przystawki - 17402 przepisów (strona:432/1161)

Soczysta, ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie. 145

Propozycja na obiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem

Nie tylko w kuchni
BURACZKI ZASMAŻANE Z JABŁUSZKIEM 127

obiadu proponuję bardzo winną sałatkę z zasmażanych buraczków.Świetna przystawka do obiadu  z mięsem. 1 kg.buraków czerwonych 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżka kminku sól cukier puder 1 kwaśne jabłko ****************************************************  Buraki szorujemy szczoteczką i płuczemy.Pieczemy je w Piekarniku lub gotujemy ,zalewając je wrzącą wodą ,po czym odstawić do wystygnięcia.W rondelku najlepiej teflonowym  roztopić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tradycyjna sałatka jarzynowa 170

firmy  WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy  WSP SPOŁEM

Tradycyjna kuchnia Kasi
Marynowana papryka na zimę 189

Marynowana papryka na zimę Czerwona papryka marynowana to standard w mojej spiżarni. Sprawdza się i jako przystawka i jako dodatek do obiadu, do sałatek, ale również i na kanapkę. Taką paprykę robię od dawna, i według mojej skromnej oceny jest najlepsza ze wszystkich, a robiłam już wiele w tym zakresie:)  Składniki: papryka (kolor i ilość zależy oczywiście od waszych

na moim stole...
Salsa pomidorowa z krewetkami smażonymi na maśle z dodatkiem wina na chrupiącej grzance 114

Witamy! Jak Moni uwielbia krewetki... <3 Mamy nadzieję, że wy też. Dlatego zrobiłyśmy lekką przystawkę z krewetkami smażonymi na maśle z sosem winnym, kolendrą i do tego salsa pomidorowa. Zdrowe i pyszne. Nie ma co czekać, tylko... Do dzieła! Składniki: (na 1 porcje) 2 kromki chleba żytniego 6 krewetek 1 ząbek czosnku pół cebuli pokrojonej drobno w kostkę

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Warsztaty z Malmą „O makaronach i winach” 151

dobrze znany. Na miejscu czekała już spora grupka mniej lub bardziej znanych mi blogerów, a po chwili zaproszono nas do usadowienia się przy wielkim stole z dużą ilością apetycznych przystawek. Wykład na temat win i ich łączenia z włoskimi potrawami wygłosił sam współwłaściciel restauracji Pan Krzysztof Celmer, a w imieniu Malmy wypowiadała się Pani Anna Moryto. Wykład był bardzo ciekawy

karmelowy
Sałatka z komosy ryżowej i owoców morza 196

Bardzo pożywna i efektowna sałatka, polecam jako przystawkę albo jako danie obiadowe. Powstała jak zwykle gdy nie wiedziałam co by tu zrobić do zjedzenia, ale pewnie też o tym wiecie że takie potrawy czasami wychodzą rewelacyjnie. Polecam serdecznie pyszną sałatkę. Sałatka z komosy ryżowej i owoców morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z klopsikami 126

świetnie sprawdzi sie jako samodzielny, lekki posiłek, obiad do pudełka do pracy czy propozycja imprezowa. Jeśli przygotujemy klopsiki wcześniej lub wykorzystamy te z wczorajszego obiadu ta lekka i smaczna przystawka będzie gotowa w zaledwie kilka minut. Można tez przygotować większą

Pyry na Gaz
Carpaccio z buraka chioggia 134

burak chioggia łyżeczka miodu łyżka octu jabłkowego olej rzepakowy sól i pieprz rukiew wodna Buraka poszatkowałam na mandolinie. Z pozostałych składników zrobiłam sos. Chwilę się przegryzały i podałam jako przystawkę

AZgotuj!
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 149

szanujący się Włoch serwuje swoim gościom na wieczorny posiłek? APERITIVO i ANTIPASTI Na pobudzenie apetytu (tak jakbyśmy nie byli wystarczająco głodni!) Giovanni serwuje nam kieliszek wytrawnego Prosecco i drobne przystawki. Uwaga, pomimo ich urody jaki i smaku, należy bardzo się pilnować aby nie zjeść ich za dużo – kiedy pojawią się kolejne dania, miejsce w żołądku bardzo nam się przyda

Patchwork
Piątkowe Inspiracje - Sałatka śledziowa z papryką 183

takie solone, bez dodatków, które się moczy i samemu przygotowuje. Dzisiaj proponuję sałatkę śledziową z papryką bez soli i przypraw, bo śledzie same w sobie są słone. Doskonała przekąska, przystawka czy jak w przypadku młodszego dziecka - dodatek do śniadania :) 5 filetów śledziowych solonych 1 czerwona papryka pół cebuli 10 dag. żółtego sera natka pietruszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Galaretka z jeżyn - doskonała 149

pektyny. Świetnie nadają się właśnie do przygotowania galaretek z owoców, które własnej pektyny zawierra niewiele, jak właśnie jeżyny. Najpierw musisz owoce pozbawić irytujacych pesteczek, czyli owoce przetrzeć. Korzystam z przystawki do mojego robota. Pozostaje już tylko, zagotować jeżynową pulpę, dodać pektynę i napełnić słoiczki.  Czym właściwie jest pektyna jabłkowa? To rodzaj rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Błonnik ten pod wpływem wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK 135

idealnie nadaje mu walorów smakowych.  Jest on delikatnej konsystencji, świetnie nadający się do potraw mięsnych - wieprzowiny wołowiny czy też drobiu, jak i idealnie będzie komponował się z wszelakimi przystawkami jako dip. Z pewnością jest to produkt wary uwagi i polecenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
sałatka kalafiorowa z lubczykiem 185

Sałatka kalafiorowa z lubczykiem idealnie pasuje do grillowanych mięs, ale nie tylko. Można ją podawać jako lekkie danie na lunch, a także jako przystawka do obiadu. Jest prosta do wykonania i jednocześnie wartościowa. Składniki : 1 mały kalafior 2 duże pomidory pół szklanki kukurydzy konserwowej garść liści lubczyku 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz Sposób

zobacz ich smak
sałatka z cukinią i prażonym słonecznikiem na gorąco 206

sałatkę" możemy przygotować szybko jako przystawkę do innych dań lub jako właściwą potrawę, gdy wieczorem, po pracy nie mamy za wiele czasu i przede wszystkim nie wypada się już zbytnio najadać. Warto czasami zrobić taki mix warzyw, które pozostały nam w lodówce. Składniki : 1 mała cukinia 1/2 średniej cebuli 1/2 czerwonej papryki 3-4 suszone pomidory z zalewy kilkanaście pomidorów

zobacz ich smak