keczup z cukinii spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych wypróbowanych przepisów na domowe przetwory, które mogą Ci się spodobać: Dżem z agrestu>>> Sałatka z ogórków szwedzka- przepis 2>>> Kompot z agrestu z truskawkami >>> Ogórki krokodylki>>> Kapusta czerwona
Moja Książka Kucharskaspód. Mam jeszcze jedno ciasto z truskawkami w głowie, ale wymaga ono troszkę więcej czasu. Poczekam może z nim do weekendu. Sezon na przetwory już ruszył pełną parą. W bliskiej przyszłości dżem z moreli, ogórki…oj tu przy ogórkach to będzie roboty. Jednak wszystko to, co się dzieje skraca mi czas na popisanie tu, co bardzo mnie
Pieprzyć z Fantazjąjeszcze jedno ciasto z truskawkami w głowie, ale wymaga ono troszkę więcej czasu. Poczekam może z nim do weekendu. Sezon na przetwory już ruszył pełną parą. W bliskiej przyszłości dżem z moreli, ogórki...oj tu przy ogórkach to będzie roboty :D Damy radę :D Jednak wszystko to, co się dzieje skraca mi czas na popisanie tu, co bardzo
Pieprzyć z FantazjąWitam Was Serdecznie:) Od jakiegoś czasu mam przyjemność współpracować z firmą ORZECH . Firma ta posiada w swoje ofercie bardzo duży asortyment przetworów i produktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy. Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam: SAŁATKA PATISONOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje
Gotowanie Patkikasza gryczana, ryż brązowy czy komosa ryżowa. Wymienione produkty świetnie rozgrzewają, a zarazem zawierają dużo błonnika. Kiszonki Latem przygotowujemy przetwory na zimę, są to m.in kiszonki t.j: kiszona kapusta czy ogórki. Zawierają mnóstwo witaminy C, która przede wszystkim odpowiada za odporność. Naturalne antybiotyki Czosnek, cebula czy miód są świetnymi naturalnymi antybiotykami
Truskawkowa FiestaNadszedł czas przetworów na zimę. Uwielbiam robić przetwory :) Kupiłam właśnie świeże polskie ogóreczki i jako pierwsze u mnie ogórki krokodylki. Są fantastycznym dodatkiem do obiadu, ale również znakomicie smakują zimą jako dodatek do kanapek. Są słodko - kwaśne, ale też i pikantne dzięki chilli i sporej ilości czosnku. Gorąco polecam, bo są naprawdę pyszne. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych
kuchnia doskiSezon ogórkowy rozpoczęty, mozna robić przetwory, żeby potem zimą cieszyć się ich smakiem. Oprócz nowych smaków ogórków w moim domu muszą być tez te tradycyjne, z pokolenia na pokolenie, takie jak u mojej kochanej babci . Uwielbiam te ogórkiSkładniki:1 kg ogóreczków gruntowychzalewa:4 szklanki wody1 szklanka octu8 łyżek cukru2 płaskie łyzki solido kazdego słoika 0,5:1 liśc wiśniowy
Z Majeczką w kuchnipasteryzować słoiki w piekarniku? Wekowanie słoików na sucho nie jest procesem skomplikowanym. Wręcz przeciwnie, jeśli będziemy trzymać się kilku zasad, przetwory pasteryzowane tym sposobem będą służyć nam przez długie zimowe miesiące. Poza tym w przypadku przetworów z warzyw okaże się, że marynaty nie mętnieją, tak jak zdarza się to podczas pasteryzacji w sposób klasyczny, czyli w garnku z wodą(...)przetworami przechowuj w ciemnym i zimnym miejscu. Co można pasteryzować w piekarniku? Porady Ogórki . Ile czasu pasteryzować ogórki? Czas pasteryzacji ogórków powinien wynosić w zależności od wielkości słoików od 15 – 25 minut od momentu nagrzania się piekarnika. Należy pamiętać, że ogórki powinny pozostać chrupiące i ładne w wyglądzie, dlatego nie przesadzić z czasem pasteryzacji. Papryka
Kuchnia Na WypasieHiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi z https://www.obzarciuch.pl
Be Fit Be StrongHiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi z https://www.obzarciuch.pl
Be Fit Be Strongmnie sezon ogórkowy w pełni. Chcę wszystko zrobić przed wyjazdem, ponieważ po moim powrocie z wakacji przyjdzie czas na inne przetwory. Jeśli nie znudził się Wam temat ogórkowy to zapraszam na kolejny przepis, tym razem na pyszne ogórki konserwowe, które każdego roku robię i zawsze znikają do ostatniego słoika. Składniki: 4 kg ogórków koper z baldachami nasion
