Wszyscy kiszą ogórki i ja bez nich nie wyobrażam sobie życia. Ale do kiszenia nadaje się wiele innych warzyw i owoców. Pierwsza na myśl przychodzi
Smaczna Pyzasoku z cytryny Sposób przygotowania Składniki wrzucamy do miski. Ogórki, pomidorki, cebulę, awokado kroimy. Fetę kruszymy Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Solimy i pieprzymy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-ciecierzyca-awokado-ogorkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z ciecierzycą, awokado i ogórkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuW tym roku po raz pierwszy robiłam ogórki w zalewie gyros i bardzo nam zasmakowały. Zrobiłam spory zapas. Ogórki już mi się skończyły ale
Monia miesza i gotujePikle w zalewie musztardowej Składniki: 3 kg ogórków pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki musztardy francuskiej 3
W Moim Magicznym DomuKilka dni temu dostałam przepis i słoik ogórków ( do spróbowania ) w zalewie z miodem. Ogórki były przepyszne. Oczywiście pozbierałam ogórki i zabrałam się
Smaki EwyJak u Was sezon ogórkowy? Wczoraj zakończyłam ogórki kiszone ( zaplanowane i wykonane ). Rozpoczęłam robi enie korniszonów. Będą powstawały sukcesywnie, tak jak będą dojrzewa ły w
Smaki EwyW sam raz do wykorzystania lekko przerośniętych ogórków Składniki 3,5 kg ogórków 70 dkg marchewki 70 dkg cebuli 70 dkg papryki czerwonej zalewa
czarrna od kuchniSałatka szwedzka... Składniki: 2 -2,5 kg ogórków gruntowych 9 szklanek* zimnej wody ½ szklanki soli (używam kamiennej niejodowanej) Zalewa: 3 szklanki* wody 2 – 2,5
Pelusiowa KuchniaSkładniki (proporcje na 1 kg ogórków): 1 kg ogórków gruntowych ok. litr wody 1,5 łyżki soli 2 ząbki czosnku koper (ten wielki, z
Moje-pitraszenieOstatnio w necie pojawił się przepis na ogórki małosolne "na sucho", czyli kiszone bez wody. Przywędrował on do nas z Rosji. Muszę
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1kg białej kapusty - pokroić, posolić, 1kg ogórków - zetrzeć na tarce jarzynowej, 1kg marchwi - zetrzeć na tarce jarzynowej, 1kg pomidorów - pokroić w talarki, 1/2kg
W kuchni u MonikiKiedyś bardzo często robiło się takie ogórki u mnie w domu. Dziś już trochę rzadziej, wolimy kiszone, ale konserwowe czyli korniszony też są obowiązkowym elementem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić
Kulinarne przygody GatityNa targach pojawiły się już pierwsze gruntowe ogórki, pora więc zabrać się za ich kiszenie.W związku z tym dziś podpowiem Wam jak zrobić
Kulinarne przygody GatitySezon ogórkowy prawie zakończony...Jednak dla fanów ogórków, szczególnie tych w wersji kiszonej polecam ogórki małosolne;)Nie trzeba czekać do zimy, by zjeść takie
Lawendowe Niebo