przystawki - 17402 przepisów (strona:445/1161)

Miętowe rosotto 178

listki mięty.Zamieszać dokładnie.Doprawić solą i pieprzem do smaku. Risotto od razu podawać. Włosi jedzą dużo sałaty do swoich dań więc do tego risotto można podać dodatkowo prostą przystawkę z rukoli w winegrecie z oliwy,musztardy i soku z cytryny doprawione sola i pieprzem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Przepis na… – Zuppa di cozze 248

kuchni całych Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu, a olśniewające śródziemnomorskim smakiem. Wspaniałe jako przystawka, ale i jako główne danie spożywane z przypieczonym pieczywem maczanym w oliwie. 3 ząbki czosnku 1 kg małży w muszlach 1 mała cebula 700 g pomidorów 200 ml wytrawnego, białego

Bon Ton Italia
Befsztyk tatarski 182

surowo i dlatego powinno być bardzo świeże. Pamiętajcie także aby mięso na befsztyk było pierwszej klasy czyli albo polędwica albo ligawa wołowa. Do tego dodatki i świeże jajo i przystawka gotowa. Befsztyk tatarski. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z grillowanymi warzywami 131

dodajmy odrobinę soli lub pieprzu.  Tak przygotowana sałatka z grillowanymi warzywami będzie miała intensywny dymny posmak, a sałaty z sokami z cytryny i pomarańczy, zapewnią znakomite orzeźwienie. Doskonała przystawka do głównego dania lub danie główne, które znakomicie sprawdza się w upalne dni. Zróbcie sami podczas kolejnego gorąco weekendu! Życzymy smacznego :) Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Schab nadziewany śliwką i żurawiną 155

oknem :) Na wielkanocny stół proponuję Wam pyszny schab nadziewany żurawiną i suszonymi śliwkami :) Schab może być podawany na ciepło, jako dane główne, jak i zarówno na zimno, jako przystawka. Składniki: 1 kg schabu bez kości 50 g suszonej żurawiny 100 g suszonych śliwek 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu sól, pieprz, słodka papryka Schab naciąć przez środek

My simple kitchen
Azjatycka sałatka z gniecionych ogórków 187

się głębię ich smaku. Jednocześnie ogórki lepiej nabierają aromatów z zaprawy. Sałatka pachnie sezamem i sosem sojowym. Ma lekko słony i lekko słodki smak. Nada się na lunch, jako przystawka, albo jako dodatek do mięs z grilla czy z patelni. Składniki: 2 długie ogórki lub 6 średnich ogórków gruntowych garść kolendry, posiekana (z braku kolendry użyłam natkę pietruszki) 3 ząbki

Trzeci talerz
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 599

przyznać, że bez podsypywania mąką, gdyż ciasto fajnie odchodzi od powierzchni. Kamień nie chłonie zapachu, pozostaje zimny i przyjemnie gładki. Sprawdzi się jako deska do krojenia, jako deska pod przystawki i jako..podstawka pod gorące naczynia. Smacznego ! POLECAM PODSTAWKI.PL

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś w ostrej cytrynce 178

Dzisiaj alternatywa dla wszystkich, którzy nie lubią śledzia. Nie tylko świąteczna, danie idealnie nadaje się jako przystawka na imprezę z przyjaciółmi.  Jeśli zaś myślicie już tylko o zbliżających się Świętach, myślę, że jest to również idealna propozycja na tą okazję. Składniki marynaty zapewne Was zaskoczą, ale uwierzcie że efekt końcowy jest ... co tu dużo mówić - rewelacyjny!   Składniki

Garniec Magalie
Roladka łososiowa 175

Święta, święta ...  Kolejna propozycja, tym razem na świąteczny stół wigilijny, jako przystawka lub jako samodzielne danie.  Lekka i przyjemna konsystencja, delikatny biszkopt o smaku szpinaku, do tego wędzony łosoś. Wspaniale wygląda na talerzu.  Polecam! Składniki: 600 gram szpinaku 50 gram masła 250 gram plastrów wędzonego łososia 50 gram mąki 50 ml mleka 3 jajka sól pieprz

Garniec Magalie
Sałatka z pęczakiem 234

Pojawiło się u mnie ostatnio wiele pytań na temat pomysłów na potrawy wegetariańskie oraz na proste, łatwe do wykonania przystawki i dania na przyjęcia dla przyjaciół.  Kolejne wpisy będą zatem dotyczyć obu tych tematów, mam nadzieję, że wypróbujecie moje przepisy lub będą one dla Was inspiracją do sporządzenia własnych, zaskakująco smacznych i pięknie wyglądających przy okazji potraw, bo przecież

Garniec Magalie
Szparagi wg przepisu Andrzeja Polana 143

Dziś zapraszam na pyszne, smażone szparagi, obtoczone w serze bursztyn, podane z jajkiem w koszulce i aioli cytrynowym. Przepis pochodzi czerwcowego wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do

My Culinary Art
Zielone ogórki słodko-pikantne 483

czym jeszcze raz dobrze wymieszać i ewentualnie dosolić. Zielone ogórki słodko-pikantne można serwować na sałacie ze szczypiorkiem lub same. Będą ciekawym dodatkiem do dań obiadowych, albo samodzielną przystawką

Trzeci talerz
Jarmuż z czosnkiem na masełku 125

Moja propozycja przystawki lub jarzynki do obiadu na dziś to bardzo zdrowy jarmuż z jeszcze zdrowszym czosnkiem. Rezultat jest niesamowity a smak cudowny choć widok trochę mniej. Z takimi daniami już tak jest że smakują lepiej niż wyglądają. Jarmuż z czosnkiem na masełku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa warzywna z młodą kapustą / Cabbage and vegetable soup 170

Dziś kolejna propozycja (i na pewno nie ostatnia) wykorzystania młodej kapusty w kuchni. Cieszmy się nią dopóki jeszcze możemy Dziś przedstawiam lekką, łatwą i przyjemną wiosenną

karmelowy
Filety z kurczaka pod szparagami 101

mają tylko 18 kcal w 100 g, są przy tym pożywne - zawierają sporo białka. Szparagi są cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Wspaniale smakują, zarówno jako przystawka, jak i jako dodatek do drugiego dania. (źródło www.poradnikzdrowie.pl)  U mnie dziś z kurczakiem, zapiekane w piekarniku. Rewelacja! Składniki: 6 pojedynczych filetów z kurczaka, 2 jaja, 6 łyżek maki

Tradycyjna Kuchnia