przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:248/368)

Quesadilla-meksykańskie przekąski 378

bardzo często.....  Składniki: 4 placki tortilli  30 dkg sera żółtego(gouda ,cheddar) 500 g mięsa mielonego wieprzowe lub wołowe 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 czerwona cebula olej,sól,pieprz,szczypta chilli ząbek czosnku rozmaryn(lub inne ulubione przyprawy) Przygotowanie: Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,mięso smażymy na patelni ,doprawiamy

Swojskie jedzonko
Zrazy ryżowe z warzywami 179

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 120 g ryżu  - 100 g żółtego sera - tarta bułka  - 3 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - 3 cebule - łyżka przecieru pomidorowego - koperek, natka pietruszki lub inna zielenina - liść laurowy - ziele angielskie - pieprz, sól - olej Ryż ugotować na sypko, ser zetrzeć na tarce. Jedną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju

Kulinarne przemyslenia
Indyjskie danie 202

ęso doprawić solą i zalć jogurtem. Zostawić na kilka godzin lub na całą noc w lodówce. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić na pateknię kurkumę, kolendrę,chili, korę cynamonu,przecier pomidorowy, czosnek, imbir i drobno pokrojoną cebulkę. Smażyć na małym ogniu aż cebulka straci kolor surowizny. Cały czas trzeba mieszać, żeby przyprawy się nie przypaliły. Dodać kurczaka razem z imbirem

Kuchnia Pokoleń
Lazania - lasagne bolognese 167

może być wieprzowo-wołowe) • 2 cebule • 1 duża marchewka • 3-4 łodygi selera naciowego (ok. 200g) • 4 ząbki czosnku • papryka w proszku łagodna • oliwa • 1 puszka pomidorów • 1 mały przecier pomidorowy • ok. 400 g sera żółtego • bazylia • sól, pieprz • zioła prowansalskie • 1 szkl. czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego • 1 szkl bulionu • 1 opakowanie makaronu do lazanii Cebulę pokroić w kosteczkę

KUCHNIA POLSKA
Pierś z kurczaka po włosku 309

Szczególnie polecam z makaronem typu penne (rurki), ale wstążki czy kokardki sprawdzą się równie dobrze. Pierś z kurczaka po włosku: 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka 500 ml passaty pomidorowej (przecieru) 2 ząbki czosnku 2 cebule szalotki 80 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki mini kaparów (opcjonalnie) kilka czarnych oliwek 1 kulka mozzarelli

Poezja smaku
Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim 184

wersji wege mięso mielone można z powodzeniem zastąpić pokruszonym tofu. ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 250 g nitek spaghetti z marchewki 400 g mięsa mielonego z indyka 300 ml passaty (przecieru pomidorowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii parmezan do podania garść listków świeżej bazylii oliwa z oliwek do smażenia pieprz, sól * PRZYGOTOWANIE

Food Square
Czwartek: Krem z papryki z pieczoną cieciorką i mlekiem kokosowym 210

razem stanowią doskonałe tło dla głównych składników. Czas : 40 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 2 Składniki: 2 duże czerwone papryki Puszka całych pomidorów Puszka mleka kokosowego 70 g przecieru pomidorowego (nieco mniej niż mały słoiczek koncentratu) Szklanka wody (opcjonalnie, do rozrzedzenia kremu, gdyby wydał ci się za gęsty) 1 łyżka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 suszona papryczka

Niedzielny kucharz
Sznycle z indyka z puree ziemniaczanym i salsą meksykańską 168

ziemniaczanej 1 jajko sól, pieprz, odrobinka przyprawy curry (na czubek łyżeczki) olej do smażenia puree: ugotowane, utłuczone ziemniaki plus mleko salsa meksykańska: opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex 200 m przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu słodko kwaśnego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu chili z domowej spiżarni łyżka świeżego kopru u mnie w postaci mrożonej 5 łyżek oleju

Życie zaczyna się w kuchni
Domowe hot-dogi 176

Składniki: - 1 bagietka orkiszowa - 2 parówki cielęce (ponad 93% mięsa) - 2 kiszone ogórki - 1 pomidor - 1 cebulka dymka - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżeczki domowego ketchupu Domowy ketchup: - 4 łyżki przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - sól i pieprz ziołowy do smaku - szczypta pieprzu cayenne i oregano Składniki wymieszaj ze sobą i dopraw wedle uznania. Sposób przygotowania

MintTaste
Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym 141

razem stanowią doskonałe tło dla głównych składników. Czas : 40 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 2 Składniki: 2 duże czerwone papryki Puszka całych pomidorów Puszka mleka kokosowego 70 g przecieru pomidorowego (nieco mniej niż mały słoiczek koncentratu) Szklanka wody (opcjonalnie, do rozrzedzenia kremu, gdyby wydał ci się za gęsty) 1 łyżka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 suszona papryczka

Niedzielny kucharz
Roladki ze schabu z farszem marchewkowym 169

Składniki: - 7 plastrów ze schabu bez kości - 4-5 marchewek - 3 łyzki posiekanego pora - jajko - bułka tarta - łyżka przecieru pomidorowego - przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka - olej Przygotowanie:  Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości

Kulinarne blogowanie
Pisto manchego - przepis z filmem 177

wykorzystałam właśnie leczo. Zapraszam Was serdecznie do oglądania 😍. Pisto manchego Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie  leczo Poltino 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego oliwa z oliwek do smażenia 1/2 łyżeczki kuminu sól czarny pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Karkówka po cygańsku 936

dodajcie taką ilość pieprzu cayenne jaką lubicie :) Składniki na karkówkę 1,5 kg karkówki 4-5 cebul 500g pieczarek sól pieprz Składniki na sos szklanka wody słoiczek (200g) przecieru pomidorowego 1/2 szklanki ostrego ketchupu 2 łyżki octu winnego 3 łyżeczki cukru odrobina pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki Karkówka po cygańsku – przepis Karkówkę myjemy, osuszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak ” Caserta ” , prosty obiad 195

pasta ( śliwkowy ) kilka plasterków salami świeża bazylia do dekoracji czerwone pesto sól , ostra papryka do smaku sos : 1 mały słoiczek ketchupu z cukinii około 300 ml, tu przepis (lub przecier pomidorowy typu passata ) 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu balsamicznego ( najlepiej figowy , ale może być zwykły ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki ( można mniej lub więcej , zależy

Ogrodnik w podróży