Składniki: * 5 jajek * 3 łyżki majonezu * 3 łyżki ketchupu * 3 kawałki papryki marynowanej Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na pół i układamy na półmisku
Pobite gary BarbarySkładniki: * 5 jajek * słoik pieczarek marynowanych * pół puszki groszku * 3 kiszone ogórki * 5 łyżek majonezu * sól, pieprz Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy wzdłuż
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego * 50 dag piersi z kurczaka * 3 jajka * 3 bułki * 4 garście szpinaku * 3 cebule * 4 ząbki czosnku * 1 laska kiełbasy
Pobite gary BarbarySałatka Colesław , to pyszna sałatka, idealny dodatek do grilowanych mięs, smaczna i chrupiąca przystawka obiadowa. Składniki -pół główki białej kapusty -1 cebula -sok z cytryny -pół szklanki majonezu -5 łyżek oliwy z oliwek -3 duże marchewki -sól i pieprz Kapustę drobno poszatkuj i układając partiami, posypuj solą, szczypta po szczypcie, delikatnie. Ugnieść i zostawić na jakieś pół godziny. Sprawdzić
Z Kuchni Do Kuchnisałatki, kocham oliwki, ogólnie kocham Włochy ,ale tym razem poniosło mnie do Grecji..gdzie zamiast mozzarelli ...jest feta! Sałatka grecka jest prosta w przygotowaniu, istnieje kilka wariantów tej chrupiącej przystawki. Ważny jest sos.I zachowanie proporcji. Składniki sałata lodowa czarne oliwki zielone oliwki pomidory koktajlowe pomidory śliwkowe kolorowa papryka ser feta ogórek gruntowy oliwa z oliwek cytryna lub ocet czosnek bazylia
Z Kuchni Do Kuchnifirmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiaromatycznych, dlatego warto je łączyć z innymi warzywami i ziołami. Doskonale smakują usmażone w panierce lub duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Świetnie sprawdzą się na grillu, zarówno jako przystawka, dodatek, jak i danie główne. Francuzi przyrządzają z nich wspaniały gulasz- ratatouille, Grecy zapiekankę, zwaną mussaką, a ja proponuję żeby je nafaszerować. Tym razem mięsem, choć w wersji wegetariańskiej
Smakowity Blog Kulinarnybabeczki muszą być na słodko. Ja proponuje też spróbować w wersji wytrawnej. Dodatki możemy dodać różne w zależności co mamy w lodówce lub ogródku. Można je również podać jako przystawkę lub dodatek do zup. Babeczki podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: 1 szkl mąki orkiszowej typ 650 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu
Ala piecze i gotujeŚwietna, pikantna przystawka jak i przekąska. Składniki: 1 opakowanie solonych śledzi w oleju ½ małego słoika marynowanych pieczarek 3 ogórki korniszony 1 papryka marynowana 1 duża cebula 1 puszka filetów anchois Sok z ½ cytryny + otarta skórka Pieprz czarny ¼ łyżeczki pieprzy cayen Posiekany szczypiorek Wykonanie: Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1 godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę
Smaki Ewyszkl. cukru 3 i ½ łyżki soli 8 goździków Kilka ziaren ziela angielskiego Liść laurowy Olej Wykonanie: Gotujemy zalewę z podanych składników. Ogórki kroimy w plasterki ( można użyć przystawki do maszynki do mięsa), tak samo postępujemy z cukinią ( jeżeli jest to młoda cukinia, nie obieramy jej gdy jest starsza obieramy i usuwamy nasiona ). Cebulę kroimy w pół plasterki, paprykę w słupki
Smaki EwyMożna to danie traktować jako przystawkę, danie na śniadanie czy na kolację. Efektownie wygląda i jest smaczne. Składniki: Dowolna ilość plastrów mortadeli i grubości ok. ½ cm Sałatka: 2 marchewki 2 ziemniaki 3 łyżki groszku z puszki 2 jabłka 2 ogórki kiszone 3 jajka Majonez Sól Pieprz Tarty chrzan Wykonanie: Mortadelę podsmażamy na patelni. Istotne jest żeby mortadela zaczęła się zwijać
Smaki Ewynieco mojego męża, miłośnika zup rybnych, który nigdy takiej nie przepuści jeśli tylko ją gdzieś znajdzie – tu znalazł, ale tylko w karcie. Zapoznani wcześniej z propozycjami Pani Gessler na przystawkę poprosiliśmy o carpaccio z kaczki. Owszem, smaczne, ale grubo krojone i sos malinowy z niego uciekł ( w zamian był tam uniwersalny dżem o nieokreślonym smaku ). Szkoda tej niedoróbki
Smaki Ewymielimy w maszynce do mięsa o oczkach 4 mm, a chude 8 mm. Dodajemy sól i przyprawy. Na koniec dodajemy zimna wodę i wyrabiamy masę mięsną około 20 minut. Przystawką do maszynki napychamy osłonki jelitowe masą mięsną ( jelita muszą być wypłukane z soli i namoczone w letniej wodzie ). OtrzymanĄ kiełbasę parzymy w wodzie około 30 – 40 minut
Smaki Ewywizytę uprzykrzyły nam osy, ale w stopniu umiarkowanym – można było wytrzymać. Najważniejsza jest tu kuchnia. Byliśmy na obiedzie w czwórkę, więc przegląd karty zrobiliśmy dość gruntowny. Zacznijmy więc od przystawek. Befsztyk angielski siekany z czosnkiem okazał się urozmaiconą i odmienną wersją znanego wszystkim tatara - naprawdę smaczny i naprawdę godzien polecenia. Równie oryginalny i smaczny okazał się łosoś podany na ziemniaczanym
Smaki Ewyszklanki cukru 2 szklanki octu 3 łyżki soli 4 łyżeczki gorczycy olej Wykonanie: Ogórki myjemy ( nie obieramy ) szatkujemy w cienkie plasterki, paprykę również oraz kapustę. Warto zaopatrzyć się w przystawkę do szatkowania nakładaną na maszynkę do mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki i również kroimy. Całość posypujemy 3 łyżkami soli. Mieszamy. Pozostawiamy na godzinę aby całość puściła sok. Z wody
Smaki Ewy