przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:270/368)

Rozgrzewająca zupa z soczewicy 188

cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1-2 łyżeczki mielonego suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka przecieru pomidorowego 800 ml bulionu drobiowego lub ew. warzywnego sól morska i świeżo mielony pieprz   Dodatkowo: garść natki pietruszki lub świeżej kolendry 4 łyżki jogurtu greckiego na każdy talerz zupy

Moja Delicja
Ziemniaczany kebab 162

papryka słodka Ziemniaki 6 średnich obranych ziemniaków sól pieprz papryka słodka szczypta papryki ostrej 5 łyżek oliwy Sos sos pozostały z ziemniaków 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki  przecieru pomidorowego 3/4 szklanki wody Dodatkowo 1 czerwona papryka Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, kajzerkę namoczoną w wodzie i wyciśniętą, jajko,sól, pieprz i paprykę

O kuchni z uczuciem
Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 175

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego oliwa (*) sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Paprykę sparzyć (polać wrzątkiem) i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (*) Nie podałam ilości oliwy

Di gotuje
Marynowane pomidorki 137

Przygotowuję się już do produkcji przecierów pomidorowych. Najlepszymi pomidorami do weków są limy, ze względu na małą ilość wody. W warzywniaku znalazłam limy w wielkości pomidorków koktajlowych, postanowiłam je zamarynować. Takie pomidorki będą idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek.   Potrzebne składniki: 1 kg malutkich pomidorów lima garść świeżej bazylii garść suszonego majeranku 6 ząbków czosnku 6 liści laurowych

Łycha smaków
Kurczak pieczony na ryżu 1206

kurczaka (dowolne części) przyprawa do kurczaka 1 cebula 1 pomidor Zalewa (*): 4 szklanki wody 1 kostka bulionowa 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego 3/4 łyżeczki papryki w proszku 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1-2 łyżki masła sól (opcjonalnie do smaku)   Umytego i osuszonego kurczaka dokładnie natrzeć przyprawami. (Można to zrobić na własny smak dowolnymi przyprawami.) Składniki zalewy zagotować, cebulę pokroić

Di gotuje
SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWO-POMIDOROWEJ 333

przyprawa do drobiu bez soli jajka + bułka tarta lub mąka   Zalewa:   6 szklanek wody 1 szklanka octu 3 łyżki soli 4-5 łyżek keczupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek cukru 2 cebule 3 ziela angielskie 4 liście laurowe szczypta gorczycy Skrzydełka dzielimy na 3 części,odrzucamy lotki,posypujemy dowolną przyprawą lub papryką.Odstawiamy w chłodne miejsce

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa a'la Flaki 186

SKŁADNIKI: 1 opakowanie (ok 500g boczniaków) 3 marchewki 2 pietruszki 1 por 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz, sproszkowana słodka oraz ostra papryka inne przyprawy (np. specjalne do flaków; lub według uznania majeranek, lubczyk, granulowany czosnek, gałka muszkatołowa itp.) KROK 1: Boczniaki delikatnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku oraz pokroić

smacznieinatemat
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 129

Jeszcze się "nie przegryzły", a już je podjadam :) SKŁADNIKI: 10 płatów śledziowych  200 ml oleju 3 średnie cebule 5 łyżek octu 10 % 1 łyżeczka cukru 80 g przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gorczycy A jak to zrobić: Śledzie namoczyć w zimnej wodzie, na około 3-4 godziny, zmieniając wodę dwukrotnie. Do rondelka

Kuchnia w opałach
Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione 1304

mniejsze kawałki, dodajemy do duszącej się cebuli. Dorzucamy namoczone wcześniej w gorącej wodzie i odcedzone rodzynki. Dodajemy mieloną paprykę, solimy całość i pieprzymy do smaku. Dodajemy na patelnię przecier pomidorowy i resztę naszykowanego oleju, dokładnie mieszamy. Wyłączamy gaz pod patelnią i dokładamy pokrojone w ćwierć plasterki kiszone ogórki. Dokładnie mieszamy, sprawdzamy czy cebula nie potrzebuje jeszcze soli, pieprzu albo cukru

Karo in the Kitchen
Ryba po grecku 352

pszennej Olej do smażenia 2 średnie cebule 4 średnie marchewki 100 g korzeniu z pietruszki 75 g selera 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 3 łyżeczki oleju 2 szklanki bulionu warzywnego  Przygotowanie: Jeżeli używamy zamrożonych filetów należy je dokładnie rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody

Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w sosie 199

sosie pomidorowo-majonezowym na obiad. Składniki: ok.1 kg karkówki 2 duże cebule kilka pieczarek Sos: 4 łyżki ketchupu (dałam ostry) 2 łyżki majonezu łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego oregano pieprz cayenne, pieprz ziołowy, pieprz czarny sól papryka wędzona Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok.4 cm. Przyprawiamy solą , pieprzem i podsmażamy z obu stron na patelni

e-PrzepisyKulinarne
RYBA PO GRECKU 10725

mnie na Wigilię ryba po grecku musi być obowiązkowo. Ile kucharek tyle szkól jej przygotowania. Niektórzy dodają więcej składników do sosu, u mnie jest tylko marchew, cebula i przecier pomidorowy. Nic więcej nie dodaję. Taka jest najlepsza. I taką się zajadamy nie tylko na Wigilię ale i w święta- zimna najlepsza !   Składniki: 1 kg filetu z morszczuka- może być

Z Majeczką w kuchni
Tradycyjny bigos staropolski . 558

oliwę , przekładamy cebulę i lekko podsmażamy , następnie dodajemy  mięso , kiełbasę , grzyby oraz wszystkie przyprawy  mieszamy i lekko podsmażamy . Do odcedzonej kapusty przekładamy usmażone mięso , dodajemy wino , i przecier pomidorowy . Wszystko dobrze mieszamy . Jeśli bigos wyda wam się za gęsty dodajcie wywaru który wam został z gotowania mięsa . Bigos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Gotujemy na małym ogniu

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka gołąbkowa 145

suchego ryżu (u mnie ryż basmati) 2 średnie marchewki 2 cebule 2 - 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów (u mnie z bazylią i oregano) 5 łyżek koncentratu lub przecieru pomidorowego 3 jajka 2 - 3 łyżki mąki pszennej lub żytniej (może być razowa) 2 1/2 szklanki wody 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonego

Kuchcik gotuje
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 175

kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego kilka kropli tabasco do smaku:  sól, pieprz, lubczyk, pieprz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości.  Paprykę kroimy

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania