przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:268/368)

Zapiekanka gołąbkowa 2740

powtórzę. Polecam zwłaszcza w sezonie na młodą kapustę.  1/2 główki kapusty lub 1 mała 500g mięsa mielonego  1/2 szklanki surowego ryżu 1 cebula 500g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku/butelce) + 1/2 szklanki wody sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego

Szefowa kuchni
Pstrąg w zalewie octowo pomidorowej, pyszny 147

naczynia w którym chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu. Zalać ryby gorącą zalewą

Kuchnia Pokoleń
Pide z mięsem mielonym (Pide mit Hackfleisch) 119

cebule - pokroić w kostkę 2 - 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona - pokroić w kostkę 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 5 łyżek przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku I. Do mąki dodać sól. Drożdże pokruszyć do miseczki, zasypujemy cukrem i mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy na 10-15 minut. Do mąki dodajemy

Kuchnia smaków
Kofta indyjska 140

mąka, bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie

Kuchnia smaków
Cukinia faszerowana jarmużem i kaszą kuskus 107

drugą dłoń widelec i do roboty :)       Potrzebujemy: 4 cukinie okrągłe 3 liście jarmużu 1 szklanka kuskusu 5 łyżek oleju 300 g oczyszczonych pieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 2 łyżki posiekanego koperku 1 wyciśnięty ząbek czosnku 4 łyżki sera neufchatel (z TEGO przepisu)   lub miękkiego sera koziego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż

Marder&Marder Manufacture
Kalafior marynowany z papryką do słoików na zimę 181

Czerwiec to również sezon na kalafior zatem moja kolejna propozycja na przetwory z kalafiorem w roli głównej ! Polecam także kalafior marynowany w przecierze pomidorowym kalafior marynowany z marchewką Składniki: 1 kg kalafiora 4 czerwone papryki 1 biała cebula składniki na zalewę: 8 szklanek wody 8 łyżek cukru 3 szklanki octu 2 łyżki soli pieprz czarny ziarnisty ziele angielskie gorczyca Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Młoda kapusta zasmażana 123

moja propozycja na jutro:) Składniki : główka białej, młodej kapusty 1-2 cebule masło klarowane koper kilka plastrów kiełbasy lub boczku, ale niekoniecznie sól, pieprz, czerwony ocet winny, ewentualnie łyżka przecieru pomidorowego mąka, cukier marchew i pietruszka ( można użyć garść  suszonych) Przygotowanie : Kapustę pozbawioną zbędnych liści kroimy nożem, raczej grubo Myjemy i wrzucamy pokrojoną na wrzątek, chwilę gotujemy pod przykryciem

Proste Potrawy
Fasola mung z suszonym pomidorem, śliwką , pistacjami i jajami 125

ilość wody. I duś do momentu ,aż fasolka zmięknie, a woda wyparuje.Mogłam pozwolić sobie na opuszczanie dania bez strachu, że mi się przypali.Patelnia jest niesamowita. Na koniec wlej przecier pomidorowy lub domową salsę pomidorową jeśli ją robisz. Dodaj garść pistacji! Duś pod przykryciem, aż wszystko zgęstnieje. Wbij jaja i posyp gęsto parmezanem. Duś pod przykryciem do ścięcia się

Z Kuchni Do Kuchni
Ryż zapiekany z polędwiczką wieprzową i marchewką. 274

porcje: 200 g ryżu parboiled 500 g polędwiczki wieprzowej około 10 cm kawałek białej części pora 3 marchewki 1 l bulionu 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz ziołowy 3 łyżki oliwy z oliwek           Sposób przyrządzania:             Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić na plasterki, a następnie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Zapiekany kurczak z mozzarella i oregano 126

pieprz do smaku 150 g utartej mozzarella 4 dymki lub 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 3 łyżki świeżego oregano 1 puszka pokrojonych pomidorów, 400 g 1 łyżeczka pomidorowego przecieru 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 3 łyżki utartego parmezanu 300 g spaghetti, waga sucha 200 ml domowego pesto Piersi z kurczaka jeśli duże podziel na 5 porcji

codojedzenia
Pizza libańska. 179

spróbowałem pierwszy kęs, to natychmiast wiedziałem, że to jest właśnie to! :) Składniki: Na wierzch: 200 g mielonej wołowiny 1 czerwona cebula 1 duży dojrzały pomidor 3 - 4 łyżki passaty pomidorowej (przecieru) garść pistacji 2 - 3 łyżki syropu z granatów 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki  sól oliwa Ciasto

zadanie-gotowanie
Liście rzodkiewki duszone w sosie pomidorowym, z białą kiełbasą i jajem 126

rzodkiewki ,najlepiej z pewnego źródła, dużą ilość, gdyż te, jak szpinak po prostu nikną w oczach podczas gotowania grillówki białe u mnie od  Heńderek passata di pomodoro, czyli przecier pomidorowy czosnek. Nie miałam pod ręką. Użyłam koncentratu z czosnku  Proeco bez obaw- w środku czosnek sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku Olitalia

Z Kuchni Do Kuchni
RYŻOTTO Z KURCZAKIEM TIKKA 179

swojego Męża.   SKŁADNIKI: 1 Szklanka Ryżu Brązowego 1 Filet pojedynczy z kurczaka 1 Cebula czerwona 2 ząbki czosnku  1 Opakowanie przyprawy do kurczaka Tikka 200 ml przecieru pomidorowego  sól,pieprz 1 Łyżka suszonej pietruszki i kopru oraz przyprawy kebab/gyros SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka myję oraz kroje  w kostkę.  Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę wraz

Gotowanie Patki
Sałatka z wędzonym pstrągiem 159

szybka, prosta, ale niezwykle smaczna.  Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć - dodając

Di gotuje
grillowane żeberka wieprzowe 142

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1000 g żeberek wieprzowych (pojedynczych kostek) składniki na marynatę: 125 ml przecieru pomidorowego 1 – 2 łyżeczki tabasco 2 – 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy do niej żeberka

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania