Pyszne małe kulki rybne smażone, zalane zalewą octową. Robiłam już je dużo razy, ponieważ świetnie sprawdzają się jako przekąska na każdej imprezie
magiczna kuchnia Kasidżemu. Tylko to zdjęcie oddaje piękny kolor tego soku 😍 Składniki: 350 g malin 125 g wody 150 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr
Gotowanie z pasjącoś smacznego. Do Chez Nenesse zapędził nas deszcz! Schowaliśmy się pod rozwiniętą markizą i wybraliśmy stolik dosłownie w oknie restauracji, tak „jedną nogą” na chodniku Zamówiliśmy typową przystawkę z deską serów i kremowym pasztecikiem. adres: 17 Rue de Saintonge, 75003 Paryż, Francja We Francji królują otwarte od wczesnych godzin rannych piekarnie i cukiernie. To w nich można nabyć
Raj dla PodniebieniaDOMOWA HARISSA - fantastyczny, pikantny sos do przystawek, pizzy, przekąsek, makaronu, baza do sosów i mięsa. Domowa harissa - fantastyczny i pikantny sos, który z powodzeniem możecie przygotować w domu. Sos ten może mieć w Waszej kuchni wiele zastosowań - jako baza do sosów, zup, do przekąsek, pizzy, jako marynata do mięs i tak dalej i dalej... ;) Przygotowuje się
Moja Książka Kucharskawiśni. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Dodać rodzynki, chili, tymianek oraz sol i pieprz do smaku. Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja
Gosia gotujeprzygotowaniu, z nachosami, oprószony drobno posiekaną, świeżą kolendrą. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja dipu - wypełniona patelnia o średnicy 26 cm, co stanowi przystawkę dla około 6 osób. Dip można przygotować wcześniej i przechować przykryty folią aluminiową w lodówce. Następnie wystarczy go zapiec (przez 20 - 22 minuty) w piekarniku i gotowe! Do przepisu należy użyć
Gospodyni MiejskaDziś mam dla Was fajny, kolorowy makaron zainspirowany włoską potrawą o nazwie peperonata . Nieskomplikowany i do zrobienia w 20 minut. Peperonata to wywodząca się z południowych Włoch przystawka z papryk duszonych z czosnkiem, cebulą i pomidorami. W mojej potrawie zrezygnowałam z pomidorów, za to dodałam natkę pietruszki, ocet winny i miód, które nadają jej głębi smaku. Do spaghetti peperonata
Chilli Czosnek i Oliwapodanego przepisu wyszły 3 małe słoiczki (po koncentracie) soku. Składniki: 800 g jeżyn 250 g wody 300 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr
Gotowanie z pasjąulubiony sos do wszelkiego rodzaju sałaty: nie tylko lodowej czy rzymskiej, ale również szpinaku, roszponki, rukoli. Wystarczy dodać pomidora, ogórka, paprykę lub inne ulubione warzywko, obficie skropić dressingiem i przystawka do obiadu gotowa. A jeśli do tego dołożycie jeszcze smażone tofu to macie pożywny lunch Polecam tę smaczną kombinację szczególnie w upalne dni! Składniki: świeżo wyciśnięty sok z dużej soczystej
Lamarida.plBruschetta z pomidorami to ulubiona przystawka nie tylko Włochów, to idealny przysmak na upalne dni gdy mamy nie mamy czasu i ochoty na gotowanie. Szybka, prosta, a do tego niesamowicie smaczna przekąska wybornie smakuje zarówno ze świeżą bazylią oraz oliwkami jak i z serem mozzarella. składniki na około 12 sztuk 1 bagietka 5 średnich pomidorów malinowych
Smakowite Danianamierzyć. Jesiotra można smażyć, grillować, marynować i wędzić, a także wykorzystywać w zupach rybnych. Szczególną sławą cieszy się jego ikra, czyli kawior – jedna z najdroższych i najbardziej pożądanych przystawek na świecie. Filety z jesiotra wpadły mi w oko podczas zakupów w Lidlu. Przyznam, że dość często widuję tą rybę na sklepowych półkach, więc nie mogłam się oprzeć, z myślą
Dietologszybkie w wykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej i mlecznej z orzechami i rodzynkami. Zdecydowanie upiekłam je po raz pierszy
Pieguskowa KuchniaKożuch ze śledzia, śledź pod pierzynką, śledzie z buraczkami to tylko kilka z określeń na tą doskonałą sałatkę śledziową. Przepis stary jak świat, odświeżam. Są różne
Pieguskowa KuchniaTo chyba najpopularniejsze danie goszczące na naszych stołach w okresie Bożego Narodzenia, ale w moim domu gości zdecydowanie częściej. Smaczna ryba w towarzystwie sosu warzywno-pomidorowego
Pieguskowa KuchniaTarta rybna na francuskim spodzie to idealna potrawa dla osób, które uwielbiają ryby ale przeszkadzają im ości. Ponieważ ja należę do grona takich osób stałam się
Pieguskowa Kuchnia