przystawki - 17402 przepisów (strona:424/1161)

Pasztet ze śledzi z suszonymi grzybami 136

octowej lub w różnych sosach, ewentualnie smażone. Moja propozycja to pieczony ze śledzi pasztet, z dodatkiem suszonych grzybów, ziemniaków, odrobiny suszonej żurawiny, wyszło niebanalnie i bardzo smacznie, polecam, jako przystawka na zimno, idealnie komponuje się z cebulką perłową. Na nadchodzące święta wręcz idealny! Składniki: Na dwie małe keksówki 40 dag surowego śledzia solonego 35 dag ugotowanych ziemniaków w całości

Wanilia i Kardamon
Gruszki z patelni z rozmarynem z kruszonką 174

bekonu, bo one po prostu idealnie łączą się z takimi gruszkami i dla mnie są niezastąpione. Gruszka z rozmarynem pieczona w szynce parmeńskiej i cieście francuskim - to elegancka przystawka, którą już kiedyś zaskoczyłam gości. Cynamon w dużej części świata jest przyprawą i nie może zabraknąć go w potrawie i nie dodaje sie go tylko do ciast czy deserów. Jest najzwyklejszą

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z pieczonych warzyw z soczewicą i camembertem 172

czasie rodzinnego grilla (jeśli kiedyś odwiedzi Was na grillu wegetarianin, nie możecie mu zaserwować nic prostszego). Można też taki krążek sera rozkroić i maczać w nim kawałki warzyw - przepyszna przystawka gotowa! Dziś z kolei chciałam Wam zaproponować sałatkę na ciepło, którą przygotowałam na bazie różnych jesiennych warzyw i soczewicy. Możecie tu dodać właściwie dowolne warzywa, które można upiec

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak upiec mięso w kawałku 149

sposób wszystkie soki zostały w mięsie, a ja miałam czas na nakrycie stołu. Do pieczonej jagnięciny polecam zamiast sosu sałatkę z kukurydzy, zblanszowanego kalafiora i mięty . Jako ciepłą przystawkę proponuję pieczone ziemniaki i smażone pieczarki. Jagnięca polędwica to dosyć małe porcje mięsa. Na godzinę przed przyrządzeniem wyjmuję mięso z lodówki aby się lekko ociepliło. Potem mięso solę i doprawiam pieprzem

codojedzenia
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 151

chrupiącej ziołowej panierce to nasz faworyt. Można ją podać bezpośrednio z piekarnika z dodatkiem pieczonych ziemniaków, warzyw lub ryżu a pozostałą cześć serwować po przestudzeniu w formie zimnych przystawek lub pajdy chleba wiejskiego z plastrem pieczystego. Do posypki dodaliśmy orzeźwiającą skórkę otartą z pigwy, dobra będzie też skórka cytryny. Kropką nad "i" będzie przepyszny sos śliwkowy na czerwonym winie. Wszystkie

SzczyptaSmaQ
Gala Gault&Millau od kuchni 139

wspaniałych szefów kuchni: Adam Woźniak – amuse bousch: sum wędzony/ kwaszone jabłko/ beza grzybowa/ karmelizowana cebula ucho świńskie/ wątroba/ trawa żubrowa/ estragon Paweł Oszczyk Szef Roku Gault& Millau 2016 – przystawka zimna: wędzony pstrąg/ pietruszka/ mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł

królestwo garów
Lahmacun - turecka pizza 205

mięsnego nadzienia. Jest jednym z dań lokalnego fast foodu, konsumowanym przeważnie na ulicach. Lahmacun znane jest także w Armenii pod nazwą lahmajoun. Lahmacun jest niekiedy jednym z elementów tureckich przystawek, czyli meze. Mimo że istnieje mnogość technik przyrządzania i dobierania składników do lahmacun, w Turcji szczególnie popularne są dwa rodzaje tego dania, nazwane od miejscowości, w których występują – Gaziantep

Gotuj z Rumcajsem
Rolada szpinakowa z łososiem 307

zrobiłam ją jako przystawkę na imieniny-ale ,że jest z łososiem to idealnie sprawdzi się również na zbliżającej się wigilii przepis zaczerpnęłam ze strony 100 pomysłów na święta,bardzo mi się kiedyś spodobał zapisałam go i tylko czekałam na jakąś okazję,żeby ją zrobić-pięknie prezentuje się na stole i jest naprawdę pyszna Składniki: 200g łososia wędzonego 4 jajka, 450g

Swojskie jedzonko
DODATEK Z BIAŁEJ FASOLI Z PAPRYKĄ 146

Smaczna przystawka do obiadu na bazie fasoli ,oliwy i papryki.Świetnie pasuje do mięs lub jako samodzielne danie.Przepis pochodzi z kuchni Afrykańskiej.Zapraszam.  1 kg.fasoli białej 2 ząbki czosnku 1 półsłodka papryka 2 łyżki oleju 2 goździki sól szczypta zmielonego KMINKU ******************************************* Fasolę namoczyć na noc.Ugotować dodając pod koniec gotowania sól.Odcedzamy Fasolę ,dodajemy do fasoli oliwę ,drobno pokrajaną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 116

jeszcze nie do końca odkrytym przez Polaków mieście. Prezentacji miasta Cagliari towarzyszyła muzyka fortepianowa grana na żywo przez kompozytora z Sardynii, Riccardo Scaccia.  Jak wyglądało menu wieczoru? Przystawki  Sucha kiełbasa z Campidano Oliwki z Parteolli  Makarony  Malloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano  Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem

Moja smaczna kuchnia
Rolada schabowa z białą kiełbasą 144

świąteczny wielkanocny obiad proponuję tę pyszną i aromatyczną roladę. Plastry boczku nadają jej soczystości. Rolada świetnie smakuje na ciepło, jako dodatek do obiadu, jak również na zimno jako mięsna przystawka.  1kg schabu 2 cienkie białe parzone kiełbaski kilka plastrów parzonego boczku łyżka musztardy op. przyprawy do mięsa wieprzowego pieprz Schab umyć, osuszyć i rozciąć na duży płat. Mięso rozbić

Smakołyki Asi
ROLADKI Z INDYKA Z PIECZARKAMI OTULONE BOCZKIEM 708

obsmażeniu na patelni Gotowe Roladki wychodzą bardzo soczyste dzięki wędzonemu boczkowi,który chroni mięso przed wysuszeniem.Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno jako wędlina....doskonała zimna przystawka

Niespełnione zdolności kulinarne
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 109

Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 1 Comment / 19/11/2015 ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 0 Comments / 14/11/2015 WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 0 Comments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH

Martyna Cooks
ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 161

ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie

Martyna Cooks