przystawki - 17402 przepisów (strona:375/1161)

Kulki rybne w zalewie octowej 224

Pyszne małe kulki rybne smażone, zalane zalewą octową.  Robiłam już je  dużo razy, ponieważ świetnie sprawdzają się jako przekąska na każdej  imprezie

magiczna kuchnia Kasi
sok malinowy - przetwory 173

dżemu.  Tylko to zdjęcie oddaje piękny kolor tego soku 😍 Składniki: 350 g malin 125 g wody 150 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr

Gotowanie z pasją
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 147

coś smacznego. Do Chez Nenesse zapędził nas deszcz! Schowaliśmy się pod rozwiniętą markizą i wybraliśmy stolik dosłownie w oknie restauracji, tak „jedną nogą” na chodniku Zamówiliśmy typową przystawkę z deską serów i kremowym pasztecikiem. adres: 17 Rue de Saintonge, 75003 Paryż, Francja We Francji królują otwarte od wczesnych godzin rannych piekarnie i cukiernie. To w nich można nabyć

Raj dla Podniebienia
DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, makaronu, marynat i mięsa 1267

DOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, przekąsek, makaronu, baza do sosów i mięsa. Domowa harissa - fantastyczny i pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się

Moja Książka Kucharska
Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą 139

wiśni. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Dodać rodzynki, chili, tymianek oraz sol i pieprz do smaku. Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja

Gosia gotuje
Pikantny dip z grillowaną kukurydzą 167

przygotowaniu, z nachosami, oprószony drobno posiekaną, świeżą kolendrą. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja dipu - wypełniona patelnia o średnicy 26 cm, co stanowi przystawkę dla około 6 osób. Dip można przygotować wcześniej i przechować przykryty folią aluminiową w lodówce. Następnie wystarczy go zapiec (przez 20 - 22 minuty) w piekarniku i gotowe! Do przepisu należy użyć

Gospodyni Miejska
Spaghetti peperonata - szybki makaron z kolorowymi paprykami 190

Dziś mam dla Was fajny, kolorowy makaron zainspirowany włoską potrawą o nazwie peperonata . Nieskomplikowany i do zrobienia w 20 minut. Peperonata to wywodząca się z południowych Włoch przystawka z papryk duszonych z czosnkiem, cebulą i pomidorami. W mojej potrawie zrezygnowałam z pomidorów, za to dodałam natkę pietruszki, ocet winny i miód, które nadają jej głębi smaku.  Do spaghetti peperonata

Chilli Czosnek i Oliwa
sok z jeżyn - przetwory 167

podanego przepisu wyszły 3 małe słoiczki (po koncentracie) soku. Składniki: 800 g jeżyn 250 g wody  300 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr

Gotowanie z pasją
Pomarańczowy dressing do sałaty 147

ulubiony sos do wszelkiego rodzaju sałaty: nie tylko lodowej czy rzymskiej, ale również szpinaku, roszponki, rukoli. Wystarczy dodać pomidora, ogórka, paprykę lub inne ulubione warzywko, obficie skropić dressingiem i przystawka do obiadu gotowa. A jeśli do tego dołożycie jeszcze smażone tofu to macie pożywny lunch Polecam tę smaczną kombinację szczególnie w upalne dni! Składniki: świeżo wyciśnięty sok z dużej soczystej

Lamarida.pl
Bruschetta + film 102

Bruschetta z pomidorami to ulubiona przystawka nie tylko Włochów, to idealny przysmak na upalne dni gdy mamy nie mamy czasu i ochoty na gotowanie. Szybka, prosta, a do tego niesamowicie smaczna przekąska wybornie smakuje zarówno ze świeżą bazylią oraz oliwkami jak i z serem mozzarella.     składniki na około 12 sztuk 1 bagietka 5 średnich pomidorów malinowych

Smakowite Dania
PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 111

namierzyć. Jesiotra można smażyć, grillować, marynować i wędzić, a także wykorzystywać w zupach rybnych. Szczególną sławą cieszy się jego ikra, czyli kawior – jedna z najdroższych i najbardziej pożądanych przystawek na świecie. Filety z jesiotra wpadły mi w oko podczas zakupów w Lidlu. Przyznam, że dość często widuję tą rybę na sklepowych półkach, więc nie mogłam się oprzeć, z myślą

Dietolog
Mufinki z gruszką i czekoladą :)) 99

szybkie w wykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej i mlecznej z orzechami i rodzynkami. Zdecydowanie upiekłam je po raz pierszy

Pieguskowa Kuchnia
Kożuch ze śledzia 125

Kożuch ze śledzia, śledź pod pierzynką, śledzie z buraczkami to tylko kilka z określeń na tą doskonałą sałatkę śledziową. Przepis stary jak świat, odświeżam. Są różne

Pieguskowa Kuchnia
Ryba po grecku 133

To chyba najpopularniejsze danie goszczące na naszych stołach w okresie Bożego Narodzenia, ale w moim domu gości zdecydowanie częściej. Smaczna ryba w towarzystwie sosu warzywno-pomidorowego

Pieguskowa Kuchnia
Tarta rybna na francuskim cieście 138

Tarta rybna na francuskim spodzie to idealna potrawa dla osób, które uwielbiają ryby ale przeszkadzają im ości. Ponieważ ja należę do grona takich osób stałam się

Pieguskowa Kuchnia