Sezon na dynię w pełni, warto więc korzystać z jej dobrodziejstw. Chociaż chyba przystopuję, gdyż mój ukochany zaczyna mi już narzekać, że trochę tej dyni już
karmelowyJajka faszerowane choć kojarzone są głównie z Wielkanocą, są doskonałą przystawką imprezową lub po prostu daniem na śniadanie czy kolację. W tych jajkach farsz jest kremowy, lekko ostry dzięki dodatkowi chrzanu. Jajka i chrzan to jedno z moich ulubionych połączeń. Składniki: 6 jajek kilka plasterków szynki 2 łyżki żółtego sera startego drobno łyżeczka ostrego chrzanu duża łyżka majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPomidory z mozzarellą to przystawka znana i wydawać by się mogło, że trochę oklepana. My ją uwielbiamy, zwłaszcza kiedy robię ją ze swojskich słodkich pomidorów. Dodaję do niej oliwki z chilli, które są dość słone i pikantne przez co podkreślają smak. Takie pomidory podaję z chlebkiem natartym masłem z czosnkiem i upieczonym w piekarniku. Do tego kieliszek dobrego wina
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasporego naczynia wkładamy sałatę, truskawki, oraz ser, całość delikatnie mieszamy, dodając zaprawę sporządzoną z sosu balsamicznego i owocu granatu. Rozkładamy na talerze i podajemy jako samodzielną lekką przystawkę, lub dodatek do dania
Miód i pieprzwystygnięcia. Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki". Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok- dekoracja. Podałam na Martha Gold Tacka 14 X40 Porcelana Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniinteresującym Was menu, a następnie dokonać rezerwacji na konkretny dzień i godzinę. Szefowie kuchni zajmą się zaś całą resztą i przygotują specjalnie dla Was trzydaniową ucztę, składającą się z przystawki, dania głównego i deseru. Śpieszcie się rezerwować stoliki, bo bardzo szybko znikają, a Festiwal już tuż tuż! Casual w dobrym tonie Wystrój każdej restauracji jest dla mnie kwestią decydującą
Food Squareposiekać , dodać posiekany szczypiorek i pokrojone na plasterki rzodkiewki, przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sledzia ułożyć w wymieszanej sałatce z pora. Udekorować krążkami pora i rzodkiewką. Podawać jako przystawkę lub na obiad z ziemniakami posypanymi koperkiem
Gotowanie jest łatwenaleśniki) Rozgrzać głęboki olej , maczać ruloniki w cieście i smażyć na słoty kolor. Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem Równie dobrze smakują na zimno do chleba lub jako przystawka
Gotowanie jest łatweDzisiaj danie kolacyjne lub śniadaniowe, lub przystawka imprezowa. W każdym przypadku sprawdzi się w 100%. Proste do przygotowania, a przy okazji naprawdę smaczne i przywołujące letnie wspomnienia. Co akurat teraz bardzo się przyda 😉 Można poeksperymentować z dodatkami do sosu, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplProponuję zrobić gruszki. Słodko kwaśne....nie nachalnie kwaśne i nie przytłaczające słodyczą. Będące doskonałą przystawką do delikatnego mięsa drobiowego czy ryby. Teraz jest na to najlepszy czas, gdyż owoce są już wyrośnięte, ale jeszcze nie dojrzałe. Przetwory należy robić, kiedy jeszcze gruszki są twarde. Najlepsze będą małe odmiany owoców które kładziemy w całości, jednak tak jak ja możecie zrobić
kawawszklancejuż w sumie jestem po papryce w tym roku. A w tej wersji lubię ją najbardziej - słodkawa, z nutą kwasowości. Idealnie pasuje zarówno jako przystawka do obiadu, kanapek jak i stanowi świetny dodatek do dań w stylu azjatyckim. Jej smak nie jest zakłócony dużą ilości przypraw, a tylko delikatnie podkreślony korzennym aromatem ziela angielskiego. Nie jest trudna w wykonaniu
kawawszklanceWiadomo - przystawek do obiadu zimą nigdy za dużo..a powiem Wam, ze jest różnica - otworzyć kupione w sklepie przetwory a te z domowej piwniczki. Dla mnie nie ma porównania. Co swoje to swoje.. Proponuję zrobić buraczki tarte do słoika w zalewie słodko-kwaśnej. Baza smakowa jest ta sama - w kolejnych etapach dodajemy dodatki, które nadają buraczkom charakteru
kawawszklanceKiedy za oknem nie ma już letnich upałów można do obiadu podać ciepłą przystawkę. A, że nadal w bród jest owoców i warzyw na straganach polecam tą potrawkę. Jest to wariacja wiosennej młodej kapusty z koperkiem. Ta, jest zapowiedzią jesieni. Moją przystawiłam do ziemniaczków i mielonych. Tradycyjny obiad zawsze się sprawdza. Proporcja dla 3 osób: - 1/2 główki białej kapusty
kawawszklanceStosunek warzyw do ryby jest wartością regulowną. Jeżeli sałatka ma być posiłkiem a nie przystawką - zwiększmy ilość ryby - 2 płaty miruny ze skórą ( lub jeden duży ) *łyżeczka otartej skórki z cytryny pieprz sól - mała kapusta pekińska / sałata lodowa - 1 dojrzałe awokado - 4 jajka ugotowane na miękko - 1 ogórek szklarniowy - 2 łyżki oleju/oliwy - 3 łyżki soku z cytryny
kawawszklancePrzystawka ta, lub deser jak kto woli powstała dość spontanicznie z produktów, które były akurat w lodówce. Gruszki w połączeniu z prażonymi orzechami i serem są niezwykle smaczne, maja lekko słonawy smak (fajnie komponowałby się ser wędzony). Dla mnie to takie wytrawne danie, zaostrzające apetyt. 2 twarde gruszki (u mnie konferencja) 2 łyżki prażonych orzechów włoskich kilka plasterków żółtego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie