przystawki - 17402 przepisów (strona:371/1161)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 134

Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez  chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów,  kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g   Goździki całe 30g      Curry India 100g     Lubczyk nać suszona 50g   Czubryca

Gotowanie Patki
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 234

systemie QAFP  to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie

Słodkie okruszki
Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami 159

kalafior najpierw zblanszować a potem dopiero upiec ale ja wolę kalafiora jak jest chrupiący i nie rozpada się na talerzu. Wybór należy do Was. Polecam serdecznie na obiad, jako przystawkę, do obiadu jako jarzynkę czy na wczesną kolację, jest pyszny. Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mini babeczki grzybowe 131

Takie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta

VioletoweKucharzenie
Pieczona dynia z pomidorkami koktajlowymi 163

pieczenia. Skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Między dynią rozłożyć gałązki ziół dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarkowe zapiekańce 151

Moja dzisiejsza propozycja to świetna przystawka, zakąska, ale znakomicie sprawdzi się także jako danie obiadowe. Grzyby i mięso to po prostu świetne połączenie. Precyzując, w tym przypadku grzyby połączyłam z podrobami i sprawdziło się to genialnie. Do tego serowy akcent i nutka wędzonego aromatu- polecam! Czytaj więcej

Pichceniomania
Kiszone rydze. 185

przetworów.  Na blogu znajdziecie przepis na Rydze po cygańsku lub Marynowane grzyby słodko-kwaśne. Dzisiejszy przepis przedstawia najzdrowszy sposób na przetworzenie rydzów.  Kiszone rydze mogą być smaczną przystawką oraz na ich bazie, gotuje się wyśmienity żur na rydzach. Ukiszenie rydzów nie jest trudne, jednak trzeba zadbać o kilka szczegółów, aby proces przebiegał bez problemów. Przede wszystkim akcesoria

Codziennik Kuchenny
Tortilla z jajecznicą i warzywami, szynką i serem 188

Produkty potrzebne: jajka- 5 jajek pomidor- 1 sztuka ogórek- 1/2 sztuki mix sałat- 200 gram majonez- łyżka ketchup-łyżka przyprawa curry-łyżeczka sól- 2 szczypty pieprz

pichciszto
Zapiekanka z rybą, brokułem i pieczarkami  176

minut. Kiedy warzywa się lekko przypiekły, wyjęłam moją zapiekankę i od razu podałam. Podoba się Wam moja zapiekanka? Koniecznie zróbcie na najbliższy obiad, kolację... czy po prostu jako przystawkę na spędzenie miłego czasu ze znajomymi. Życzę   SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Tatar ze śledzia 171

dziś do zaproponowania pyszną i prostą w przygotowaniu przystawkę. Zapraszam Składniki: 2 filety śledziowe a`la matjas z oleju 2 średnie ogórki kiszone mała cebulka 2 suszone pomidory 1 łyżka majonezu 1 łyżka oleju spod suszonych pomidorów 1/4 łyżeczki soli i pieprzu szczypiorek Przygotowanie: Śledzie osuszamy z nadmiaru oleju i kroimy je w drobna kostkę. Ogórki, cebulę i suszone pomidory

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 280

gotujemy wszystko jeszcze chwilę, do odparowania i zgęstnienia. Rozdzielamy porcje między talerze, posypujemy jeszcze odrobiną natki i tartego sera, podajemy od razu. SKŁADNIKI 4 porcje na lunch lub przystawkę 1 szklanka ryżu arborio/carnaoli 250ml 120g kiełbasy chorizo 2 średnie szalotki lub średnia czerwona cebula, 100g 2 duże ząbki czosnku 5-7 połówek suszonych pomidorów z oleju 8-10 czarnych oliwek

Karo in the Kitchen
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 182

zawarte, a nie wodniste białko.   Ugotowane jajka wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i rozkładamy je pośrodku talerzy. Sałatkę podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 duże porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ średniej czerwonej

Karo in the Kitchen
Łódki z cykorii z fetą 124

Przystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu, czy na kolację. Szybko się robi, ładnie wygląda i bardzo ciekawie smakuje. Polecam! Czas przygotowywania:  5 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
NADZIANE PAPRYCZKI 144

Czerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem...to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z przyjaciółmi 😊 Można przygotować je znacznie wcześniej, a do piekarnika włożyć tuż przed przybyciem gości, aby podać je na gorąco. Nadziewane papryczki świetnie smakują i również super się prezentują, a do tego są bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
Ajwar 127

papryka i bakłażan. Po przepis sięgnęłam do książki "Marynowanie i kiszenie" wydawnictwa Olesiejuk. Ta pasta bardzo mi przypadła do gustu. Można stosować ją do wielu potraw - jako pastę do przystawki, dodatek do mięsa czy sosu. Ja dodałam ostatnio troszkę do sosu do makaronu i znacznie podniósł on jego walory smakowe. W smaku jest delikatna, ze słodką nutą i zdecydowanym, paprykowym

My simple kitchen