Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą

Buraczki  duszone z wiśniami i korzenną nutą

Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą

Buraczki uwielbiam pod każdą postacią, ale te....Wyszły fantastyczne, rewelacyjne, korzenne, słodkie, kwaśne i lekko pikantne zarazem. Buraczki, jakie teraz są moimi ulubionymi. Musicie takie zrobić :) Inspiracja: Karol Okrasa, Pascal Brodnicki. Składniki: 1 kg buraczków (niedużych) 1 szklanka wydrylowanych wiśni 1/2 szklanki soku z wiśni 1/3 szklanki rodzynek 3-4 łyżki masła  4-5 goździków 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki przyprawy  do piernika 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 czerwonego chili ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, wiśnia, mięso, czerwona porzeczka, piernik, przystawki, porzeczki, mięso duszone, warzywa na patelnie, dania na gorąco

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.