Cukinia to wspaniałe warzywo . Robię z niej przystawki, dania główne . Na surowo też jest smaczna . W tym daniu cukinia występuje w towarzystwie botwiny. Może nie całej tylko listków botwiny. Nie lubię wyrzucać żywności a te listki zostały mi z chłodnika . Wyszło nawet smaczne danie . Składniki na 4 porcje Makaron spaghetti 1 cukinia kilka listków z botwiny 1 cebula
Eli Gotowaniedariawkuchni.blogspot.com/ Moje pytania 1 Programy kulinarne czy rozrywkowe? 2.Książka czy telewizja ? 3.Ulubiona przystawka świąteczna? 4.Wigilijny barszcz czy grzybowa? 5.Kuchnia polska czy włoska ? 6.Kawa czy herbata ? 7.Ciasto kruche czy ucierane? 8.Wyjazd na wymarzone wczasy czy udział w seminarium z prestiżowym szefem kuchni? 9.Pieczenie czy gotowanie ? 10.Co myślisz
Eli Gotowaniejest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki 8 płatów śledzia niesolonego 3 ogórki małosolne 2 cebule średnie
Eli Gotowaniecebulę z marchewką ,dokładnie wymieszać . Polać wszystko przyprawioną oliwą jeszcze raz wymieszać . Można podawać jako dodatek do dania głównego lub z pieczywem jako samodzielną przystawkę np. lekką kolacje . - SMACZNEGO
Eli GotowanieFilet drobiowy faszerowany mięsem z indyka Dobra przystawka na każdą okazję. Podaje te roladki dość często . Zmieniam tylko dodatki i mam następne danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych
Eli GotowanieKochane ciasto francuskie . Któż nie zna jego zalet ? Idealne do szybkich przystawek , idealne do przekąsek . Nic : tylko , wymyślać i piec. Moim hitem ostatnio są przekładane bułeczki. Składniki 2 ciasta francuskie 1/2 kg karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone) 4cebule czosnkowe 4 pomidory 20dkg sera żółtego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płaska pieprzu 1 łyżka majeranku
Eli GotowanieKlops faszerowany masą jajeczno kukurydzianą . Moja ulubiona przystawka na Święta Wielkanocne
Eli GotowaniePlacki gryczane smażę z kaszy gryczanej . Najczęściej jeśli zostaje z obiadu a wyrzucić szkoda . Szybko je można usmażyć i są idealne jako przystawka lub dodatek obiadowy . Składniki 100g kaszy gryczanej ugotowanej 1 jajko 1/2 szklanki kefiru lub jogurtu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (nie koniecznie) sól , pieprz do smaku Wykonanie - Do ugotowanej kaszy gryczanej dodać kefir, jajko
Eli Gotowaniejedna z ulubionych zup moich. Pikantno słodka. Może być w wersji jednogarnkowej jak również z odrobiną większej ilości bulionu, jako przystawka. Oczywiście jest to dodatkowo "samo zdrowie". Wiadomo nie od dziś, że papryka to bogactwo witamin i mikroelementów. Z reszta jak wiele innych warzyw, jednak papryka góruje nad innymi tym że nie traci tych wartości podczas obróbki cieplnej. Dlatego jedzmy
Eli Gotowaniesmak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety
Kuchenna KontrrewolucyaHmmm..... Sałatka w skład której wchodzą: maleńkie gotowane pulpety, pomidory koktajlowe, pieczarki oraz rzodkiewka a do tego gęsty sos czosnkowy. Pomysł na sałatkę zrodził się u mojej siostry jako przystawka do grilla i musiał się doczekać debiutu na blogu, bo sałatka jest naprawdę bardzo smaczna. Zjada się ją od początku do końca, bo całość świetnie ze sobą współgra. Sałatka będzie
Poezja Smaków - blog kulinarnyBigos na golonce jest prawdziwą staropolską potrawą i uwielbia go większość Polaków. Jest popularnym daniem, które podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło, a żadne żadne święta nie mogą się bez niego obejść. Bigos gotowany jest w całej Polsce w różnych wariantach, ale potrawa ta zawsze jest pyszna. Jednak każdy przepis na bigos opiera się na kapuście kiszonej, do której
Smaczne Potrawyskładniki należy poukładać warstwowo na siebie na dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku
Smaki Przyprawy i Kolorykawałek Francji w centrum Dublina:-) Kwiaty i klimat typowo francuski, który bardzo przypadł mi do gustu. Jedzenie było przepyszne i właśnie chcę podzielić się z Wami moją interpretacją przystawki, którą tam jadłam. Podobne danie już gościło na naszym blogu szparagi z jajkiem w koszulce Na 4 porcje potrzebujemy: 2 pęczki szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej Młode listki różnych sałat
Smaki Przyprawy i KoloryRoladki z tortilli Kliknij po przepis. 6. Frykasy Kliknij po przepis 7. Ślimaczki szynkowe Kliknij po przepis. 8. Caprese Kliknij po przepis. 9. Pomidory na przystawkę Kliknij po przepis. Szczęśliwego Nowego Roku
W kuchni u Moniki