przystawki - 17402 przepisów (strona:366/1161)

Pieczarki faszerowane kurczakiem i kaszą kuskus 214

Takie pieczarki idealnie sprawdzą się jako przystawka na domowych imprezach. Są pyszne na ciepło chociaż jak postoją na stole na zimno również są smaczne. Można je przygotować wcześniej a potem tylko zapiec w piekarniku jakieś 15-20 minut. Porcelana Bogucice z kolekcji Swietłana Składniki: 10 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka 1 łodyga selera naciowego 1/4 żółtej papryki 1 mała

Ala piecze i gotuje
Sałatka z tortellini 522

mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę jeszcze doprawiamy solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji – KLIKNIJ TUTAJ Imprezowe hity! Przepisy na przekąski, dania i przystawki – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka z tortellini pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Co zamiast fast food – menu na tydzień 119

przepis) . To dodatek, który można pominąć bez uszczerbku dla dania, ale który nadaje mu słodko-wytrawnego smaku. W takiej wersji z wyższej półki zrobiliśmy też focaccię z kaszanką jako przystawkę dla gości naszych teściów. W tych okolicznościach danie też sprostało wyzwaniu! Piątek – Zupa brokułowa z mielonymi migdałami Gotowany brokuł, co tu dużo mówić, nie pachnie najlepiej. Skąpany w mleku

Niedzielny kucharz
Czwartek: Focaccia z kaszanką 107

przepis) . To dodatek, który można pominąć bez uszczerbku dla dania, ale który nadaje mu słodko-wytrawnego smaku. W takiej wersji z wyższej półki zrobiliśmy też focaccię z kaszanką jako przystawkę dla gości naszych teściów. W tych okolicznościach danie też sprostało wyzwaniu! Zobacz menu na tydzień – co zamiast fast food, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Czas : 1 godzina (na raty

Niedzielny kucharz
Mój ukochany pasztet 132

Moja ukochane, tradycyjne zestawienie na przystawkę? Pasztet z marynowanymi grzybkami! Bezapelacyjnie! Zwłaszcza mięsne wydanie tego dania skradło moje serce lata temu. Najlepszy na świecie robi moja ciocia, ale jakoś nie udało mi się jeszcze powtórzyć tego smaku, pomimo iż przekazała mi przepis, i to dość szczegółowo... Może to po prostu jest wedle zasady, że jak ktoś zrobi dla Ciebie

Pichceniomania
Mamma mia ! – makaronowy raj 233

pewno większość krakowian odwiedziło to miejsce co najmniej raz w swoim życiu. Knajpka serwuje tylko i wyłącznie dania kuchni włoskiej. Pizza, makarony, owoce morza, ryby, sałatki, włoskie przystawki oraz desery to dania, które znajdziecie w czytelnie zaprojektowanej karcie. Wnętrze lokalu przypomina swoim wystrojem tradycyjną restaurację włoską. Ciepłe oświetlenie, kraciaste obrusy i zdjęcia na ścianach pozwalają poczuć nam prawdziwie włoski klimat

I LOVE LIFE
Miso Shiru 108

postanowiłam wprowadzić ją do swojego domowego menu. Pierwszą potrawą, którą ugotowałam była właśnie tradycyjna japońska zupa miso shiru na bazie bulionu dashi i pasty sojowej miso. Stanowi ona doskonalą przystawkę przed obiadem. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Japońska" Wydawnictwa Olesiejuk. Składniki: 10 cm płat glonów kombu 20 g suszonych płatków bonito (katsuobushi) 100 g sojowej pasty miso białej lub czerwonej

wyzwania kuchenne
Chaczapuri, drożdżowe łódeczki z serem i jajkiem 213

Polecam to danie na kolacyjkę lub jako imprezowe przystawki. Jak nie lubicie sera feta można zamienić na inny. Przepis na thermomix na dole. Ciasto drożdżowe – do garnuszka pokruszyć drożdże, dodać cukier, łyżkę mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, olej, jajko, letnią wodę i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto

Kuchnia Pokoleń
Bruschetty z bakłażanem 119

Grzanki, których podstawą jest opiekane pieczywo skropione oliwą i kilka prostych dodatków to szybka przekąska lub przystawka we włoskim stylu. Tym razem przedstawiam Wam bardzo efektowną i apetyczną wersję z grillowanym bakłażanem i pietruszką, Już kilka lat temu odkryłam ten przepis w książce Jamiego Oliviera pt.: "Włoska wyprawa Jamiego" i myślę, że każdy miłośnik bakłażanów będzie nim zachwycony. Składniki

wyzwania kuchenne
Roladki z tortilli z tuńczykiem 263

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Roladki z tortilli z tuńczykiem Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym. Doskonała przekąska na

Marta Gotuje
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 125

cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest na przystawkę. Myślę, że śmiało możemy je także podawać jako przekąskę czy nawet główne danie obiadowe. Oczywiście porcja wtedy powinna być znacznie większa. Buraczek ćwikłowy fajnie sprawdza się w tym daniu. Jego

mecooks
Pomidory pod pierzynką, przekąska na imprezę! 143

ósemki, polanie sosem czosnkowym na bazie śmietany i majonezu, posypanie startym dobrym żółtym serem.  To taki najprostszy z możliwych sposobów i taki na ostatnią chwilę.  Ja tą przystawkę robię troszkę bardziej ambitniejszą, bo 3 pomidory malinowe również kroje na ósemki, posypuje kosteczkami sera fety, przygotowuje sos (przepis podam poniżej), posypuje startym parmezanem, na wierzch dekoruje bazylią. Przekąska jest

SMYKWKUCHNI
WĘGORZ W ZALEWIE OCTOWEJ 296

Ryby w zalewie octowej są bardzo smaczne. Najlepsze po kilku dniach, gdy ryba przejdzie smakiem. Świetnie się sprawdzi jako przystawka na karnawałowym stole. Robi się ją dość szybko, kwestia posmażenia ryb. W taki sposób możemy przygotować każdą rybkę, również filety.  Składniki: węgorz ok 2 kg 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 5 łyżek cukru 5 ziarenek

Z Majeczką w kuchni
Karnawałowe szaleństwo z kiełbasą w roli głównej – pomysły na dania, które skradną serca gości 130

produkty dobrej jakości, które zdobędą uznanie każdego smakosza. Karnawałowe inspiracje powinny być nowoczesne i niesprawiające większych kłopotów w trakcie jedzenia. Na tego typu spotkania sugeruje się potrawy w formie przystawek. Ciekawą inspiracją są dania wykorzystujące kiełbasy. Trwająca od kilku miesięcy kampania informacyjno-promocyjna „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”, promuje trzy certyfikowane produkty. Kiełbasa podwawelska ekstra, żywiecka oraz krakowska

Codogara
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 145

cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest na przystawkę. Myślę, że śmiało możemy je także podawać jako przekąskę czy nawet główne danie obiadowe. Oczywiście porcja wtedy powinna być znacznie większa. Buraczek ćwikłowy fajnie sprawdza się w tym daniu. Jego

mecooks