Dzisiaj zapraszamy na smaczny wegetariański obiad. Kotlety ziemniaczane. Fajna rzecz, miła odskocznia od tradycyjnych mięsnych obiadów (w sumie tym bardziej, że od dawna już nie jem
Marder&Marder ManufactureCzerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
Gotujemy i jemyCzerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
KorniszonkiPamiętacie nasz chleb z cebulką?Do tego chleba idealnie pasuje domowy smalec.Kupujemy 1 kg świeżej słoniny ( uwaga!: świeża słonina nie ma żadnego zapachu;jeśli
Maminek kulinarnyLemoniada z octem jabłkowym i miodem Perska lemoniada sekanjabin. Lemoniada z octem jabłkowym i miodem to słodko-kwaskowy, orzeźwiający napój na lato. Gasi pragnienie, oczyszcza organizm
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku
W garach u GosiPyszna i aromatyczna domowa pasta na kanapki, czyli mięsne smarowidło do chleba . To prosty w wykonaniu przepis na smarowidło kanapkowe z łopatki wieprzowej i podgardla. Pachnąca
Kuchnia Na WypasieKiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można
KorniszonkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosimacie dość „wędlin”, pora zakasać rękawy, udać się po konkretny kawałek schabu i zrobić coś swojego. Taki schab idealnie komponuje się ze wszystkimi kanapkowymi dodatkami – ogórkami, pomidorami o musztardzie, chrzanie i ćwikle nie wspomnę:) I może leżeć całkiem długo. Z tym zakasywaniem rękawów to przesadziłam, bo jedyne co trzeba zrobić, to oczyścić mięsko z błon(...)mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/marynowany-pieczony-schab-idealna-domowa-wedlinka-lub-miesko-obiad/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusobą butelkę wody i popijać ją co jakiś czas. W czasie upałów należy też sięgać po inne płyny – najlepiej takie które działają orzeźwiająco. Na szczególną uwagę zasługują pitne przetwory mleczne. Przynoszę ulgę i gaszą pragnienie, a dodatkowo wspomagają proces trawienia zaburzony wysokimi temperaturami. Przykładem może być popularny w krajach arabskich ajran, napój wytwarzany z jogurtu i wody. Ulega(...)ciepłej zupy, lepiej zrobić prosty chłodnik na bazie maślanki czy kefiru. Gorące nie muszą być także główne dania. Doskonałym pomysłem może być letnia sałatka z mięsem lub rybą, uzupełniona ogórkiem, pomidorami, papryką oraz innymi warzywami. Aby była bardziej sycąca, warto do niej dodać jogurt naturalny. Lepiej natomiast zrezygnować z sosów na bazie majonezu lub śmietany, ponieważ pogarszają one lekkostrawność. Sałatkę
Kulinarne PrzebojeNutella ze śliwek Znany i lubiany przepis na pyszny krem czekoladowy zwany śliwkową nutellą lub czekośliwką. Wykonuje się go bardzo podobnie jak popularne powidła śliwkowe, tyle
Blog z Apetytemsmaku i właściwości. Tych warzyw i owoców NIE PRZETRZYMUJEMY w lodówce: ZIEMNIAKI - zimna temp. sprawia, że tracą swoje walory smakowe. POMIDORY - w chłodzie tracą swoją jędrność i kolor. OGÓRKI - niska temp. przyspiesza dojrzewanie skórki. CEBULA - nie lubi wilgoci przez którą może szybko się zepsuć. CZOSNEK - tak samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW(...)mleczne takie jak mleko, kefir, śmietana i jogurty. Za niska temperatura źle zadziała na żywe bakterie, które zapewniają trwałość mlecznym produktom. Poza tym t rzymamy tu również przetwory takie jak dżemy czy powidła, a także jedzenie, które wcześniej przygotowaliśmy. G órne półki są również idealnym miejscem dla ciast, które nie potrzebują bardzo zimnego powietrza
Zdrowie i pysznie na talerzusmaku i właściwości. Tych warzyw i owoców NIE PRZETRZYMUJEMY w lodówce: ZIEMNIAKI - zimna temp. sprawia, że tracą swoje walory smakowe. POMIDORY - w chłodzie tracą swoją jędrność i kolor. OGÓRKI - niska temp. przyspiesza dojrzewanie skórki. CEBULA - nie lubi wilgoci przez którą może szybko się zepsuć. CZOSNEK - tak samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW(...)mleczne takie jak mleko, kefir, śmietana i jogurty. Za niska temperatura źle zadziała na żywe bakterie, które zapewniają trwałość mlecznym produktom. Poza tym t rzymamy tu również przetwory takie jak dżemy czy powidła, a także jedzenie, które wcześniej przygotowaliśmy. G órne półki są również idealnym miejscem dla ciast, które nie potrzebują bardzo zimnego powietrza
zdrowo i aktywnieGotowe sałatki zapakowane do słoików bardzo przydają się zimą. Czasem mamy na coś ochotę, a tego już dawno w ogródku nie ma (bo nie kupuję warzyw
Weekendy w domu i ogrodzie