Carpaccio z buraka ćwikłowego po polsku

Carpaccio z buraka ćwikłowego po polsku

Carpaccio z buraka ćwikłowego po polsku

Samo zdrowe jest w burakach stąd kolejna ich odsłona.  Carpaccio z buraków to bardzo łatwa w przygotowaniu przystawka: Średnio na porcję dla jednej osoby potrzeba: 1,5 średniej wielkości buraka lub 1 duży garść roszponki i UWAGA !  w tej wersji  wędzony twaróg Pilo ( baaarrrdzo aromatyczny) zamiast parmezanu :) kilka kaparów marynowanych ulubiony gęsty sos balsamiczny oliwa z oliwek sól pieprz  Buraki należy ugotować w skórce, tak aby były miękkie. Można też kupić ugotowane.  Pokroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.