Kuchnia u Krysiząbki czosnku koper ziele angielskie Do przegotowanej wody dodajemy sól i odstawiamy do przestygnięcia. Kupuję tylko sól niejodowaną i uważam, że inna się do przetworów nie nadaje. Umyte i ewentualnie nadkrojone ogórki upychamy w słoiku lub garnku, dodajemy czosnek i kilka ziaren ziela angielskiego. Czasem dodaję też cząber jak do kwaszonych by ogórki były bardziej jędrne. Wolne
prawdziwe jedzenieZrobiłam bardzo fajną sałatkę na zimę. Będzie jako dodatek do obiadu i domowych hot-dogów. Latem trzeba się trochę napracować, żeby w zimie móc z tych
Ala piecze i gotujeczasu przy okazji pięknej pogody. Wczoraj robiłam z Mamą (która u mnie gości) ogórki kiszone, z polskich ogórków, z polskiego kopru... Dziś konfiturę truskawkową, jutro zamierzam zakisić cytryny... Po raz pierwszy od niemal 15-tu lat robię z Mamą przetwory. :) Wielka radość, spokój i świadomość przygotowywania pysznych rzeczy w słoikach, które za parę miesięcy będę otwierać
Kuchnia PrezydentowejTrzeszczą w zębach aż miło! Są dla mnie zwykle praktyką sztuki cierpliwości - zawsze, ale to zawsze mam ochotę je wyjeść już następnego dnia i ciężko
Grunt to przepis!Proponuję radykalną zmianę tonacji zarówno kolorów jak i smaków. Wszędzie czerwono i słodko od truskawek , więc mam nadzieję trochę złamać konwencję. Ogórki małosolne to kolejny
Delicious Titbitsciągle mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści *** *** Zalewę dodajemy do miski z warzywami, mieszamy *** *** Warzywa z sosem przekładamy do słoików *** *** Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy *** *** Ja już od dawna wszystkie przetwory pasteryzuje w piekarniku i bardzo polecam ten sposób *** *Sposoby pasteryzacji: W garnku – Na dnie umieszczamy ściereczkę, układamy słoiki, tak aby nie stykały się ze sobą ściankami, zalewamy wodą(...)wyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Ogórki w zalewie gyros Przepis tutaj (KLIK) Ogóreczki krokodylki Przepis tutaj (KLIK) Artykuł Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemBardzo smaczna kiszona przekąska, tym razem nie ogórki tylko agrest. Wyszedł bardzo smaczny. SKŁADNIKI : 1-2 kg agrestu (u mnie czerwony ) kwiatostany kopru
Kulinarne Fantazje Marioliagrestu spodoba się Tobie i twoim bliskim. Korzystaj z przepisu i koniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych przepisów na domowe przetwory na zimę: Sałatka szwedzka - przepis 2>>> Kompot z agrestu z truskawkami>>> Ogórki krokodylki>>> Kompot truskawkowy na zimę>>> Kompot z wiśni na zimę>>> Kompot
Moja Książka Kucharskagofrów, lodów, klusek, ciast bez pieczenia, tortów oraz wszystkich ciast biszkoptowych. Dżem porzeczkowy z cukrem polecamy wszystkim tym, którzy szukają sprawdzonych przepisów na przetwory do słoików. Na naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz także pomysł na pyszne ogórki w zalewie gyros , a także poradę na to, jak pasteryzować słoiki w piekarniku . Polecamy też przepis na sałatkę z cukinii na zimę oraz
Kuchnia Na Wypasiewyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ananaski z cukinii ;) pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemOstatnio w modzie są ogórki w przyprawie gyros. Postanowiłam na próbę zrobić kilka słoików. Na razie zrobiłam jedną porcję z 2 kilogramów ogórków i
Ewa w kuchniwyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS TUTAJ Artykuł Słodko-kwaśny sos z cukinii pochodzi
Blog z Apetytemdnia wynieść w ciemne i chłodne miejsce. Jeśli chcemy mieć ogórki małosolne do szybkiego zjedzenia, zostawić słoik na blacie kuchennym na tydzień. Ogórki po 26 godzinach od zakręcenia słoików Jeśli masz ciekawe przepisy na przetwory z owoców, warzyw, ziół lub grzybów albo na wykorzystanie miodu lub miodu pitnego i chcesz się nimi podzielić, zapraszam do udziału w piątej
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam małosolne ogórki i przepis na kimchi właśnie z ogórków już dawno mnie kusił,zrobiłam i bardzo mi smakują-jak lubicie ostre potrawy to
