Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach   Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale jesień to tradycyjny czas przygotowywania kiszonek na zimę. Kiszenie czerwonej kapusty jest niezwykle proste - kisi się ją tak samo jak białą. Jedna średnia kapusta wystarczy na 3 słoiki kiszonki. Kiszona czerwona kapusta – składniki: 1 nieduża główka czerwonej kapusty ok. 2 kg 2 niepełne łyżki soli kamiennej niejodowanej, czyli łyżka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, czerwona kapusta, śniadania, kapusta kiszona, obiad, deser, desery, kolacja, sałatki, ciasto, sałatka, przekąski, ryba, pasztet, mięso, pasta, jabłka, ogórki, kanapki, surówka, ciasto z kremem, przetwory, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, krem z pora

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.