przystawki - 17402 przepisów (strona:368/1161)

10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1316

tamten kartonikowy może się schować. Mój przepis jest mega łatwy i szybki. Ciasto smakuje wprost doskonale, polecam :))   Polecam także: Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji 🙂 Artykuł 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Meksykański Król Imprez – sałatka warstwowa 518

wysypujemy pokruszonymi nachosami, a wokół miski układamy pionowo całe nachosy, tak aby utworzyły koronę *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Sałatka Big Mac Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) Artykuł Meksykański Król Imprez – sałatka warstwowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem 457

oraz delikatnie posypać czarnym mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: 15 propozycji na pyszne sałatki: Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) Artykuł Sałatka nicejska z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji :) 10540

jajek z warzywami, polana pysznym sosem. Pasuje chyba na każdą okazje, a składniki można wedle gustu dowolnie modyfikować.   POLECAM RÓWNIEŻ: *** Imprezowe hity! 30 pomysłów na przekąski, dania i przystawki ( zobacz tutaj ) *** *** 10 pomysłów na pyszne i efektowne ciasta ( zobacz tutaj ) *** Artykuł Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji :) pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych 7603

Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych Nadziewane muszle makaronowe to pyszna i efektowna przystawka. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach i spotkaniach. Sałatka podana w takiej formie to tak zwana „przekąska na raz”, zjemy ją bez konieczności używania sztućców i brudzenia talerzyków Polecam! Zachęcam Was serdecznie do spróbowania także innej, ale również bardzo smacznej, sałatki podanej

Blog z Apetytem
Surówka z czerwonej kapusty z sosem czosnkowym 143

przeciśniętego przez praskę czosnku. Z jogurtem surówka będzie bardziej lekka. Ja jednak wolę śmietanę. Wybór należy do Was. Na blogu w zakładce SURÓWKI znajdziecie więcej pomysłów na różne obiadowe przystawki. Polecam! Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty 1 średnia marchewka 1 cebula 1 pączek szczypiorku Sos 200 g śmietany lub jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz oregano Śmietanę wymieszać

O kuchni z uczuciem
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 185

pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej 80 g oleju kokosowego (keto

Ola la LCHF
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 252

właśnie orient spotyka się ze śnieżną i zimną północą. Pysznie!   Tą sałatkę śledziową Duńczycy podają na ciemnym żytnim chlebie, podzielonym na małe kromeczki – na kęs lub dwa. Świetna przystawka do zimnej wódki, jasnego piwa lub kieliszka akwawitu. Samo przygotowanie sałatki jest banalnie proste, efekt – przepyszny. Jeśli chcecie w tym roku wypróbować nowy przepis na śledzie na świąteczny stół

Karo in the Kitchen
Pierogi z boczniakami 178

formujemy w kulę i odstawiamy w misce, lekko oprószonej, mąką , niech sobie odpocznie , przed dalszą walką Czas na farsz . Boczniaki siekamy , najdrobniej jak się da ( przydaje się blender z przystawką do siekania cebuli ) , cebulkę tak samo , czosnek wyciskamy praską . Następnie na patelni rozgrzewamy masło , wrzucamy mieloną gałkę ,czosnek , cebulkę , chwilę smażymy , mieszając ,aż cebula zmięknie . Dokładamy boczniaki , ponownie smażymy

Ogrodnik w podróży
Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 149

śledzika. Od zawsze na naszym stole w dniu tej wyjątkowej kolacji gościł smażony karp, ale ze śledzikiem jakoś nam nie było po drodze. Jako że bardzo lubię ten rodzaj przystawek, pomyślałam sobie, że jeśli skoro nie w tym, to może w następnym roku, gdy to tym razem ja będę przygotowywać wigilię i gościć u siebie rodzinę, podejmę zaproszonych smacznym śledzikiem

Raj dla Podniebienia
Orientalna fasolka szparagowa 128

zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka. Teraz kiedy sezon na fasolkę w pełni, nie zapomnijcie o niej podczas zakupów w warzywniaku i koniecznie przetestujcie ten przepis, a ja życzę Wam bon Appetit. Składniki (2 porcje

Fitsweet.me
,,Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi’’ 127

potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Efektowne i bardzo smaczne mięso, które podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Do przygotowania schabu wykorzystałam produkty OLE!, HELIO Natura oraz ePrezenty Składniki: 1,20 kg schabu bez kości słoik suszonych pomidorów Ole Pół słoika czarnych oliwek Ole lub mix oliwek Ole! marynata

Podróż w kulinaria
,,Choinki z ciasta francuskiego’’ 336

Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, który spełnia funkcję dekoracji na świątecznym stole. Składniki : 1 duże opakowanie ciasta francuskiego Połowa słoiczka pasty zielonej Połowa słoiczka pasty czerwonej Połowa słoiczka oliwek zielonych Ole! Około 20 dag sera żółtego pokrojonego w większą kostkę 10 plasterków wędliny

Podróż w kulinaria
Kotlety jagnięce na świąteczny obiad 172

kostką. Po godzinie marynowania mięso nabiera smaku i jest gotowe do smażenia lub grillowania. Zajmuje to zaledwie kilka minut. Zanim więc przystępuję do termicznej obróbki mięsa, najpierw przygotowuję wszystkie przystawki na ciepło i zimno. Proponuję rodzime warzywa jak ziemniaki, kalafior i brukselkę. Mój mąż lubi pieczone pomidory…Dla każdego coś dobrego… Kotlety jagnięce smażę na mocno rozgrzanym maśle

codojedzenia
Pasta z zielonych oliwek 171

bogata w zdrowe tłuszcze i sycąca. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do dań, np. makaronów. Na pewno znajdziecie wiele zastosowań tego przepisu, od śniadań, przez obiady, aż po przystawkę na imprezę Składniki: 100g zielonych oliwek 20g nasion słonecznika 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżeczka soku z limonki sól, pieprz Przygotowanie: Oliwki odsączamy z zalewy

Taste and Cook