przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:248/368)

BOGRACZ 121

ziemniaki          1 mała  czerwona papryka          kilka pieczarek (mój dodatek)          2  łyżki przecieru pomidorowego           1 puszka pomidorów w sosie własnym (zmiksowanych)           liść laurowy           ziele angielskie

Walijskie Pichcenie
Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 504

Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Pieczarki 200 g Mięso mielone z indyka 400 g Przecier pomidorowy 2 łyżki Cebula średnia Natka pietruszki łyżka Ser żółty 100 g Jajko  Sezam Przygotowanie: Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody.  Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor

Kulinarne przygody
Karkówka zapiekana z pieczarkami 496

Składniki: 1kg karkówki 3 cebule 1/2 kg pieczarek sól, pieprz słodka papryka w proszku olej do smażenia mąka do obtoczenia sos: 2 łyżki maggi lub sosu sojowego 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki octu 2 łyżki cukru 8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Karkówkę pokroić na kawałki. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Włożyć do naczynia, przykryć folią. Odstawić

Danka Pichci
Ryba po grecku 185

święta Bożego Narodzenia. 600 gramów dowolnych filetów z ryby u mnie miruna lub dorsz 2 marchewki 1 spora pietruszka korzeń pół małego selera 2 średnie cebule ok. 50 gramów przecieru pomidorowego sól pieprz 3/4 kulki ziela angielskiego 2/3 liście laurowe szczypta cukru sok z cytryny olej do smażenia  Mąka i bułka tarta, jajko do panierowania. Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem

Andzia Pichci
Barszcz ukraiński 983

popytałam ciotek w rodzinie i poszperałam w starej książce kucharskiej, gdzie znalazłam przepis na barszcz w takim wydaniu. Trochę go zmodyfikowałam, bo dodałam kapustę włoską i pominęłam pomidory oraz przecier pomidorowy. Efekt końcowy moim domownikom przypadł do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g żeberek wieprzowych 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1 nieduży por 3 ziemniaki 100 g białej

Danka Pichci
Ekspresowy sos BBQ 100

Brunch dla męża 🍅🥑🥓🥩 Przepis na ekspresowy sos BBQ bez gotowania, czyli potrzeba i łakomstwo matką wynalazku 😉 - 1 łyżeczka ostrej musztardy - 1 łyżeczka przecieru pomidorowego - 2 łyżki ketchupu - 1 łyżeczka srirachy (lub innego ostrego mazidła) - chlust sosu sojowego - chlust syropu klonowego (lub miodu) - chlust sosu Worcestershire - szczypta mielonego kminku -  1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1/2 łyżeczki suszonego czosnku - sól, pieprz - dodałam

Cytryna&Co.
Ryba po grecku 1036

smażenia Ryba po grecku – Farsz warzywny – Składniki 5 dużych marchewek 2 korzenie pietruszki niewielki por pół selera 2 cebule sok z połowy cytryny szklanka wody 4 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz cukier 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 szklanki oleju roślinnego Ryba po grecku – Wykonanie Do ryby po grecku wybieram zazwyczaj

To Musisz Wiedzieć
Młoda kapusta na żeberkach 110

same ulubione dania:) Młoda kapusta na żeberkach 1 główka młodej kapusty 1 kg żeberek trzy listki laurowe kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 cebula 3 marchewki 3 łyżki przecieru pomidorowego kawałek kiełbasy albo boczku (można pominąć) pęczek koperku sól, pieprz do smaku Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Przełożyć do większego garnka, zalać litrem wody, wrzucić listki

Smaczny zeszyt
Faszerowane muszle makaronowe 106

odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodać kurkumę i zioła prowansalskie. Smażyć co jakiś czas zamieszać. Mięso tylko ma stracić kolor surowizny. Następnie wlać wodę i dodać przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. Wymieszać. Tym nadzieniem faszerować wcześniej podgotowane muszelki. Rozłożyć muszelki na dnie żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu – na tej samej patelni obsmażyć cebulkę, dodać pomidory z puszki

Kuchnia Pokoleń
Zupa dyniowa z chipsami z jarmużu 145

Składniki: 1/2 kg dyni (waga po obraniu) 2 średnie bataty 1/2 litra domowego przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu drobiowo-wołowego 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka ok. 5 cm kawałka … Czytaj dalej Zupa dyniowa z chipsami z jarmużu

czarrna od kuchni
Papryki faszerowane z tofu 129

synowa, smakowało wybornie. Przygotowanie ryżu – do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż i gotować do momentu aż ryż wchłonie wodę. Wrzucić ryż do miski i dodać kukurydzę, potarte tofu, przecier pomidorowy, pokrojoną drobno cebulkę, pokrojone drobno suszone pomidorki, zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odciąć górę od papryk, wyciąć błonki. Farszem wypełnić papryki. Na górę położyć odcięte

Kuchnia Pokoleń
Faszerowany bakłażan z mozzarellą 136

kasz (rewelacyjny w tym wypadku jest na przykład kuskus lub bulgur) i serów (wspaniała jest feta, mozzarella lub zwykły żółty ser), a także innych warzyw. Farsz można też urozmaicić przecierem pomidorowym i różnymi świeżymi lub suszonymi ziołami. Od jakiegoś czasu dużą popularnością na naszych stołach cieszy bakłażan, nazywany także gruszką miłości. To pyszne warzywo idealnie nadaje się do faszerowania, dlatego

Kulinarne przygody Gatity
Piątek: Strgonoff z boczniaków z makaronem żytnim 122

porwij rękami i dodaj do cebuli, posól, podkręć temperaturę i smaż, mieszając, aż grzyby się przyrumienią (około 5 minut). Krok 2 Radyklanie zmniejsz temperaturę, dodaj łyżkę musztardy dijon, przecieru pomidorowego, łyżeczkę słodkiej papryki i posiekane w paski suszone pomidorki. Rozmieszaj całość i smaż chwilę. Kiedy składniki nieco przestygną ostrożnie dodaj jogurt grecki i rozmieszaj w nim grzyby. Podnieś temperaturę

Niedzielny kucharz