Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami. Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto
magiczna kuchnia KasiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Roladki z tortilli z wędzonym łososiem, rukolą i serkiem chrzanowym. Pyszna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, Święta i
Marta Gotujezmiksować na gładko. Masę wyłożyć na dno słoiczków (słoiczki nie powinny być wyższe niż 8cm). Docisnąć łyżeczką do dna. Ilość słoiczków zależy od tego ile zmieści się na waszej przystawce do gotowania na parze (można też użyć durszlaka o ile ma w miarę proste dno), wg mnie lepiej więcej, ale mniejszych. Jeśli nie mamy blendera można użyć samych herbatników
Mania WypiekaniaAromatyczne pachnące pomidory z mozzarellą, listkami bazylii z dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną oliwy z oliwek. Klasyczna włoska sałatka. Odzwierciedla włoską flagę. Pyszna sałatka, przystawka. Ozdobni każdy imprezowy stół, do tego pięknie wygląda i smakuje. Proste i pyszne! ? Składniki: 2 – 3 średnie pomidory 1 maxi kulka sera mozzarelli lub dwie po około 125 g kilka listów świeżej bazylii
Zasmakuj KuchniStripsy rybne to o drobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie, a przypadną do gusty w szczególności dzieciom. Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz
Słodka StronaKlopsiki z mięsa mielonego marynowane w delikatnej zalewie octowej to pyszna przekąska na każdą imprezę. Przepis na klopsiki jest genialnie prosty i
magiczna kuchnia KasiSałatka ” Rosyjska jesień „ Następna pozycja z cyklu sałatka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max
Ogrodnik w podróżyHej! Pieczone warzywa są idealne do stworzenia pasty na chleb. Wykorzystuję je dość często, bo warzywa lubimy, a rożne ich konfiguracje szybko się nie nudzą. Teraz
Tylko pysznieDziś przedstawiam coś rozgrzewającego i łatwego w przygotowaniu na te chłodne dni. Pyszna zupa krem z brokułów z jabłkiem w stylu orientalnym, bo z zieloną pasta
karmelowyOstatnio zabrałam rodziców do Poznania, do restauracji "U Myśliwych" na przystawkę jedliśmy przepyszny barszcz Ukraiński. Tak mi ta zupa zasmakowała, że postanowiłam spróbować zrobić ją w domu. Poszperałam w internecie w poszukiwaniu jakiś ciekawych przepisów i zabrałam się do gotowania. Zupa wyszła naprawdę dobra, ale oczywiście do tej co jadłam w restauracji nie ma co się równać. Chyba będę
Delusional Trinegłówne składniki, na których opiera się kuchnia meksykańska. Mięso nadaje daniu sytości, a sos pomidorowy łączy wszystkie składniki w idealną całość. Burrito można podawać jako samodzielne danie lub jako przystawkę pokrojone na mniejsze części. Polecam! Burrito meksykańskie Składniki na 6 tortilli: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej
Smak mojej kuchnietykiecie to już naprawdę zgroza. Znajdziesz w składzie nawet mleko w proszku! Warto włożyć trochę trudu i samemu przygotować, przecież starcie chrzanu to żadna filozofia. Mamy do dyspozycji malaksery, przystawki do robotów z tarkami do warzyw, bo tarcie większej ilości ręcznie o d r a d z a m! To jest morze łez, a gryzie tak niesamowicie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem Grzanki z oliwą czosnkową i parmezanem mogą stanowić: *Szybkie, pyszne i pożywne śniadanie *Dodatek do zupy *Przystawkę do dania głównego Składniki do grzanek: - 4 kromki ulubionego chleba - garść startego parmezanu - garść pomidorków koktajlowych - pokrojony plasterek żółtego sera - oregano - garść rukoli Składniki do oliwy czosnkowej: - 250ml oleju rzepakowego Wielkopolskiego - 4 ząbki czosnku - szczypta chili Sposób
MintTasteKrewetki to doskonała przystawka dla wielbicieli owoców morza, smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem. składniki na 2 porcje 250 g mrożonych krewetek królewskich lub tygrysich 2-3 łyżki masła klarowanego 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól przepis Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki
Smakowite Daniakilka gałązek natki pietruszki, pokrojoną marchewkę i seler. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do wywaru dolać tyle wody żeby było 800 ml płynu. na górę naczynia miksującego włożyć przystawkę do varoma. Na pierwsze sitko rozłożyć małe ziemniaki, następnie drugą część varoma i położyć klopsiki. Przykryć przykrywkę. gotować, temperatura 100 C, obroty 2, czas 20 minut po 20 minutach gotowania
Kuchnia Pokoleń