przystawki - 17402 przepisów (strona:447/1161)

śledzie po węgiersku 502

Następnie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dusimy przez ok. 5 min. Śledzie kroimy w dużą kostkę i mieszamy z przygotowanym sosem paprykowo pieczarkowym. Gotową przystawkę schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
MENU NA PRZYJĘCIE 191

powidłach  lub  pierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy.  Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin  owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami  pomidory z mozzarellą, mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka

pieprzny smaczek
Corn-dogi 623

Dzisiaj zapraszam na corn-dogi, czyli parówki w cieście z mąki kukurydzianej, smażone w głębokim tłuszczu. Smakują rewelacyjnie, ale uwaga - są baardzo zapychające :) Przepis znalazłam na

My Culinary Art
Tofucznica z pomidorami i bazylią 128

firmy Polsoja miałam okazję wypróbować kilka nowych rodzajów tofu w bardzo interesujących wariacjach smakowych. Jednym z nich jest tofu z pomidorami i bazylią – idealnie sprawdzi się w różnego rodzaju przystawkach, na przykład w sałatkach czy koreczkach. Ja jednak postanowiłam wypróbować je w tofucznicy. Sprawdziło się idealnie, ponieważ ma delikatną strukturę, a aromat pomidorów i bazylii jest mocno wyczuwalny

Roślinna - blog wegański
Sałatka z młodym szpinakiem, jabłkiem i jagodami goi 159

działce, pierwszy zbiór- 1 kilogram szpinaku, trzeba było to ogarnąć bo nawet Ona nie zje tyle na raz i tak oto postała sałatka. Składniki na 2 porcje (jako przystawka) : 0,5 kg świeżego szpinaku (drugie pół zjadła Miśka) 100 g jagód Goi (namoczonych) 50 g ziaren słonecznika (uprażonych na suchej patelni) 1 jabłko (starte grubych oczkach tarki) łyżeczka oliwy, sól

greenscarf
Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem 136

kolację dla zwolenników wymienionych smaków. Tym bardziej, że krótki czas przygotowania sprawia, że naprawdę realne jest przyrządzenie jej nawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak chcecie podać coś w podobnym klimacie gościom , polecamy Waszej uwadze nasz przepis na jajka faszerowane z majonezem i łososiem . Co prawda w podstawowej wersji nie przewiduje on kawioru

Kulinarna Pokusa
Sałatka śródziemnomorska z wędzonym łososiem 155

miłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje się i smakuje tak dobrze, że będzie jak najbardziej właściwa również na bardziej wyszukane

Kulinarna Pokusa
Sałatka walencka 234

razie nie będzie. Tymczasem bliższa lustracja leżących obok serów wykazała obecność mało popularnego, nieznanego nawet sprzedawcy produktu… Wracając do meritum, sałatka ta może stanowić zarówno rodzaj przystawki jak i całkiem samodzielne, choć „lajtowe” danie. Zazwyczaj spożywam ją właśnie w ten drugi sposób. Tak lub inaczej, jeśli tylko dostaniecie już w swoje ręce nieco manchego (wystarczy niewielki kawałek o masie

Kulinarna Pokusa
Własna książka kucharska ? To nic trudnego 98

układu strony mamy możliwość wyboru rodzaju i wielkości czcionki, a także jej koloru. Naszą książkę możemy podzielić na rozdziały, w których będziemy zamieszczać swoje przepisy, u mnie są to: przystawki sałatki dania obiadowe desery i ciasta Po każdej zmianie kreator zapisuje dane, które zostały dodane. W tym momencie możemy zamknąć edytor i wrócić do pisania w innej chwili, bez obawy

Kulinarne przygody Gatity
Ogórki z musztardą - w słoiki 115

Świetne jako przystawka na zakrapianą imprezę :) ale nie tylko :) ja zrobiłam (i tak polecam) z ogórków średniej wielkości - nie przerośniętych. Zbyt duże mają za dużo miąższu i twardą skórkę, przez co ogórki wychodzą twarde zamiast chrupiących. Duże pewnie lepiej byłoby obrać ze skórki.   Składniki: 4-5 kg ogórków gruntowych 5 szkl. wody 1 szkl. octu

Kolorowy Przepisownik
Potrawka a'la chińska 114

Coś na chińską nutkę znów... Tym razem "bawiłam się" w przystawki ryżowo-porowe (wkrótce pokażę) i zostało mi farszu, dorobiłam więc więcej i przesmażyłam na potrawkę - była kolacja na ostro :) bardzo szybka zresztą :) Składniki: 150 g ryżu Arborio 15 g grzybów Mun 1 marchewka 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich

Kolorowy Przepisownik
Cukinia słodko-pikantna 186

dodatkiem sosu sojowego, czosnku, chili i imbiru posmakuje tym, którzy lubią pikantne dodatki z nutą słodyczy. Tak przygotowana cukinia może być dodatkiem do dań obiadowych, albo samodzielną ciepłą przystawką. Składniki: 1 średnia cukinia 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 duża szczypta chili 1 duża szczypta mielonego imbiru Cukinię umyć

Trzeci talerz
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 186

mango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy spróbują tego dania będą oblizywać się ze smakiem! Jest to świetny pomysł na imprezową przystawkę, albo też danie na grilla. Spróbujcie! Ps. a jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o szparagach zaglądnijcie tutaj! http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/17/jak-przygotowac-szparagi/ SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * białe szparagi – 6 szt * cebula

Ostra na Słodko
Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Pasta whit Radish. Diety: przepisy na dietetyczne śniadanie lub kolacje. 144

tylko podczas diety , lekkie kanapki bez masła to również świetne i zdrowe przekąski dla gości. Zanim wpadnie ci do głowy pomysł co na obiad, przygotuj małe kanapeczki jako zimne przystawki na imprezę. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości , przygotuj moje orzeźwiające Smoothie truskawkowe z Wit. C dla ochłody. Tu znajdziesz przepis. Klik. Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę na grilla , polecam: Dietetyczna

IzaGotuje
Restauracja Bazyliszek zaprasza każdego. Cz. IV i ostatnia. Mocne strony lolalu. 137

Miejsca na deserek zabrakło po degustacji przystawek i dań głównych, więc osobistych wrażeń smakowych nie mam. Choć muszę przyznać, że współtowarzysze kolacji, którzy miejsce jakoś znaleźli  :) byli usatysfakcjonowani, a same porcje deserów prezentowały się imponująco. Cały wieczór oceniam bardzo wysoko. Obsługa lokalu sympatyczna, profesjonalna i otwarta na klienta. Od razu poczuliśmy się zaopiekowani. Karta dań niezbyt rozbudowana lecz stosunkowo

Kuchnia po mojemu