przystawki - 17402 przepisów (strona:371/1161)

Łatwa zupa brokułowa z zieloną pastą curry / Easy broccoli and green curry soup 190

Dziś przedstawiam coś rozgrzewającego i łatwego w przygotowaniu na te chłodne dni. Pyszna zupa krem z brokułów z jabłkiem w stylu orientalnym, bo z zieloną pasta

karmelowy
Barszcz Ukraiński 181

Ostatnio zabrałam rodziców do Poznania, do restauracji "U Myśliwych" na przystawkę jedliśmy przepyszny barszcz Ukraiński. Tak mi ta zupa zasmakowała, że postanowiłam spróbować zrobić ją w domu. Poszperałam w internecie w poszukiwaniu jakiś ciekawych przepisów i zabrałam się do gotowania. Zupa wyszła naprawdę dobra, ale oczywiście do tej co jadłam w restauracji nie ma co  się równać. Chyba będę

Delusional Trine
Burrito meksykańskie 411

główne składniki, na których opiera się kuchnia meksykańska. Mięso nadaje daniu sytości, a sos pomidorowy łączy wszystkie składniki w idealną całość. Burrito można podawać jako samodzielne danie lub jako przystawkę pokrojone na mniejsze części. Polecam! Burrito meksykańskie Składniki na 6 tortilli: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 500g  mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej

Smak mojej kuchni
Tarty chrzan na zimowe zapasy 196

etykiecie to już naprawdę zgroza. Znajdziesz w składzie nawet mleko w proszku! Warto włożyć trochę trudu i samemu przygotować, przecież starcie chrzanu to żadna filozofia. Mamy do dyspozycji malaksery, przystawki do robotów z tarkami do warzyw, bo tarcie większej ilości ręcznie o d r a d z a m! To jest morze łez, a gryzie tak niesamowicie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem 148

Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem mogą stanowić: *Szybkie, pyszne i pożywne śniadanie *Dodatek do zupy *Przystawkę do dania głównego Składniki do grzanek: - 4 kromki ulubionego chleba - garść startego parmezanu - garść pomidorków koktajlowych - pokrojony plasterek żółtego sera - oregano - garść rukoli Składniki do oliwy czosnkowej: - 250ml oleju rzepakowego Wielkopolskiego - 4 ząbki czosnku - szczypta chili Sposób

MintTaste
śledzik na raz 263

Kolejny przepis wyciągnięty z odmętów archiwum. Taki śledź sprawdza się dobrze jako przystawka nie tylko na okoliczność ostatków. W dodatku przygotowuje się go błyskawicznie. Jeśli wybierzecie korniszony jako dodatek, to sos zostanie bardziej płynny. Natomiast grzyby marynowane, zwłaszcza maślaki, bardziej go zwiążą. po przepis kliknijcie w zdjęcie

Eksperyment sobotni
Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki + film 265

Krewetki to doskonała przystawka dla wielbicieli owoców morza, smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem.     składniki na 2 porcje 250 g mrożonych krewetek królewskich lub tygrysich 2-3 łyżki masła klarowanego 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól przepis Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki

Smakowite Dania
Klopsy drobiowo-grzybowe, gotowane w sosie grzybowym 135

kilka gałązek natki pietruszki, pokrojoną marchewkę i seler. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do wywaru dolać tyle wody żeby było 800 ml płynu. na górę naczynia miksującego włożyć przystawkę do varoma. Na pierwsze sitko rozłożyć małe ziemniaki, następnie drugą część varoma i położyć klopsiki. Przykryć przykrywkę. gotować, temperatura 100 C, obroty 2, czas 20 minut po 20 minutach gotowania

Kuchnia Pokoleń
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 124

Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez  chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów,  kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g   Goździki całe 30g      Curry India 100g     Lubczyk nać suszona 50g   Czubryca

Gotowanie Patki
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 210

systemie QAFP  to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie

Słodkie okruszki
Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami 147

kalafior najpierw zblanszować a potem dopiero upiec ale ja wolę kalafiora jak jest chrupiący i nie rozpada się na talerzu. Wybór należy do Was. Polecam serdecznie na obiad, jako przystawkę, do obiadu jako jarzynkę czy na wczesną kolację, jest pyszny. Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PIEROŻKI Z WARZYWAMI 142

Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na szybką i smaczną przekąskę – pierożki z warzywami z ciasta francuskiego. Takie pierożki idealnie sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na imprezę. Moje pierożki zostały nadziane warzywami i serem mozzarella, ale jeśli macie ochotę na inny farsz możecie użyć np. pieczarek lub kurczaka. Jeśli mają odwiedzić Was niespodziewani goście, to Czytaj więcej → Artykuł PIEROŻKI

greengoodies
Mini babeczki grzybowe 121

Takie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta

VioletoweKucharzenie
Pieczona dynia z pomidorkami koktajlowymi 149

pieczenia. Skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Między dynią rozłożyć gałązki ziół dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarkowe zapiekańce 142

Moja dzisiejsza propozycja to świetna przystawka, zakąska, ale znakomicie sprawdzi się także jako danie obiadowe. Grzyby i mięso to po prostu świetne połączenie. Precyzując, w tym przypadku grzyby połączyłam z podrobami i sprawdziło się to genialnie. Do tego serowy akcent i nutka wędzonego aromatu- polecam! Czytaj więcej

Pichceniomania