blenderem ( najlepiej ręcznym ) i przecieramy przez gęste sitko. Czosnek drobniutko siekamy lub przeciskamy przez praskę ,podsmażamy lekko w patelni na oliwie, a następnie miksujemy z ziołami i niedużą ilością przecieru pomidorowego, który wcześniej przetarliśmy przez sitko. Całość dokładnie mieszamy przelewamy na patelnię lub szerokiego garnka i gotujemy na małym ogniu, aż masa odpowiednio zgęstnieje. Podczas gotowania często mieszamy
Przepisy i porady kulinarnepowtarzamy. Kapustę przekładamy do garnka z golonką, dodajemy trochę czerwonej papryki, oraz mielonego pieprzu, można dodać dodatkowo startą na grubej tarce marchewkę. Jak ktoś chce to może dodać dodatkowo przecier pomidorowy czy przyprawę do bigosu, ale to nie jest konieczne. Całość gotujemy do czasu, aż mięso zacznie odchodzić od kości, a skóra golonki będzie mięciutka. U mnie trwało to jeszcze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPogoda u nas paskudna. Od rana, cały czas leje deszcz. Strasznie ponuro. Robimy dziś z mężem, przecier pomidorowy na zimę. Żeby się nie przepracować, dziś 15 kg. W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend. Zwykłe, ucierane, babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak. Składniki: 1 kostka
Agusiowe smakołykitarce (duże oczka), następnie pokrojoną w małą kostkę cebulę i paprykę. Po kilku minutach dodajemy posiekany drobniutko lub wyciśnięty czosnek, następnie pokrojone w kostkę pomidory (bez skóry) lub przecier pomidorowy. Dodajemy paprykę słodką, sól do smaku ew. szczyptę cukru jeśli pomidory okażą się zbyt kwaśne. Całość dusimy do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Gotujemy makaron w osolonej wodzie,(około
To co lubię - gotuję i polecamsłoiczków, zakręcamy i wekujemy około 10-15 minut. Jeśli chcemy uzyskać ketchup pikantny wtedy dodajemy paprykę ostrą ew. chili. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Suszone pomidory Przecier pomidorowy Ketchup domowy Artykuł Pasta paprykowa – ketchup pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamtymianku. Całość zalewamy oliwą z oliwek i szczelnie zamykamy. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup domowy Ketchup z cukinii Pasta paprykowa – ketchup Przecier pomidorowy Artykuł Suszone pomidory pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecammięsa mielonego z piersi indyka 200 g kaszy kuskus 50 sera parmezan, tartego drobno 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub mielonej kolendry 1 łyżeczka tymianku 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w kawałkach Kaszę mieszamy z solą i pieprzem. Zalewamy ją wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm powyżej kaszy. Gdy kasza nasiąknie i lekko ostygnie dodajemy
Kucharzycawłoskiej 25 dag mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, ale śmiało można dodać każde inne) 2 l wywaru warzywnego 60 g ryżu duża cebula 3 ząbki czosnku 1,5 szklanki przecieru pomidorowego olej odrobina ostrej papryki pieprz, sól natka pietruszki Zaczynamy od rozgrzania oleju w rondlu, kroimy cebulkę w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Do już zeszklonej
Kuchnia moimi oczamijajka Bolognese 1 kg mielonej wołowiny 2 cebule 1 czosnek solo 8 suszonych pomidorów w zalewie +2 łyżki zalewy oliwnej 400 g pokrojonych pomidorów z kartonu 2 łyżki przecieru pomidorowego 100 ml drobno pokrojonych ziół, bazylia, oregano, tymianek i rozmaryn 1 ½ łyżeczki czarnego pieprzu, młotkowanego 1 łyżka masła sól do smaku Beszamel 500 ml mleka 4 łyżki pszennej mąki
codojedzeniaczerwona papryka 2 łyżki łuskanych nasion konopi ćwiartki cytryny do podania świeży koper do dekoracji Dressing Rhode Island 4 łyżki majonezu, domowego 2 łyżki chili sosu, niesłodzonego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól do smaku Sałatę opłucz, rozerwij na mniejsze kawałki, osusz i rozdziel do misek. Ogórek i rzodkiewki pokrój na plasterki. Pokrój paprykę w piórka. Awokado przekrój na pół, usunąć
codojedzeniaMarynata pól szklanki ketchupu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego po dużej szczypcie soli, pieprzu, kurkumy, kminu rzymskiego, suszonego czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka miodu lub cukru 2-3 łyżki oleju 3 łyżki wody 3 filety z kurczaka 1 średnia cukinia 2 średnie cebule Wszystkie składniki na marynatę przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Mięso pokroić
Andzia Pichcipolskiej kuchni, są bardzo pyszne smakują wyjątkowo. Polecam przygotować tą metodą zamiast w garnku. Składniki • główka młodą kapustę • 1kg mięsa karkówki wieprzowej • 2 jajka • 3 łyżki bułki tartej • opakowanie przecieru pomidorowego z czosnkiem • sól morską • pieprz kolorowy • ziele angielskie • listek laurowy. Wykonanie •Kapustę sparzyć gorącą
Kulinarne pyszności Molkispecjalnej włoskiej typu 00) * 150 ml ciepłej wody * ok. 5 g drożdży suchych * 1/2 łyżeczki soli * 1 łyżka oliwy z oliwek + ser mozarella, parmezan lub żółty dobrze topiący się + przecier pomidorowy + oregano + składniki jakie lubimy: cebula, papryka, szynka, kukurydza itp. Drożdże suche możemy rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodajemy mieszaninę do mąki, dosypujemy soli. Mieszamy łyżką składniki a następnie ręką wyrabiamy
W kuchni bez szafekSkładniki: skrzydełka kurczaka 1 kg marynata: przecier pomidorowy 3 łyżki, śmietana 12% 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, oregano 1 łyżeczka panierka: mąka tortowa 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, sezam 3 łyżki, tarta bułka 3/4 szklanki, tymianek 1 łyżka sos czosnkowy: ząbki czosnku 8 sztuk, cukier 2 łyżki, sól
W Mojej Kuchni Lubię