Pikle pomidorowe Pomidorki koktajlowe marynowane w zalewie słodko – kwaśnej. Czy można marynować pomidory? Tak, nic nie stoi na przeszkodzie aby robić pomidory marynowane. Bez znaczenia
Dieta moja pasjaKiszona marchewka - nowy smak i zdecydowanie wart rozpropagowania. Pracy z przygotowaniem marchewki do kiszenia niewiele, a efekt powalający. Możesz pokroić ją w dowolny sposób, zetrzeć na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kilka osób pytało mnie już jak powstają moje soki malinowe i stąd dzisiejszy wpis. Co prawda ja zatowarowałam swoją spiżarkę już w lipcu, ale teraz przepis
RelaxtimeFermentacja to smak, wartości odżywcze, to żywe kultury bakterii, to samo zdrowie! Żywność fermentowana jest źródłem naturalnych antybiotyków, które możemy spożywać codziennie, bez recepty. Składniki
Tajemnice SmakuU mnie ostatnio królują brzoskwinie. Nie ma się co dziwić, bo sezon w pełni, więc trzeba korzystać. Około 20 kilometrów od naszego domu
Rozpustne gotowanieA więc jest to przepis wieloetapowy i tak na prawdę zrobienie tego bajgla zajęło mi dwa dni, mając na uwadze to, że wszystko zrobiłam sama. Jednak
Mango Papajadiety niemowlęcia o warzywa czy owoce z niesprawdzonych źródeł – podkreśla Joanna Salwa. Jakie nowalijki wybierać? Najszybciej dostępne są ogórki, sałata, rzodkiewka, pomidory i marchew. – Pamiętajmy, że azotany gromadzą się głównie w liściach i korzeniach, dlatego z powyższego grona pomidory i ogórki będą bezpieczniejsze od reszty. Czytajmy też etykiety – jeśli pomidor jest z innego kraju, ciężko nazwać(...)targu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów z czystą etykietą, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Zakupy dostarczane są Artykuł Nowalijki, przedsmak lata na talerzu pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Korniszony Cioci Dany Niewielkie, jędrne ogóreczki, aromatyczna zalewa i odrobina czasu to
Miód i pieprzBotwinka kiszona w kefirze . Uwielbiam wszelkie kiszonki. Kiszenie to najzdrowszy i najprostszy sposób konserwowania warzyw. Kiszone warzywa po lekkim zakwaszeniu w solance można jeść po 3
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsklepie, mozna nawet zrobić żurek z torebki, ale to już nie będzie domowy żurek na zakwasie. Jesteśmy z Piotrem samowystarczalni, gdyż sami pieczemy chleb, robimy białą kiełbasę i inne przetwory, robimy też domowe zakwasy na świąteczne zupy, zakwas na żurek i zakwas na barszcz czerwony. Przepis na zakwas na żurek podawałam pona 9 lat temu w przepisie na domowy żurek(...)ziaren ziela angielskiego, – 2-3 liście laurowe – 1 kromka suchego chleba razowego lub żytniego /opcjonalnie/ Jeśli chcemy przyśpieszyć fermentację można dodać łyżkę soku z kiszonych ogórków lub 1 łyżkę zakwasu na chleb/można kupić gotowy w proszku/ Przygotowanie ZAKWASU: Do wysokiego słoja wsypujemy żytnią mąkę i zalewamy ciepłą przegotowaną wodą, mieszamy aby nie było grudek. Następnie dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚląsk. Specyficzna kultura, specyficzna kuchnia. Z charakterem. Tygiel kultur, mieszanka narodowości, twór, który wchłonął wszystko co do wchłonięcia było, zmielił i finalnie wytworzył to, co mamy
Marder&Marder Manufacturepowoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć i musi być widoczny, ma być go więcej niż ogórka. -ogórek gruntowy ze skórką -fasolka szparagowa żółta , Pani Gina dała zieloną. U mojej babci rośnie żółta. Więc jest żółta. Jako jedyny składnik gotuje się ją 5 minut od moment zagotowania wody(...)wariant -seler naciowy od serca, nie bójmy się tej jędrnej zielonej lodygi z lekką czuprynką -kolorowa rzodkiewka – biała i różowa -marchewka -kapusta pekińska -ogórki gruntowe ze skórką, ale ma być więcej cukini baby ,aniżeli ogórka -ze dwie łychy oregano, ale jeśli nie lubicie bądz nie macie oregano orginalnego rodem z Sycylii, czyli takich większych kwatuszków ,to nie dajcie
Z Kuchni Do KuchniPowiem Wam, że lubię kulinarnie wracać do smaków dzieciństwa. Do tego co jadłem kiedyś, do rzeczy, o których dano już zapomniałem, a na skutek różnych przedziwnych
Marder&Marder ManufactureNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów przechowywania żywności znany ludziom od wieków. Zakonserwowane w ten sposób jedzenie jest nie
R'n'G KitchenNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Co w garnkach piszczy