oliwek Bakłażana

wyzwania kuchenne
Sakiewki z ciasta francuskiego 52728

W ostatnim czasie zostałam entuzjastką ciasta francuskiego! Uważam, że daje ono niezwykle wiele możliwości oraz smakuje wspaniale zarówno na słodko jak i ostro a przy okazji

Kuchnia Pełna Pasji
Kąski z tortiili 866

Placki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także

Kuchnia Pełna Pasji
Ciastka z cebulą 280

Jak wcześniej wspominałam ciasto francuskie znakomicie smakuje zarówno na słodko jak i przygotowane w wersji wytrawnej. Proponowane przeze mnie ciastka znakomicie sprawdzają się jako przekąska np

Kuchnia Pełna Pasji
Krewetki grillowane w liściach bananowca 236

Pyszna, lekko pikantna przystawka. Podana z ryżem może również stanowić danie główne. Pomysł na potrawę znalazłam na stronie Słodko-Kwaśny i pozmieniałam co-nieco :) Składniki dla 2 osób: 250 g średnich krewetek, oczyszczonych 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 szklanka wiórków kokosowych 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 cm imbiru, drobno posiekany 3 łyżki oleju 1 łyżka cukru trzcinowego

Tajskie smaki
Dietetyczna galaretka z kurczaka 380

Na koniec drugiego tygodnia mojej diety podaję Wam przepis na pyszną, dietetyczną galaretkę z drobiu , inaczej zwaną też galartem , czy galantyną . U nas w domu na

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Łososiem i Szpinakiem 200

tarta z ciasta francuskiego z aromatycznym, soczystym łososiem, oraz smacznym, zdrowym i idealnie doprawionym farszem ze szpinaku to propozycja idealna zarówno na uroczysty obiad, wykwintną kolację lub jako ciepła przystawka. Połączenia łososia ze szpinakiem stanowi bardzo ciekawą kompozycję smaków tworząc niezwykłe danie, które z pewnością warto włączyć w domowe menu. Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Łososiem i Szpinakiem - Składniki

Słodka Strona
Krakersy z pastą z makreli 282

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam pysznymi ziołowymi ziarenkami, które idealnie skomponowały się z pastą i krakersami. Polecam. Post Krakersy z pastą z makreli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
szybkowar-galareta z golonki i nóżek... 159

smaku do salaterki lub miseczek, wlać wywar,ocet i można maggi do smaku schować do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc smaczna galareta i na kolację i na przystawkę..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) 345

godzinę, żeby się przegryzło, następnie znów mieszamy kilka minut. W tym czasie płuczemy jelita z soli i moczymy je w wodzie. Za pomocą maszynki do mięsa i specjalnej i przystawki do kiełbasy nabijamy mięso w jelita, można też ręcznie. Nadziewamy w jelita najpierw jako całość, a potem skręcamy w kiełbaski o dług. 12 cm, wieszamy na godzinkę. Ilość i rodzaj

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Koreczki z fasolą JAŚ na ostro 246

lecytyny za to nasz ostry sos to źródło kapsaicyny która skutecznie niszczy wszelakie bakterie i wirusy. Polecam moje skromne koreczki na fajną kolację w gronie znajomych czy jedną z przystawek na karnawałowej imprezie. Zabierajcie się do pracy i nie zapomnijcie polubić Kuchni PROzdrowotnej! Czas przygotowania 10-20 minut Składniki: Ugotowana fasola piękny jaś Suszone pomidory Oliwki czarne Ser rolada ustrzycka

Kuchnia PROzdrowotna
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. II - Katie Quinn Davies, "What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu" 166

Katie. Podzielone są ze względu na typ dania, tak jak to było u  Lebovitza , ale mamy tu trochę więcej kategorii: śniadania, lunche, sałatki, kanapeczki i drinki, obiady, przekąski, przystawki i sosy oraz na koniec - desery. Każdy znajdzie coś dla siebie. W przepisach znajdziemy różnorodne warzywa, zioła, kasze. Można poczuć się zainspirowanym po dłuższym przeglądaniu książki. Gdzieś czytałam, że jest

W kuchni wieczorem