przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:257/368)

Danie jednogarnkowe: ziemniaki + papryka + kiełbasa 205

Składniki: 500 g ziemniaków, duża czerwona papryka, 2 kiełbasy śląskie, duża cebula, 500 ml bulionu warzywnego, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżczka papryczki chili, łyżeczka majeranku, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka, kiebasę w plastry, paprykę w paski. Podsmażamy chwilę na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Do bulionu dodajemy papryczki oraz majeranek - zalewamy ziemniaki

Lena Gotuje
Placki po węgiersku 158

surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili  1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 5 ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Składniki na placki

Gosia gotuje
SEZAMOWY BAKŁAŻAN Z LIMONKĄ 115

Oryginalny przepis pochodzi z książki " Vege kociołkowanie" Ewy Hangel (tu: recenzja ), a ten poniżej został lekko przeze mnie zmodyfikowany. Przede wszystkim zmniejszyłam porcję do 3-4 osób i wymieniłam przecier pomidorowy na pomidory krojone w puszce. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a najważniejsze - jednogarnkowe i zdrowe 😀 Idealnie do tej potrawy sprawdził się garnek żaroodporny ze sklepu TarkaiMiarka.pl

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA NA CIEŚCIE PIEROGOWYM Z PATELNI 159

ciasto ładnie połączyło.Wyłożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować placek na wielkość patelni . Patelnię suchą rozgrzewamy ,zmniejszamy ogień , układamy na niej ciasto i pieczemy na złoty kolor.Odwracamy , smarujemy przecierem pomidorowym ,solimy , popieprzyć , posypać ziołami ,czosnkiem i serem.Ulożyć pokrojone papryki w paski i peperonate,zakryć pokrywką i smażyć aż ser się roztopi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
LENIWE GOŁĄBKI 146

łopatki) 1 torebka ryżu 1 duża cebula 1-2 jajka 0,5 główki młodej kapusty lub kapusty pekińskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy, ew. przyprawa do mięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić

Pieguskowa Kuchnia
Młoda kapusta 188

wersja, kapusta i koper:) Młodą kapustę przygotowuję na kilka sposobów: - kapusta zasmażana na maśle, - kapusta z boczkiem i cebulką, - kapusta z tartą marchewką, - kapusta z kiełbasą i passatą pomidorową, przecierem, koncentratem, - kapusta ze świeżymi pomidorami, - kapusta z tartymi grzybami, najczęściej pieczarkami i cebulą. Zawsze towarzyszy jej spora ilość świeżo skrojonego kopru. Nigdy nie zagęszczam młodej kapusty zasmażką

Zasmakuj Kuchni
PRZECIER Z CUKINII DO PIZZY 591

cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 3 słoiczki przecieru pomidorowego Wykonanie: Cukinię obrać i wydrążyć,starkować na tarce o buraczanych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zasypać solą, wymieszać razem z cukinią, odstawić na 8 godzin.Po tym czasie razem

Z Majeczką w kuchni
Fasolka szparagowa w sosie warzywnym 159

zeszklić cebulę. Następnie dodać startą marchewkę i selera. Chwilę razem smażyć. Potem warzywa podlać wodą, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojona paprykę, przecier pomidorowy i pomidory krojone. Wszystko razem dusić aby pomidory się prawie rozpadły, doprawić do smaku przyprawami. Gdy warzywny sos będzie gotowy dodać ugotowaną wcześniej fasolkę. Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze chwile

Monia miesza i gotuje
Przecier z pomidorów z ziołami. 158

Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam prosty przepis na przecier pomidorowy z ziołami. Zapraszam :) 3 kg dojrzałych pomidorów 3 łyżki soli 2 łyżki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka pieprzu  Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Następnie dodać przyprawy. Przełożyć wszystko do dużego garnka, gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Pomidory gotujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Pizza na cieście z kalafiora – Pizza kalafiorowa bez mięsa i glutenu 251

termoobiegu. Końcowe przygotowanie pizzy: Na upieczony, gorący spód nakładam dodatki, sos, pieczarki, pomidory, listki bazylii, itp.. (na pizze możemy położyć, to o lubimy). Sos przygotowałam z kilku łyżek przecieru pomidorowego (passaty), doprawionego suszoną bazylią, oregano, ostra papryką i szczyptą soli. Na placek nakładam sos, sos posypuję startą mozzarellą, na ser układam pomidory, pieczarki, listki bazylii i pokrojoną kulkę sera

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kurczak pieczony na ryżu 619

zakładce MIĘSA. Składniki 6 ćwiartek z kurczaka 2 szklanki ryżu 2 średnie cebule 1 mała czerwona papryka 2 łyżki przyprawy do kurczaka Zalewa 5 szklanek wody 2 łyżki przecieru pomidorowego 80 g masła sól pieprz Suchy ryż wymieszać z drobno pokrojoną cebulą i papryką. Wsypać do naczynia do zapiekania. Na ryżu ułożyć mięso oprószone przyprawą do kurczaka. Wszystkie składniki zalewy

O kuchni z uczuciem
Makaron z mięsem a la lazania 153

rozgrzać. Dodać cebulkę, pora i posiekany czosnek. Smażyć aż lekko wszystko zmięknie. Dodać mielone mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, suszoną pietruszkę i oregano, cukier, wodę. Wymieszać i gotować około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać potarty ser i odstawić do przestudzenia

Kuchnia Pokoleń
GULASZ Z JELENIA (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 202

jelenia: 800 g mięsa na gulasz z jelenia 100 g smalcu z gęsi lub oleju kokosowego (przypominam o rabacie 5% na hasło KETO5 w Muscle Zone ) 400 ml przecieru pomidorowego 60 g pietruszki 180 g marchewki 3 ząbki czosnku 120 g cebuli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki rozmarynu 5 ziarenek pieprzu czarnego 3 ziarenka jałowca sól himalajska Mięso umyć

Ola la LCHF
Ratatouille (Ratatuj) 195

podają ratatouille z pieczonym i soczystym kurczakiem, proszę bardzo. Składniki na ratatouille: 2 cukinie 1 bakłażan 3 cebule 4 pomidory 4 ząbki czosnku 3 czerwone papryki 500 g passaty, przecieru pomidorowego, krojonych pomidorów z puszki - chcecie, dodajcie więcej pomidorów 500 ml wody przyprawy: sól, pieprz, dużo ziół: lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka oliwa z oliwek Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
Sos warzywny do spaghetti 175

ziemniaki, podlewamy całość niewielką ilością wody i dusimy aż marchew delikatnie zmięknie. W razie potrzeby można dodać trochę wody, żeby warzywa się nie przypaliły. Gdy marchewka zmięknie zalewamy warzywa przecierem pomidorowym rozmieszanym i dodajemy wodę. Całość zagotowujemy i pyszny sos warzywny mamy gotowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z makaronem i mięsem mielonym . Praktyczna rada: Polecam to danie szczególnie

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania