Dzisiaj przepis na ogórki małosolne które zawsze się udają, smaczne, chrupiące i pachnące :) SKŁADNIKI : 2 kg ogórków gruntowych 1 pęczek (koper, czosnek, chrzan
Kulinarne Fantazje MarioliRewelacyjna sałatka z ogórków, słodko - winna, idealna do obiadu, hamburgerów, zapiekanek itp. Polecam. SKŁADNIKI : 4 kg ogórków 2 łyżki soli 4
Kulinarne Fantazje MarioliDomowe ogórki kiszone to nasze dobro narodowe i nieodłączny element kuchni polskiej. Uwielbiam je od dziecka. Pamiętam te ogromne ilości słoików, po brzegi wypełnionych ogórkami
Wędrówki po kuchniMimo upałów ogórki wciąż się wiążą i nie nadążamy z ich przerabianiem. Pikle robi się szybko i nie są zbyt pracochłonne, więc tym razem zdecydowałam
Weekendy w domu i ogrodzieOstatnio robię dużo różnych kiszonek, pikli, takich krótkich marynowanych warzyw, które można zjeść 1 czy 2 dni po zrobieniu. Dlatego gdy trafiłam na ten przepis postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na przetwory trwa najlepsze. Najwięcej przerabiam zawsze ogórków, to i dzisiaj ogórki właśnie. Tradycyjna sałatka o smaku słodko kwaśnym z ogórków. Rewelacyjnie pasuje do do prawie każdego obiadu. Zamknięte w słoikach ogórki na zimę, które można przechowywać przez cały rok. Na 12 słoiczków o pojemności 600-700 ml 4 kg ogórków gruntowych
Krylowa KuchniaSkładniki: 2 kg małych ogórków 2 łyżeczki chilli w proszku 4
Qchnia po prostuOgórki się powoli kończą, jeszcze teraz z ostatnich już troszkę przerośniętych warto zrobić tarte kiszone na zupę ogórkową-w zimie będą jak znalazł
Swojskie jedzonkoKolejna propozycja na ogórki do słoika tym razem w przyprawie gyros,
Swojskie jedzonkoFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Zobacz, jak zrobić ogórki małosolne w kilku prostych krokach. Ogórki są doskonałe dla zdrowia
CRAVEmonkeySkładniki 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry
mojej kuchniSkładniki 2 kg ogórków 1 litr wody 10 łyżek cukru 3 łyżki soli pół łyżeczki na słoik octu jabłkowego,lub szampana tu liść laurowy
mojej kuchniSkładniki 1 kg ogórków 0,5- 1 szt. papryka czerwona 2 parasole kopru na słoik 2-4 ząbki czosnku na słoik 1 l wody 1
mojej kuchni