przystawki - 17402 przepisów (strona:382/1161)

kotlety ziemniaczane 197

widać na zdjęciu mamy jeszcze groszek i marchewkę, też można dodać :) Wszystko łączymy razem.... Cebulę i czosnek wcześniej podsmażamy... ...wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę, sałatkę lub jakieś specjały ze spiżarni :) Smacznego

chleba naszego
Jajka zapiekane w szynce 228

Jajka zapiekane w plastrach szynki to smaczne i banalnie proste śniadanie lub przystawka. Nie wymaga wielu składników, ani dużego nakładu pracy, a jest ciekawym sposobem na podanie jajek. 10 plastrów szynki ok 10 cm średnicy 10 małych jajek sól pieprz czarny świeżo mielony szczypiorek lub natka pietruszki Plastry dobrej szynki o średnicy około 10 cm włożyć do lekko natłuszczonej formy

https:KKuchniaMniam
Grillowana cukinia z sosem pietruszkowym , granatem i czarnuszką 164

Kochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia. Przepis pochodzi z książki "Jaglany detoks,kolejny krok" Marka Zaremby. W oryginale jest podana cukinia i bakłażan. W moim przepisie jest tylko cukinia. Nie zaufałam bakłażanom ,które leżały w sklepie. Składniki cukinia ziarenka granatu sól morska bądź himalajska różowa 3 łyżki oliwy

Z Kuchni Do Kuchni
Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 174

Przed Wami przepis na ziemniaki, które można podać jako przystawkę, albo  danie główne. U mnie sprawdziły się w obu przypadkach. Ziemniaki faszerowane już kilka razy robiłam, ale z innym farszem min. z mięsnym. Tym razem postawiłam na danie bezmięsne. Mam nadzieję, że i Wam przypadną do smaku Składniki: 5 - 6   ziemniaków wyszorowanych (po jednym dla każdego

Kuchnia u Krysi
Ogórkowe gazpacho z cukierkiem wypełnionym mozzarellą 160

wypełnionym mozzarellą Muszę Wam powiedzieć, że nakręcenie takiego filmiku to jest kawał ciężkiej pracy. Danie, które w nim przygotowywuję jest proste i niezbyt czasochłonne. Bardzo fajnie sprawdzi się jako przystawka albo mała przekąska, gdy szukamy czegoś „na ząb”. Ja poza cukierkami z mozzarellą przygotowałam jeszcze krewetki w tempurze. Zarówno krewetki jak i mozzarella skomponowały się pysznie z gazpacho

mecooks
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 268

obiad przygotowałam roladę z mięsa mielonego w cieście francuskim. Szybko się ją przygotowuje a smak... naprawdę dobra :) Taka rolada jest idealna jako danie obiadowe jak i również jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * ok. 500 g mięsa mielonego * pół czerwonej papryki * 5-6 większych pieczarek * 1 mała cebula * sól, pieprz, ulubione przyprawy i zioła

Zrób to smacznie
Brokułowy slaw czyli sałatka z brokułami 207

lubi brokuły ? Ja bardzo! Na ogół jem brokuły blanszowane ale tym razem przyrządziłam brokułowy slaw ze świeżych brokułów. Brokułowy slaw czyli sałatka z brokułami to wspaniała przystawka do mięsa lub ryby. Jest smaczna i prosta w przyrządzeniu. Zielona, zdrowa, pełna orzechów i rodzynek. Pyszna sałatka gdzie praktycznie wykorzystałam cały brokuł. Grubą łodygę tnę na cienkie paski. Zawierają one błonnik

codojedzenia
Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji 172

zamówić to, co Maciej Nowak, czyli wszystko z karty i potem to zjeść, Jeśli jest to niemożliwe to absolutnym minimum jest po jednym daniu z każdej kategorii – przystawkę, przekąskę ciepłą, zupę, danie główne i deser. No i oczywiście ze 2 wina i herbatę, żeby zobaczyć, czym się poi gości. Dobrze by też było dowiedzieć się, kim są właściciele

Ugotowane pozamiatane
Papryka w zalewie z czosnkiem 138

Super na przystawkę, zakąskę. Może być też podawana do obiadu zamiast surówki albo jako dodatek do kanapek. Składniki: 9 papryk, 5 sporych ząbków czosnku, 1 szklanka przegotowanej wody, ½ szklanki oliwy, sok z 2 cytryn, wegeta, pieprz, cukier. Przygotowanie: Całe umyte papryki włożyć do piekarnika i opiec ze wszystkich stron. Zdjąć skórę, wyciągnąć ogonek i pestki i pokroić na ćwiartki(robiąc

Państwo Wojtczuk gotują
BURACZANE SPAGHETTI 171

Kiedyś często zajadałam się carpacchio z buraka. Fajna przystawka, jeśli jedliście, to wiecie o czym mówię. Kiedy w moje ręce wpadła mi nowość od Fit@Easy- spaghetti z buraka, od razu wiedziałam jak je wykorzystam.  To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawieraj ą konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz

Z Majeczką w kuchni
TORCIK CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI - IDEALNY NA WALENTYNKI 161

odstawić. W małym garnuszku podgrzać mleko z masłem, do rozpuszczenia masła. Dodać ekstrakt w wanilii, wymieszać. W misie miksera umieścić jajka (całe) z cukrem i miksować parę minut (przystawką do ubijania białek), aż masa będzie bardzo puszysta, lekka i jasna. Po ubiciu wlewać lekko gorące jeszcze mleko i szybko zmiksować. Dodać przesiane suche składniki i bardzo krótko zmiksować na najniższych

Calzonella.com
Muszle nadziewane wędzonym łososiem, szpinakiem i ricottą 304

bardzo efektowne, a jednocześnie wcale nietrudne do wykonania. Wszechstronne i pyszne – świetnie nada się zarówno na randkę, jak i na rodzinny obiad. Mniejszą ilość możemy serwować też jako przystawkę. Makaron w kształcie muszli powinniśmy znaleźć w większości dużych sklepów – warto się w niego zapatrzyć jak już go spotkamy. A sos pomidorowy do muszli – obowiązkowo! Muszle nadziewane wędzonym

Poezja smaku
Najlepsze książki kulinarne 2016 – Top 10 209

też pasji do gotowania dla innych i urządzania domowych przyjęć. Po przeczytaniu “Pysznie…” sztuka ta będzie prostsza niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę, która ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Będzie prosto i pysznie, z elementami kuchni francuskiej

Ugotowane pozamiatane
Pysznie i elegancko w restauracji Tamka 43 222

waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało najbardziej... ? Przystawka, zupa, danie główne, desery ... ? Wszystko idealnie wpasowało się w mój smak ! Bardzo spodobało mi się to, że aa każdym razem kiedy kelner serwował nam kolejne danie dokładnie opowiadał

Kulinarne przygody Gatity