400g) ok. 150 g boczku parzonego wędzonego ok. 350 g dobrej kiełbasy (2 szt.) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów bez skórki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 szt ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek ostra papryka dodatkowo: suszony cząber - idealny dodatek do fasolki Przygotowanie: Na patelni smażymy pokrojony boczek, kiełbasę i cebulę - pod koniec smażenia
Alutka-Gotujetelewizyjnego przygotowałam moją wersję tego dania - jest pyszne! Składniki: 3 papryki czerwone, 1 papryka żółta, 2 cebule, 200 g kapusty kiszonej, 1 duży pomidor, 300 g kiełbasy, 80 g przecieru pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, duża łyżka wędzonej papryki w proszku, ok 600 - 800 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, natka pietruszki Przygotowanie: Danie przygotowujemy w jednym garnku. Kiełbasę
Lena Gotujemięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka mielonego czosnku Skworcu 1 łyżeczka papryka mieloną Skworcu 1 łyżeczka majeranku Skworcu Olej rzepakowy do smażenia 200 ml przecieru pomidorowego Pozostałe: 6 pieczarek 1 cebula 3 garście szpinaku świeżego 2 pomidory 10 dag sera żółtego 1 papryka czerwona 80 g nachosow
Gotowanie Patkiwarzywne indyjskie z ciecierzycą / włoskie z fasolą pinto Firma: feel FIT Skład: Indyjskie z ciecierzycą – warzywa 43% (ciecierzyca 29%, marchew, cebula), woda, białko z grochu 7,7%, olej rzepakowy, przecier pomidorowy, skrobia modyfikowana, sól, czosnek, papryka słodka, czarnuszka, kolendra, kumin, imbir 0,2%, papryka chili, kurkuma 0,1% Włoskie z fasolą pinto – warzywa 54% (fasola pinto 25%, suszone pomidory
Candy Pandasprzez ok 15 minut po wyjęciu z pieca ułóż na wierzchu pozostałą szynkę, porwane listki bazylii i posyp resztą parmezanu Smacznego! *ja robię sos do pizzy tak – gotuję przecier pomidorowy (passata) z czosnkiem, suszoną bazylią, pieprzem i solą aż 1/2 – 2/3 płynu wyparuje **ricotta sprawdzi się jeśli szynka będzie dosyć słona. Jeśli nie będzie – albo dodaj trochę
SandraFrej.comszkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju aż zmiękną. Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką
słodki bratekryż parboiled długoziarnisty z papryką jalapeno, czerwoną papryką i przyprawami meksykańskimi. Pozostałe informacje Pakowano w atmosferze ochronnej. Składniki: gotowany na parze ryż parboiled długoziarnisty (85%), czerwona papryka (5.9%), przecier pomidorowy (4.1%), olej słonecznikowy, aromat naturalny, przyprawy (zawiera chilli w proszku (0.1%)), papryka jalapeno (0.4%), sól, cebula w proszku, wyciąg z drożdży, kwas (kwas cytrynowy
Moniki Smakołykiśmietanie. Cukinię do tego dania się piecze w kosteczkę w piekraniku, bez mieszania, dzięki temu mimo, że jest mięka to się nie rozpada w potrawce, do tego kurczak, śmietana, przecier pomidorowy i mnóstwo koperku. Do ryżu albo makaronu albo ulubionej kaszy. Prosto, szybko i sezonowo. Print Potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie Proste, sezonowe danie – potrawka z cukinii
Cooking for Emilyblogowanie brak czasu.Mam nadzieję że spodoba się Wam jakiś przepis i go wykorzystacie. Życzę Wam udanych urlopów i słonecznych wakacji :) Korniszony Pikle w ketchupie Sos przecierowy Przecier pomidorowy z ziołami Sałatka z pomidorów, marchewki i cebuli Sałatka z cukini Pomidory lima Sos słodko-kwaśny
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchnimnie nie przemawia. To kto pisze się na takie połączenie? Szczerze polecam! 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego olej (*) sól, pieprz Tuńczyka, fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, a marchew ugotować i pokroić w niewielką kostkę. Natomiast paprykę należy uprzednio sparzyć (polać wrzątkiem) oraz również drobno pokroić
Di gotujepłyn. Miękkie roladki przekładamy na talerz,zdejmujemy nici lub wykałaczki. Powstały sos przecedzamy przez gęste sito,zaciągamy mąką. W razie potrzeby sos doprawiamy jeszcze do smaku.(można dodać odrobinę przecieru pomidorowego ,sos zyska na kolorze i smaku
Andzia Pichciszybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka sól Ok 1,250 ml wody ⧪⧪⧪ Cebulę, paprykę
Andzia PichciIstnieje wiele przepisów na surówkę z kalarepy i wiele z niech jest równie pysznych. Moja ulubiona surówka z kalarepy to ta z jabłkiem i ogórkiem z dodatkiem śmietany, przecieru pomidorowego i musztardy z dużą ilością posiekanego koperku. Absolutnie pyszna surówka z kalarepy do obiadu, a także do potraw z grilla. Surówka z kalarepy - łatwy przepis. Korzystajcie z przepisu na surówkę
Moja Książka Kucharska