Swojskie jedzonkoWszyscy znamy kiszoną kapustę i kiszone ogórki ale można też kisić inne warzywa. Jeszcze nie kisiłam nic innego poza tymi wymienionymi dlatego też zrobiłam kilka
Monia miesza i gotujeSałatka szwedzka to klasyk sałatek, pasteryzowanych z ogórków. Bardzo smaczna, słodkawo - kwaśna, idealna do obiadu, pieczonych mięs lub podjadania. Osobiście bardzo ją lubię. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI Na jeden słoik 800 mil potrzebujemy: -ogórki -1-2 ząbki czosnku -22 g soli nie jodowanej -1/2 łyżeczki gorczycy -nitki chilli ilość według
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.U mnie na działce ogórki wciąż rosną i kolejne słoiki zapełniam tymi pysznościami. Dzisiaj tradycja ...ogórki konserwowe, moje ulubione na słodko. Zapraszam po przepis
Gosia gotujeProsta i delikatna w smaku sałatka z ogórków jedynie z dodatkiem marchewki. Ogórki można pokroić w grubsze plasterki, ale ja osobiście w tej sałatce
talerz przyjemnościWszyscy kiszą ogórki i ja bez nich nie wyobrażam sobie życia. Ale do kiszenia nadaje się wiele innych warzyw i owoców. Pierwsza na myśl przychodzi
Smaczna Pyzasoku z cytryny Sposób przygotowania Składniki wrzucamy do miski. Ogórki, pomidorki, cebulę, awokado kroimy. Fetę kruszymy Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Solimy i pieprzymy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-ciecierzyca-awokado-ogorkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z ciecierzycą, awokado i ogórkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuW tym roku po raz pierwszy robiłam ogórki w zalewie gyros i bardzo nam zasmakowały. Zrobiłam spory zapas. Ogórki już mi się skończyły ale
Monia miesza i gotujePikle w zalewie musztardowej Składniki: 3 kg ogórków pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki musztardy francuskiej 3
W Moim Magicznym DomuKilka dni temu dostałam przepis i słoik ogórków ( do spróbowania ) w zalewie z miodem. Ogórki były przepyszne. Oczywiście pozbierałam ogórki i zabrałam się
Smaki EwyJak u Was sezon ogórkowy? Wczoraj zakończyłam ogórki kiszone ( zaplanowane i wykonane ). Rozpoczęłam robi enie korniszonów. Będą powstawały sukcesywnie, tak jak będą dojrzewa ły w
Smaki EwyW sam raz do wykorzystania lekko przerośniętych ogórków Składniki 3,5 kg ogórków 70 dkg marchewki 70 dkg cebuli 70 dkg papryki czerwonej zalewa
czarrna od kuchniSałatka szwedzka... Składniki: 2 -2,5 kg ogórków gruntowych 9 szklanek* zimnej wody ½ szklanki soli (używam kamiennej niejodowanej) Zalewa: 3 szklanki* wody 2 – 2,5
Pelusiowa KuchniaSkładniki (proporcje na 1 kg ogórków): 1 kg ogórków gruntowych ok. litr wody 1,5 łyżki soli 2 ząbki czosnku koper (ten wielki, z
Moje-pitraszenieOstatnio w necie pojawił się przepis na ogórki małosolne "na sucho", czyli kiszone bez wody. Przywędrował on do nas z Rosji. Muszę
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1kg białej kapusty - pokroić, posolić, 1kg ogórków - zetrzeć na tarce jarzynowej, 1kg marchwi - zetrzeć na tarce jarzynowej, 1kg pomidorów - pokroić w talarki, 1/2kg
W kuchni u MonikiKiedyś bardzo często robiło się takie ogórki u mnie w domu. Dziś już trochę rzadziej, wolimy kiszone, ale konserwowe czyli korniszony też są obowiązkowym elementem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić
Kulinarne przygody GatityNa targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić
Kulinarne przygody GatitySezon ogórkowy prawie zakończony...Jednak dla fanów ogórków, szczególnie tych w wersji kiszonej polecam ogórki małosolne;)Nie trzeba czekać do zimy, by zjeść takie
Lawendowe NieboA to druga propozycja na wykorzystanie większych ogórków. Ogórki, trochę papryki, cebuli i sałatka nabiera całkiem nowego smaku. Zbliża się jesień a potem zima
Ewa w kuchniWszystkie składniki zielone, taka potrójnie zielona sałatka z sałaty lodowej. Jeszcze trochę selera, ogórka i sałatka gotowa. Polecam. Składniki: 1/2 sałaty lodowej mały ogórek (wężowy) 4
Salonik smaków