Było już o pysznej kapuście kiszonej w kawałkach , ale jednak najbardziej lubiana jest u nas kapusta kiszona szatkowana. Taka młoda kisi się błyskawicznie i nawet nie
Smaczna Pyzazakolu rzeki Narewka. Tam zjedliśmy kolację przygotowaną przez szefa kuchni Andrzeja Krajewskiego. Restauracja Bojarski Gościniec specjalizuje się w daniach kuchni wschodniej. Solianka – zupa mięsna lub rybna przyrządzona z dodatkiem ogórków kwaszonych, koncentratu pomidorowego, zrumienionej cebuli, ewentualnie kaparów i oliwek oraz soku z cytryny, podprawiona śmietaną. Kaczka pieczona z jabłkami. Baranina. Ciasto czekoladowe. Wino z Winnicy Jasiel. Wódka zbożowa naturalna(...)posiłki przygotowywane są z taką dokładnością i z takich produktów, to warto zatrzymać się w Polanie Żubra podczas wędrówek pieszych czy rowerowych, a i zabrać ze sobą słoiczek domowych przetworów. Po śniadaniu udaliśmy się do Rezerwatu Pokazowego Żubrów BPR oraz Muzeum Przyrodniczo-Leśnego BPN, ale o tym później. Na chwilę wpadliśmy na stację Białowieża Pałac – jeszcze nie tak dawno strasząca
królestwo garówdobre źródło wędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia Możecie dodać śmiało rzodkiewkę, ogórek kiszony, paprykę świeżą i konserwową czy ugotowane na twardo jajko. Co kto lubi i każdemu według jego smaku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017(...)olej. Mieszamy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-chleba-makreli-wedzonej-serem/ MieszamWGarnku Artykuł Pasta do chleba z makreli wędzonej z serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZupa, która gości najczęściej na naszym stole. Tym razem wersja z groszkiem i grzankami. Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka, kawałek selera, 5 – 6 ziemniaków, 3 ząbki
Nie tylko w kuchninowym dziełem – dopiero co wprowadzonymi na rynek Zasmażanymi maślakami.A , że grzybki bardzo chętnie zajadam w każdej postaci ,ale niestety nie mam kompletnie czasu na robienie z nich przetworów do spiżarni – taki prezent był strzałem w 10!Choćbym chciała uczepić się jak rzep psiego ogona , to nie mam do czego.+ – słoik wypełniony po samiutkie brzegi – konsystencja(...)laurowy – 2 szt* ziele angielskie – 3 ziarenka* bulion warzywny – 500 ml* śmietana 18% kwaśna – 2 łyżki* maślaki zasmażane Provitus – 1 sztDODATKOWO :* kasza gryczana biała* ogórki kiszoneSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Oczyszczone mięso kroimy na niewielkie plasterki ( jeśli mamy grubą , dużą polędwicę – każdy plaster przekrójmy jeszcze na 2 części ).Obtaczamy w mące.W garnku z grubym dnem
Ostra na SłodkoKruche babeczki wytrawne Przepis na tarteletki z sałatką z grzybami marynowanymi Kruche babeczki wytrawne to fajny pomysł na podanie każdej pasty i sałatki w elegancki sposób
Cztery FajeryUwielbiam takie poranki. Idę chwiejnym krokiem po bułki do sklepu o 12, a tam ludzie z kościoła całymi rodzinami wracają. Ojcowie w kraciastych koszulach, matki w
Marder&Marder ManufactureZakwas na żurek jak zrobić domowy zakwas na żurek i żur. Zakwas na żurek i żur jest najprostszym z zakwasów, jakie możesz samodzielnie przygotować. Domowy zakwas
Cztery FajeryPikle pomidorowe Pomidorki koktajlowe marynowane w zalewie słodko – kwaśnej. Czy można marynować pomidory? Tak, nic nie stoi na przeszkodzie aby robić pomidory marynowane. Bez znaczenia
Dieta moja pasjaKiszona marchewka - nowy smak i zdecydowanie wart rozpropagowania. Pracy z przygotowaniem marchewki do kiszenia niewiele, a efekt powalający. Możesz pokroić ją w dowolny sposób, zetrzeć na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kilka osób pytało mnie już jak powstają moje soki malinowe i stąd dzisiejszy wpis. Co prawda ja zatowarowałam swoją spiżarkę już w lipcu, ale teraz przepis
RelaxtimeFermentacja to smak, wartości odżywcze, to żywe kultury bakterii, to samo zdrowie! Żywność fermentowana jest źródłem naturalnych antybiotyków, które możemy spożywać codziennie, bez recepty. Składniki
Tajemnice SmakuU mnie ostatnio królują brzoskwinie. Nie ma się co dziwić, bo sezon w pełni, więc trzeba korzystać. Około 20 kilometrów od naszego domu
Rozpustne gotowanieA więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak
Mango Papaja