Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów, kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g Goździki całe 30g Curry India 100g Lubczyk nać suszona 50g Czubryca
Gotowanie Patkisystemie QAFP to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek. Jej smak cenią nawet najmłodsi domownicy, którzy bardzo często pomagają mi w przygotowaniach quiche (najczęściej podjadając kiełbasę ;)) Właśnie ze względu na nich sięgam po kiełbasy takie
Słodkie okruszkikalafior najpierw zblanszować a potem dopiero upiec ale ja wolę kalafiora jak jest chrupiący i nie rozpada się na talerzu. Wybór należy do Was. Polecam serdecznie na obiad, jako przystawkę, do obiadu jako jarzynkę czy na wczesną kolację, jest pyszny. Pieczony kalafior po indyjsku z migdałami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta
VioletoweKucharzeniepieczenia. Skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. Między dynią rozłożyć gałązki ziół dynię piec około 20-55 minut. 10 minut przed końcem dołożyć na blaszkę pomidorki koktajlowe podawać jako przystawkę zaraz po upieczeniu. Dynię podałam na obiad z dorszem smażonym z ziołami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Moja dzisiejsza propozycja to świetna przystawka, zakąska, ale znakomicie sprawdzi się także jako danie obiadowe. Grzyby i mięso to po prostu świetne połączenie. Precyzując, w tym przypadku grzyby połączyłam z podrobami i sprawdziło się to genialnie. Do tego serowy akcent i nutka wędzonego aromatu- polecam! Czytaj więcej
Pichceniomaniaprzetworów. Na blogu znajdziecie przepis na Rydze po cygańsku lub Marynowane grzyby słodko-kwaśne. Dzisiejszy przepis przedstawia najzdrowszy sposób na przetworzenie rydzów. Kiszone rydze mogą być smaczną przystawką oraz na ich bazie, gotuje się wyśmienity żur na rydzach. Ukiszenie rydzów nie jest trudne, jednak trzeba zadbać o kilka szczegółów, aby proces przebiegał bez problemów. Przede wszystkim akcesoria
Codziennik KuchennyProdukty potrzebne: jajka- 5 jajek pomidor- 1 sztuka ogórek- 1/2 sztuki mix sałat- 200 gram majonez- łyżka ketchup-łyżka przyprawa curry-łyżeczka sól- 2 szczypty pieprz
pichcisztominut. Kiedy warzywa się lekko przypiekły, wyjęłam moją zapiekankę i od razu podałam. Podoba się Wam moja zapiekanka? Koniecznie zróbcie na najbliższy obiad, kolację... czy po prostu jako przystawkę na spędzenie miłego czasu ze znajomymi. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysidziś do zaproponowania pyszną i prostą w przygotowaniu przystawkę. Zapraszam Składniki: 2 filety śledziowe a`la matjas z oleju 2 średnie ogórki kiszone mała cebulka 2 suszone pomidory 1 łyżka majonezu 1 łyżka oleju spod suszonych pomidorów 1/4 łyżeczki soli i pieprzu szczypiorek Przygotowanie: Śledzie osuszamy z nadmiaru oleju i kroimy je w drobna kostkę. Ogórki, cebulę i suszone pomidory
słodkie i nie tylko historie kulinarnegotujemy wszystko jeszcze chwilę, do odparowania i zgęstnienia. Rozdzielamy porcje między talerze, posypujemy jeszcze odrobiną natki i tartego sera, podajemy od razu. SKŁADNIKI 4 porcje na lunch lub przystawkę 1 szklanka ryżu arborio/carnaoli 250ml 120g kiełbasy chorizo 2 średnie szalotki lub średnia czerwona cebula, 100g 2 duże ząbki czosnku 5-7 połówek suszonych pomidorów z oleju 8-10 czarnych oliwek
Karo in the Kitchenzawarte, a nie wodniste białko. Ugotowane jajka wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i rozkładamy je pośrodku talerzy. Sałatkę podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 duże porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ średniej czerwonej
Karo in the KitchenPrzystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu, czy na kolację. Szybko się robi, ładnie wygląda i bardzo ciekawie smakuje. Polecam! Czas przygotowywania: 5 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plCzerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem...to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z przyjaciółmi 😊 Można przygotować je znacznie wcześniej, a do piekarnika włożyć tuż przed przybyciem gości, aby podać je na gorąco. Nadziewane papryczki świetnie smakują i również super się prezentują, a do tego są bardzo proste
Kuchnia MagdaLenypapryka i bakłażan. Po przepis sięgnęłam do książki "Marynowanie i kiszenie" wydawnictwa Olesiejuk. Ta pasta bardzo mi przypadła do gustu. Można stosować ją do wielu potraw - jako pastę do przystawki, dodatek do mięsa czy sosu. Ja dodałam ostatnio troszkę do sosu do makaronu i znacznie podniósł on jego walory smakowe. W smaku jest delikatna, ze słodką nutą i zdecydowanym, paprykowym
My simple kitchen