każdą okazję. Co prawda nie są tak smaczne, jak w sezonie, ale nie przeszkadza to zupełnie w przygotowaniu przetworów na zimę. 20 słoików litrowych 30 minut czas przygotowania Składniki: · 5 kg ogórków · 1 duża główka kapusty
Kulinarna ChwilaDzień dobry! Gdyby ktoś zapytał mnie o ulubiony przetwór to bez namysłu powiedziałabym, że ogórki kiszone (zaraz po nich jest konfitura truskawkowa). Od kąd pamiętam, to zawsze ogórki kiszone uwielbiałam, dlatego też i moja Babcia i moja Mama je robiły w ogromnych ilościach, zarówno z ogórków wyhodowanych własnoręcznie, w ogródkach, a jak ich zabrakło, to z tych
Pora coś zjeśćWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne ogórki z papryką, do słoików na zimę. Tak przygotowane ogórki z papryką idealnie pasują jako dodatek do obiadu lub mięsiwa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie 6 słoików 900 ml 2 kg ogórków około 1 kg papryki (przed usunięciem nasion) około(...)minut w piekarniku. Następnie wyjmuję z piekarnika, ustawiam do góry dnem na ściereczce, nakrywam ręcznikiem lub kocykiem i pozostawiam do wystudzenia. Ogórki z papryką są gotowe, przechowuję je w chłodnym i ciemnym miejscu. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeOgórki kiszone cieszą się u nas niesłabnącą popularnością od zawsze. To jedyny produkt, którego nigdy nie brakuje w naszej spiżarni. Co roku kiszę je stopniowo (po 2-3kg jednorazowo), aż zapełni się cała półka w spiżarni... Zajadamy je zawsze od razu na świeżo i to już na drugi dzień po zakiszeniu... mamy non stop świeże małosolne ogóry(...)ukiszone, odstawiam je do lodówki lub pasteryzuję , by przerwać proces kiszenia. Niestety nie mam ani piwniczki z niską temperaturą, ani ziemianki do przechowywania przetworów (choć bardzo mi się marzy...). W kamiennym garnku przygotowuję ogórki małosolne tylko na początku sezonu, później już zawsze robię je w słoikach, nie zjedzone odstawiam na zimę. By cieszyć się w zimie dobrymi
Smaczne ZdroweZawsze w okresie wakacyjnym robimy ogórki małosolne. Och, to moja wielka miłość. Taki ogórek, albo najlepiej ze trzy, do obiadu… Mmm… Albo na kanapki. Albo
Marder&Marder ManufacturePolecam, zwłaszcza jak lubicie ogórki kiszone czy jeszcze bardziej małosolne to cukinia w takiej postaci na pewno Wam posmakuje, jest lekko krucha, delikatna ale
Gotowanie...to proste !chłodne miejsce. Cukinię można jeść po około tygodniu. Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę Zobacz inne przepisy na przetwory na zimę: Sałatka warzywna Babuni z cukinią i ogórkami – do słoików na zimę Sałatka z cukinii do słoików na zimę Ogórki w zalewie gyros – do słoików na zimę Ogórki w ketchupie
e-PrzepisyKulinarneSałatka z ogórków szwedzka. Sałatka z ogórków szwedzka Domowa sałatka z ogórków szwedzka do słoików na zimę. Sałatka z
Moja Książka Kucharskasałatka z ogórków szwedzka. Sałatka z ogórków szwedzka. Pyszna sałatka z ogórków szwedzka - przepis jest szybki i łatwy do zrobienia. Doskonała sałatka
Moja Książka KucharskaCześć Kochani, Przetworów ciąg dalszy. Dziś zapraszam na pyszną sałatkę z ogórków na zimę. Robi się ją bardzo łatwo, jest idealna do obiadu, kanapek, mięs z grilla itp. Składa się z ogórków, marchewki,cebulki, czosnku. Polecam i zapraszam Zapraszam również na film SKŁADNIKI * z tych proporcji wychodzi około 4-5 średnich słoików -2 kg ogórków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuOgórki kiszone. Staropolski przepis na ogórki kiszone w słojach. Kiszenie ogórków - zobacz wypróbowany, tradycyjny przepis. Ogórki kwaszone według starego przepisu
Moja Książka KucharskaJuż czas pomyśleć o przetworach na zimę. Dziś robię ulubione w naszej rodzinie ogórki kanapkowe i ogórki z papryką. Przepis na ogórki z papryką dostałam od mojej koleżanki Liliany. Myślę,że połączenie ogórka z papryką, to znakomity pomysł. Zapraszam do wypróbowania. SKŁADNIKI: 4 kg ogórków 0,5 kg cebuli 2-4 kg papryki(użyłam
Kuchnia BeatyOstatnio w internecie, modne są ogórki w zalewie gyros. Postanowiłam wypróbować. Nie powiem, żeby mnie zachwyciły, ale... nie są złe. Zrobiłam jedna porcję z 2
Agusiowe smakołykiPyszne :P Składniki: 500 g ogórków gruntowych 600 ml wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 liście ziela angielskiego 4 liście laurowe 1/2 łyżeczki soli
R'n'G KitchenPyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek
CookYourself