przystawki - 17402 przepisów (strona:461/1161)

Poniedziałkowy "fit" - Jajka z nadzieniem rybnym 183

przygotowania przepis z wykorzystaniem filetów z makreli w sosie pomidorowym. Bardzo lubię wszelakie pasty rybne, a przygotowując ją w jajkach, możemy podać ją zarówno na kolację, jak i na przystawkę. Pasty takie robię często, ale pierwszy raz dodałam do niej rzodkiewkę i bardzo spodobał mi się ten smak.  Jajka z nadzieniem rybnym  SKŁADNIKI: 6 jajek 2 puszki filetów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 176

stopni na około 45 minut. Pod koniec zapiekania można odkryć naczynie, żeby przyrumienić ser. Taki bakłażan świetnie sprawdza się jako danie obiadowe na gorąco... ...lub na zimno, jako przystawka na przykład z keczupem czy ostrym pomidorowym sosem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa brokułowa z masłem orzechowym / Broccoli and peanut butter soup 144

Dziś przedstawiam kolejną propozycję dla osób nielubiących się przemęczać w kuchni Pyszna, szybka i łatwa zupa krem z brokułów z dodatkiem masła orzechowego, podana z uprażonymi

karmelowy
Pieczarki faszerowane mięsem. 135

Pieczarki faszerowane są łatwe w przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek   0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól

Symfonia smakowa
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy 170

Lekka, orzeźwiająca, sałatka /surówka/ warzywno - owocowa jako doskonała przystawka  lub samodzielne danie na co dzień i od  święta. Pyszne połączenie chrupiącego kopru z pomarańczami , to bardzo popularne danie kuchni włoskiej. Sałatkę przygotowuje się zaledwie w  kilka minut, nie wymaga  zbyt wielu składników i nakładu pracy,   a zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 koper włoski

Zakamarki mojej kuchni
Sałatka z kopru włoskiego i jabłka 178

Prosta, orzeżwiająca sałatka z kopru włoskiego i jabłka z dodatkiem ziarenek granatu , to pyszna propozycja na  lekką , zdrową  przystawkę. Doskonale smakuje na co dzień , elegancko prezentuje się również od święta. Prosto, zdrowo,kolorowo...........  Skladniki: koper włoski  czerwone jabłko garść świeżej roszponki   ziarenka  z ½   granatu kilka orzechów  nerkowca świeżo zmielony pieprz

Zakamarki mojej kuchni
TU I TAM. Botwinka i nowe szaty gołąbka. 181

niezwykle smaczne. Farsz i sos dodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI  /na 30 gołąbków/  liście botwinki - u mnie z jednego dużego pęczka dorodnej botwinki (wybierajcie

KUCHARNIA
7 powodów, dla których uwielbiam ... 441

mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko, jak to się robi w m.in. w Chile

KUCHARNIA
3-cie urodziny na zielono. Matcha, biała czekolada, mus i kakaowe chrupki. Co by było, gdyby... 145

było zjeść na zewnątrz".  To zdanie pojawia się zawsze w tym samym momencie - wtedy, gdy właśnie macie siąść do stołu. Wydaje się już za późno, by zamieszać czas - przystawka czeka na obrusie.  Za późno? Od ciebie zależy, jaka będzie przyszłość.  Może w porywie szaleństwa wybiegniesz na zewnątrz i gorączkowo przetrzesz szmatką ogrodowy stół, a potem wszystkim poradzisz

KUCHARNIA
Szwecja, moja nowa miłość, część I 148

Szwecji rozpoczęłyśmy na pokładzie promu Skania, gdzie w stylowo urządzonej restauracji czekał na nas specjalnie zarezerwowany stół. Ilość, jakość i sposób podania jedzenia były na najwyższym poziomie - fantastyczne przystawki zapowiadające szwedzkie smaki, idealnie wysmażone steki, świetnie dobrane wino i niebiańskie desery doprawdy przeszły moje oczekiwania  - a są naprawdę wysokie! Dużym atutem na obu promach była doskonała (i jakże przystojna

KUCHARNIA
Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem / Pineapple chicken salad 567

Znam tą sałatkę od wielu, wielu lat i jakoś do głowy mi wcześniej nie przyszło, żeby podzielić się tym przepisem. Wydawał mi się taki bardzo popularny

karmelowy
Masełko Czosnkowe 118

Produkty potrzebne: ·          Masło-250gram ·          Natka pietruszki- pół z pęczka ·  

pichciszto
Bruschetta z pomidorami 149

Następnie nakładamy farsz na kromki i podajemy na stół. Całość jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a efekt jest smaczny i aromatyczny. Idealnie nadaję się na szybką przystawkę

w mojej kuchni
Koreczki caprese 189

Karnawał w pełni - więc przyda się kolejny pomysł na szybkie koreczki :) Mogą być również świetną przystawką na romantycznej kolacji w Walentynki :) SKŁADNIKI 15 pomidorków koktajlowych 15 mini kuleczek mozzarelli 15 świeżych listków bazylii oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz kolorowy    PRZYGOTOWANIE Pomidorki i bazylię myjemy i osuszamy. Nadziewamy na wykałaczki w kolejności - pomidorek, listek bazylii, kuleczka sera. Skrapiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Dip koperkowy 166

Alternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek czosnku, 20 ml śmietany 18%, 30g świeżego koperku, cukier, sól do smaku  Koperek myjemy i drobno siekamy. Jogurt, majonez, śmietanę łączymy w jednolitą masę, dodajemy przeciśnięty czosnek i koperek. Doprawiamy do smaku ( można

Pudełko rozmaitości