przyprawami i jogurtem. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pieczarki dodać do mięsa, chwilkę przesmażyć. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Świeże listki bazylii porwać i wrzucić do sosu. Zagotować i gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać porwaną mozzarellę, chwilkę delikatnie podgrzewać aż mozzarella się rozpuści. Ugotować makaron, odcedzić. Gorący
Kuchnia Pokoleńłopatki lub szynki wieprzowej 100 g boczku wędzonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 2 łyżki koncentratu lub przecieru pomidorowego 1 łyżka alkoholu 1 łyżka kolendry 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki lub chili 2 łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Kuchcik gotujeniezbędnych rad, jak prawidłowo przechowywać jedzenie. Zapas jajecznicy na rok? To możliwe! Jajka wystarczy wymieszać w misce, dodać niewielką ilość soli i pieprzu, przełożyć do woreczków hermetycznych i zamrozić. Przecier pomidorowy – jest to produkt, który stosunkowo szybko pokrywa się pleśnią, a często zdarza się, że nie zużywamy całego opakowania. By dłużej zachować świeżość koncentratu wystarczy przełożyć go do woreczków
PysiaGotuje.plkurczaka, 2-3 na porcję 100 g suszonych śliwek, mirabelki 1 cebula 0,5 g szafranu 1 łyżeczka kurkumy szczypta kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka pomidorowego przecieru sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 1 l wrzątku posiekanej kolendra lub natka pietruszki do posypania Dodatkowo ryż basmati na sypko, tutaj przepis Pałki z kurczaka
codojedzeniałyżki cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo wiśnie z soku lub świeże 1. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy. 2. Jajka ubijamy z brązowym cukrem. 3. Stopniowo dolewamy olej, potem przecier pomidorowy. 4. Następnie dosypujemy pozostałe sypkie składniki. 5. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Mnie wyszło 10 sztuk. 6. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. 7. Miękkie
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyduża cebula Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni,dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię - podlać wodą,przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu.Pod koniec dodać przecier pomidorowy,czosnek,pieprz,sól oraz zioła - wszystko według smaku. Jeśli chodzi o mnie użyłam mojego gotowego sosu pomidorowego - całość wyszła obłędna,moje kubki smakowe szaleją przy jedzeniu leczo. Przepis
Niespełnione zdolności kulinarneGulasz wieprzowy Składniki: na 6 porcji 600 g wieprzowej łopatki bez kości 1 łyżka kurkumy 2 łyżki olej 1 cebula 1 czosnek solo 3 suszone limonki 1 czubata łyżka pomidorowego przecieru 100 g żółtej soczewicy 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 1 łyżeczka garam masala ¼ łyżeczki sól do smaku 4 ziemniaki olej do smażenia 1 l bulionu z kurczaka Pozbaw
codojedzeniapokrojone w ćwiartki 50 g suszonych grzybów 1 czerwona papryka, pokrojona w grubą kostkę 50 g suszonych śliwek, posiekanych 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki przecieru pomidorowego pęczek świeżej pietruszki, posiekany 4 liście laurowe 4 suszone owoce jałowca 3 ziela angielskie 1 łyżka suszonego tymianku 0,7 l czerwonego półsłodkiego wina sól, pieprz, papryka słodka, papryka
karmelowynajlepiej. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (lub dowolnego innego) 2 średnie cebule 4-5 ząbków czosnku 1 czerwona papryka papryczka chili (użyłam suszonej) słoik domowego przecieru pomidorowego (lub puszka pomidorów) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli olej do smażenia po łyżeczce przypraw: kumin, słodka papryka, oregano, sól, chili cayene Cebulę siekamy dodajemy rozgnieciony czosnek i posiekaną
Cynamonowe szczęściepokrojone w ćwiartki 50 g suszonych grzybów 1 czerwona papryka, pokrojona w grubą kostkę 50 g suszonych śliwek, posiekanych 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki przecieru pomidorowego pęczek świeżej pietruszki, posiekany 4 liście laurowe 4 suszone owoce jałowca 3 ziela angielskie 1 łyżka suszonego tymianku 0,7 l czerwonego półsłodkiego wina sól, pieprz, papryka słodka, papryka
karmelowyPRZEPIS TUTAJ . Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – składniki 1 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 1 czerwona papryka 2 liście laurowe 5-7 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka przecieru pomidorowego sól pieprz olej do smażenia cebula łyżka mąki Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – przepis Łopatkę kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!garnka o grubym dnie wlewam łyżkę oleju następnie dodaję szalotkę, czosnek, marchew i smażę ok 2-3 min następnie dodaję pieczarki. Duszę aż pieczarki będą miękkie. Dodaję przecier pomidorowy a na koniec przyprawy. Mieszam. Na naleśniki kładę farsz oraz ser żółty. Zawijam w sposób dowolny. Zapiekam ok 10 min w 180 stopniach. Smacznego
Gotowanie Patkisól różowa (ja używam himalajskiej) Składniki do marynaty: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu, papryki chilli, kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala Ponadto do sosu: 500 ml przecieru pomidorowego (ja użyłam Sotille Gusto ), lub około 1 kg świeżych pomidorów (obranych ze skórki, bez nasion, pokrojonych w kostkę) 2 łyżki masła klarowanego 2 utarte ząbki czosnku 1 łyżeczka brązowego
Moja Mama Gotujemielony pieprz 3-4 ząbki czosnku polskiego przyprawy wg smaku, u mnie obficie: papryka słodka, cayenne, oregano, kminek mielony olej do smażenia gołąbków SOS: 2 puszki pomidorów, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 1 łyżka oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka wody Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso, kapustę, cebulę, mannę
coolinarnyzapiekanki wykorzystałam gotowy sos Naturalnie Smaczne! Knorra. Zazwyczaj wystrzegam się torebkowych dań, ale to jest inne. W składzie nie znajdziecie nic poza suszonymi warzywami, przyprawami i dodatkami (m.in. skrobia, przecier pomidorowy, maka ryżowa i olej kukurydziany). Nie ma glutaminianu ani żadnej innej chemii. Już nasze praprapra...babcie wiedziały jak zatrzymać świeżość. Wystarczy spojrzeć na stare ryciny czy zdjęcia kuchni. Cechą
Codzienna kuchnia niecodzienna