Uwielbiam zupy! Mogę je jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację Dokładnie tak w dniu wczorajszym raczyłam się przepyszną zupą z czerwoną pastą curry, imbirem, chili
karmelowyWracam do bloga z przystawką pochodzącą ze słonecznej Italii. U mnie nieco zdrowsza wersja, z przeważającą mąką pełnoziarnistą. Możecie je zawijać w szynkę parmeńską lub przyrządzić do nich sos. W ciekawszej wersji możecie je posypać przed pieczeniem makiem, sezamem, ziołami. Grissini - paluszki chlebowe Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 szklanka mąki pszennej (u mnie krupczatka) - 2 łyżeczki suchych
Corner With RecipesDzisiaj danie, które może być przystawką, daniem głównym, albo dodatkiem do mięsa, ryby czy kurczaka (pamiętajcie – kurczak to nie mięso;). Naszym zdaniem połączenie smaków jest idealne. Delikatne grzyby z mocnym smakiem imbiru i aromatyczną bazylią. Danie podpatrzyliśmy na filmie … Czytaj dalej
slodkokwasnaplfirmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiilość ośmiornicy też zależy od tego czy chcemy aby była tylko niewielkim dodatkiem czy raczej głównym składnikiem. Każda wersja połączenia poniżej podanych składników będzie smaczna. Polecam, świetna przystawka! Na podstawie tego przepisu składniki ok 300 g marynowanej ośmiornicy 2-3 ugotowane ziemniaki, pokrojone w mniejsze kawałki 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki 1 zielony
Stare Garypaski z kawałków kurczaka, ananasa, sałaty i sera. Na koniec posypujemy czarnuszką i zwijamy w rulon jak sushi. Kroimy w ok 2-3 cm kawałki. Świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezie lub jako lunch w pracy. Smacznego
DefinicjaSmakudanie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane mięsa i warzywa. Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło. Możemy go również przygotować na patelni grillowej, jeśli chcemy go przygotować w domu. Grillowany ananas z szynką parmeńską Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 3-4 osób Składniki: 1 mały dojrzały ananas
Kulinarne przygody GatityDynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw marynowanych w occie. Składniki: ( korzystałam z przepisu Smacznej Pyzy z małymi zmianami ) 2 kg dyni melonowej żółtej 2 szklanki octu spirytusowego 10% 2 szklanki wody opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki cukru 2 łyżeczki
Atlas Smakówpowiedzą wiele więcej. Zapraszam do Soffi! Kawa smakowa Wild Rose ( 14 zł ) z delikatną nutą róży i chilli, udekorowana bitą śmietaną i płatkami kwiatów Wild Rose Przystawka Południowe Przysmaki ( 19 zł ) - wypiekana na miejscu, gorąca, chrupiąca ciabatta plus pasty - tapenada z czarnych oliwek, hummus, kozi ser, pesto z suszonych pomidorów Południowe Przysmaki Zupa Leśna
Atlas Smakówletnie upalne dni spożywanie gorących dań to nie lada wysiłek. Dlatego też dziś postawiliśmy na coś lekkiego - zimną przystawkę z bakłażana :) Bakłażan to niedoceniane przez Polaków warzywo (a właściwie to owoc, bo z botanicznego punktu widzenia bakłażan jest jagodą). Bakłażan dostarcza niewielu kalorii (100 g produktu to około 20 kcal), dlatego też powinien być wykorzystywany w kuchni przez osoby
W kuchni KatiePieczarki z grilla to lekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu. składniki na 4 porcje 8 dużych pieczarek 150 g sera żółtego mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki
Smakowite Daniabulgur, przyrządzona z niezwykłą pieczołowitością, jeśli chodzi o szczegóły. Kolejne kęsy różnych ryb w połączeniu ze słodko-słoną kaszą, przypominającą wyglądem piaszczyste plaże, wprowadziły nas w prawdziwą ekstazę. Rozochoceni przystawkami wołaliśmy: jeszcze, jeszcze!, a Szef Kuchni, pobudzony naszym apetytem, zaserwował nam kolejne arcydzieło - stir-fry z sezonowych warzyw z ogórkiem małosolnym, cypryjskim serem halloumi i hiszpańską chorizo. Wszystko świeże
Food Squarepobudzenie apetytu: - tete d'achard / czarny czosnek / ocet z szałwii (Pedro) - wędzony węgorz / szalotka / burak/ mus rybny (Martin)- węgorz wygrał, świetna kompozycja smakowa Do nich Esporão Reserva white 2012 Przystawki grillowana makrela / 45 dni sezonowana słonina / tatar z selera naciowego / jabłko granny smith (Pedro) i Esporão Reserva white 2013 - świetna makrela, lekko "zgrillowana", w sumie półsurowa i do niej
królestwo garówsmak, który dodaje charakteru niejednej potrawie. Dodatek czerwonej cebuli o intensywnym kolorze sprawia, że danie od razu chce się jeść. Tak przygotowana cebula idealnie pasuje do sałatek, kanapek, rozmaitych przystawek. Składniki ½ kg cebuli ( pół na pół z czerwoną), 2 łyżki soli, ¼ szklanki octu na 3/4 szklanki wody ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy. Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w talarki
Tradycyjna Kuchniacolesław Surówka ta zajmuje czołowe miejsce wśród dodatków do obiadu w mojej rodzinie. Powiem więcej, kiedyś przygotowałam tę sałatkę na jakiś większy obiad rodzinny, gdzie na stole stało mnóstwo przystawek, sałatek i właśnie ta oto prosta surówka...jako pierwsza zniknęła ze stołu. Smaczna, zdrowa, bardzo soczysta, szybka w wykonaniu, tania i banalnie prosta. Zwykła surówka z kapusty białej, ależ
na moim stole...