Tatar z łososia w tajskiej marynacie

Tatar z łososia w tajskiej marynacie

Tatar z łososia w tajskiej marynacie

Idealny pomysł na lekką przystawkę :) Przepis na łososia znalazłam na stronie Kuchnia Azjatycka.Składniki (dla 3-4 osób):3 dzwonki z łososiaMarynata:2 łodygi trawy cytrynowej4 łyżeczki soli4 łyżeczki cukru brązowego3 cm imbiru4 liście limonki kaffirskórka z 1 limonki1 czerwona papryczka chilli1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzugarść liści kolendryDressing:3 łyżki majonezusok z 1/2 limonkiświeża kolendraDodatkowo:cząstki limonkiCZAS PRZYGOTOWANIA: 2 DNIPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Białą część łodyg trawy cytrynowej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.