keczup z cukinii spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych wypróbowanych przepisów na domowe przetwory, które mogą Ci się spodobać: Dżem z agrestu>>> Sałatka z ogórków szwedzka- przepis 2>>> Kompot z agrestu z truskawkami >>> Ogórki krokodylki>>> Kapusta czerwona
Moja Książka Kucharskaspód. Mam jeszcze jedno ciasto z truskawkami w głowie, ale wymaga ono troszkę więcej czasu. Poczekam może z nim do weekendu. Sezon na przetwory już ruszył pełną parą. W bliskiej przyszłości dżem z moreli, ogórki…oj tu przy ogórkach to będzie roboty. Jednak wszystko to, co się dzieje skraca mi czas na popisanie tu, co bardzo mnie
Pieprzyć z Fantazjąjeszcze jedno ciasto z truskawkami w głowie, ale wymaga ono troszkę więcej czasu. Poczekam może z nim do weekendu. Sezon na przetwory już ruszył pełną parą. W bliskiej przyszłości dżem z moreli, ogórki...oj tu przy ogórkach to będzie roboty :D Damy radę :D Jednak wszystko to, co się dzieje skraca mi czas na popisanie tu, co bardzo
Pieprzyć z FantazjąWitam Was Serdecznie:) Od jakiegoś czasu mam przyjemność współpracować z firmą ORZECH . Firma ta posiada w swoje ofercie bardzo duży asortyment przetworów i produktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy. Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam: SAŁATKA PATISONOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje
Gotowanie Patkikasza gryczana, ryż brązowy czy komosa ryżowa. Wymienione produkty świetnie rozgrzewają, a zarazem zawierają dużo błonnika. Kiszonki Latem przygotowujemy przetwory na zimę, są to m.in kiszonki t.j: kiszona kapusta czy ogórki. Zawierają mnóstwo witaminy C, która przede wszystkim odpowiada za odporność. Naturalne antybiotyki Czosnek, cebula czy miód są świetnymi naturalnymi antybiotykami
Truskawkowa FiestaNadszedł czas przetworów na zimę. Uwielbiam robić przetwory :) Kupiłam właśnie świeże polskie ogóreczki i jako pierwsze u mnie ogórki krokodylki. Są fantastycznym dodatkiem do obiadu, ale również znakomicie smakują zimą jako dodatek do kanapek. Są słodko - kwaśne, ale też i pikantne dzięki chilli i sporej ilości czosnku. Gorąco polecam, bo są naprawdę pyszne. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych
kuchnia doskiSezon ogórkowy rozpoczęty, mozna robić przetwory, żeby potem zimą cieszyć się ich smakiem. Oprócz nowych smaków ogórków w moim domu muszą być tez te tradycyjne, z pokolenia na pokolenie, takie jak u mojej kochanej babci . Uwielbiam te ogórkiSkładniki:1 kg ogóreczków gruntowychzalewa:4 szklanki wody1 szklanka octu8 łyżek cukru2 płaskie łyzki solido kazdego słoika 0,5:1 liśc wiśniowy
Z Majeczką w kuchnipasteryzować słoiki w piekarniku? Wekowanie słoików na sucho nie jest procesem skomplikowanym. Wręcz przeciwnie, jeśli będziemy trzymać się kilku zasad, przetwory pasteryzowane tym sposobem będą służyć nam przez długie zimowe miesiące. Poza tym w przypadku przetworów z warzyw okaże się, że marynaty nie mętnieją, tak jak zdarza się to podczas pasteryzacji w sposób klasyczny, czyli w garnku z wodą(...)przetworami przechowuj w ciemnym i zimnym miejscu. Co można pasteryzować w piekarniku? Porady Ogórki . Ile czasu pasteryzować ogórki? Czas pasteryzacji ogórków powinien wynosić w zależności od wielkości słoików od 15 – 25 minut od momentu nagrzania się piekarnika. Należy pamiętać, że ogórki powinny pozostać chrupiące i ładne w wyglądzie, dlatego nie przesadzić z czasem pasteryzacji. Papryka
Kuchnia Na WypasieHiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi z https://www.obzarciuch.pl
Be Fit Be StrongHiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi z https://www.obzarciuch.pl
Be Fit Be Strongmnie sezon ogórkowy w pełni. Chcę wszystko zrobić przed wyjazdem, ponieważ po moim powrocie z wakacji przyjdzie czas na inne przetwory. Jeśli nie znudził się Wam temat ogórkowy to zapraszam na kolejny przepis, tym razem na pyszne ogórki konserwowe, które każdego roku robię i zawsze znikają do ostatniego słoika. Składniki: 4 kg ogórków koper z baldachami nasion
Kuchnia u Krysiząbki czosnku koper ziele angielskie Do przegotowanej wody dodajemy sól i odstawiamy do przestygnięcia. Kupuję tylko sól niejodowaną i uważam, że inna się do przetworów nie nadaje. Umyte i ewentualnie nadkrojone ogórki upychamy w słoiku lub garnku, dodajemy czosnek i kilka ziaren ziela angielskiego. Czasem dodaję też cząber jak do kwaszonych by ogórki były bardziej jędrne. Wolne
prawdziwe jedzenieZrobiłam bardzo fajną sałatkę na zimę. Będzie jako dodatek do obiadu i domowych hot-dogów. Latem trzeba się trochę napracować, żeby w zimie móc z tych
Ala piecze i gotujeczasu przy okazji pięknej pogody. Wczoraj robiłam z Mamą (która u mnie gości) ogórki kiszone, z polskich ogórków, z polskiego kopru... Dziś konfiturę truskawkową, jutro zamierzam zakisić cytryny... Po raz pierwszy od niemal 15-tu lat robię z Mamą przetwory. :) Wielka radość, spokój i świadomość przygotowywania pysznych rzeczy w słoikach, które za parę miesięcy będę otwierać
Kuchnia PrezydentowejTrzeszczą w zębach aż miło! Są dla mnie zwykle praktyką sztuki cierpliwości - zawsze, ale to zawsze mam ochotę je wyjeść już następnego dnia i ciężko
Grunt to przepis!