02.08.2018 Konfitura z ogórka to bardzo smaczna odmiana dla tradycyjnych dżemów i konfitur.Ma bardzo oryginalny słodko-korzenny smak.Szczerze polecam:) Składniki 1 kg obranych ogórków wydrążonych
gotuj ze mnąSkładniki 2 kg ogórków 1 litr wody 10 łyżek cukru 3 łyżki soli pół łyżeczki na słoik octu jabłkowego,lub szampana tu liść laurowy
w mojej kuchniSkładniki 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry
w mojej kuchniSezon na przetwory w pełni, Przepis na pikantne ogórki z chilli jednym z moich ulubionych. Ogórki robi się bardzo szybko, nie wymagają pasteryzacji, świetne się przechowują zimą. Zostało mi kilka słoików z ubiegłego roku są bardzo smaczne. Ogórki świetne się sprawdzą jako przekąska, idealne do kanapek, obiadu. Składniki 2,5 kg ogórków 3 łyżki soli
Kulinarne pyszności MolkiNiezwykle aromatyczne, chrupiące ogórki o smaku mieszanki przypraw z całego świata są świetnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa, rewelacyjnie sprawdzą się do dań grillowych oraz
Szalona Kuchnia EwelinyZwykle kupuję ogórki kiszone czy małosolne, ale w tym roku zdecydowałam się zrobić na próbę smam. Udało mi się wybrać ogórki takiej samej wielkości
AZgotuj!Składniki -4 kg ogórków -1 i 3/4 szkl. cukru -1 szkl. octu -1 łyżka soli -1 szkl. oleju -0,5 kg marchwi -1 kg pieczarek
Zielona KuchniaSkładniki 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry 2 cebule obrane i pokrojone w plastry 2
w mojej kuchniSkładniki 2 kg ogórków 2 kg fasolki szparagowej 1 kg cebuli 2 łyżki soli Zalewa 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3
w mojej kuchnirazu ale najlepsze są po około tygodniu:) Idealne do dań mięsnych i grilla. Wychodzą naprawdę ostre, także uwaga na delikatne podniebienia. Dostarczono właśnie kolejne tony ogórków, więc wkrótce przepis na inne przetwory:) Hasta Luego
la cucharaOGÓRKI WARSZAWSKIE Nie można zbyt długo przechowywać świeżych ogórków, ale kiszone lub konserwowe przetrwają nawet cały rok. Do zasalania nadają się ogórki o
Moja Książka KucharskaKto nie lubi ogórków, no kto? No dobra, jedną osobę znam. Ale, jak to się mawia, jedna jaskółka wiosny nie czyni, czy jakoś takoś. Chociaż
Marder&Marder Manufacture1 kg dzikiego ogórka 500 g papryki pomidorowej 500 g cebuli 500 g marchewki 1 papryczka chili zalewa 6 szkl wody 250 g cukru 25 g
Gotowanie jest łatweSałatka z zielonych ogórków Składniki: 3,5 kg ogórków 0,5 kg marchewki 0,5 kg cebuli 1 szklanka (250 ml ) oleju 1 szklanka
W Moim Magicznym DomuOgórki na sucho – bez zalewy. Wygodnie – bo robimy na raz tylko tyle ogórków, na ile mamy ochotę i tyle, ile potrzebujemy. Do ich zrobienia
Karo in the Kitchen