Przepis na…. – Prosciutto con melone, prawdziwie włoską przystawkę

Przepis na…. – Prosciutto con melone, prawdziwie włoską przystawkę

Przepis na…. – Prosciutto con melone, prawdziwie włoską przystawkę

Połączenie słodkości melona i prosciutto? Czemu nie! Ta popularna, włoska przystawka bazuje na różnicy smaków i konsystencji. Właśnie dlatego, aby prosciutto crudo con melone wyszło jak najlepsze, niezbędne jest użycie możliwie najsłodszego owocu. Przyrządzenie jest proste jak nawierzchnia Autostrada del Sole! Z przekrojonego na pół melona wybieramy nasiona. Następnie kroimy go na kolejne cząstki i pozbawiamy skórki. Gotowe kawałki owijamy prosciutto i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe! Dla urozmaiceni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.