przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:275/368)

Bigos Rzeźnicki 177

Bigos przepisu mojego taty po moich lekkich modyfikacjach. Tata przygotowuje go bez grzybów i przecieru pomidorowego. Ja lubię obie wersje i moją i taty. Jak przystało na męskie danie jest w nim mnóstwo mięsa różnych gatunków: bardziej tłuste jak karkówka czy łopatka a także chuda szynka. Dzięki różnym gatunkom mięsa jest bardzo smaczny i aromatyczny. Na pewno zasmakuje mięsożercom

Pyry na Gaz
Spaghetti Bolognese 134

nowego przepisu na pyszne Spaghetti Bolognese. Jest wyśmienite i łatwe w wykonaniu . - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Makaronu Pełnoziarnistego ✔ 2 Plasterki Seraka Topionego Light ✔ 1 Przecier Pomidorowy ✔ Marchewka ✔ Cebula ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ Sos Tabasco (opcjonalnie) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1950 Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Grzanki z masłem śliwkowym i tymiankiem 104

owocowych przetworów w postaci dżemów, kompotów czy soków. Jedyne co zawsze sprawdzało się w naszej kuchni to powidła (specjalność mojej mamy, gotowane na occie bez dodatku cukru) oraz domowy przecier pomidorowy (to moja miłość). Od kiedy sama zarządzam w naszej kuchni robię trochę przetworów, ale nie jest to nic skomplikowanego. Od kilku lat przygotowuję, wyłącznie dla siebie, kilka słoiczków masła

Szybko Tanio Smacznie
Przecier pomidorowy 140

Pomidory tak obrodziły, że nie nadążamy z konsumpcją..no i  zrobiłam własny przecier pomidorowy. 10 kg pomidorów 3 łyżki soli 1 łyżka pieprzu Pomidory umyć, pokroić na cząstki, zmiksować za pomocą blendera.Przetrzeć przez sitko [pozbędziemy się skórek i pestek], przełożyć do garnka, dodać sól, pieprz i gotować aż zgęstnieje.Przełożyć do słoiczków i zawekować

Moje domowe kucharzenie
Leczo z grillowanych warzyw 155

ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu szczypta pikantnej wędzonej papryki 2 łyżki oliwy   mała czerwona cebula ząbek czosnku 4 łyżki domowego ketchupu z cukinii —>KLIK lub przecieru pomidorowego Cukinię myjemy, w razie potrzeby obieramy (jeśli ma ładną skórkę to nie obieram) , pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Patisona obieramy, usuwamy pestki i kroimy. Papryki i chili

Mienta blog
Chleb orkiszowy, pomidorowy ubijany 117

Chlebek dziś przedstawiony jest leciutki, aromatyczny, ma dziury tak przez niektórych uwielbiane. Dzięki dodatkowi przecieru pomidorowego jest wilgotny i nie wysycha. Zachęcam do pieczenia tak jak zwykle bardzo serdecznie. Chleb orkiszowy, pomidorowy ubijany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza serowa 202

rozprowadzonych w kilku łyżkach wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 szklanka wody , szczypta soli i cukru Wierzch różne rodzaje sera żółtego ( użyłam gorgonzoli,mozzarelli tartej i chyba gołdy ) przecier pomidorowy w kartoniku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól do smaku 1 płaska łyżka oregano Składniki na ciasto wkładamy do miski i wyrabiamy na gładkie ciasto – powinno

Ogrodnik w podróży
Lunchbox #1 - sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową 131

ziemniaki, fasolkę i odsączonego tuńczyka. Dodaj połówki pomidorków i pokrojoną cebulę.   Posyp pestkami dyni i zieleniną, np. pietruszką. 4. W osobnym pojemniku (najlepiej sprawdzi się mały słoiczek po przecierze pomidorowym lub deserku dla dzieci) przygotuj olej lub winegret. Polej dopiero bezpośrednio przed jedzeniem.  Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 327 kcal

Powiedz dietom nie
Pasta z makreli vel Paprykarz 200

Także dzisiaj przepis z serii bez zbędnych teorii i tylko dla dużych. Smacznego! Pasta z makreli 4 wędzone makrele 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 4 średnie cebule 250g przecieru pomidorowego ostra papryka, chili Zdjąć skórę z makreli i dokładnie oddzielić mięso od ości. Cebulę pokroić na większą kostkę i 5 minut przesmażyć na małym ogniu, po chwili dorzucić paprykę

Przepysznik - BLW i nie tylko
Calzone 167

polecamy go nie tylko miłośnikom smaków Italii. Calzone 80g drożdży łyżeczka cukru/zdrowszego słodzidła żółtko jajko 200g masła 5 łyżek śmietany 5 łyżek mleka 500g mąki pszennej sos: pomidory/ przecier pomidorowy + passata + wybrane zioła kulka mozzarelli 3-4 łyżki kukurydzy 200g piersi z indyka upieczonej w ziołach z oliwą 1 ogórek kiszony 1 cebula pół czerwonej papryki roztrzepane jajko + mak/sezam/zio

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bigos z czerwonym winem 206

małe pętka kiełbasy śląskiej,  1 duża cebula, 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina  1-2 liście laurowe,  2-3 ziarna ziela angielskiego,  2-3 łyżki przecieru pomidorowego,  sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu,  olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę

Pelusiowa Kuchnia
Turkey Burgers - Burgery z Indyka 131

burgerów:  200 g piersi z indyka 1/3 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 3 małe żółte, słodkie papryki (lub jedna większa) spora garść natki pietruszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 3 plasterki miękkiego sera (ja miałam danish blue ale można dodać brie) 3 plastry prosciutto albo innej szynki tego typu sól i pieprz mąka bezglutenowa do obtaczania burgerów oliwa z oliwek

Smaki Przyprawy i Kolory
Domowy przecier pomidorowy bez pestek 133

Można spokojnie wybierać w rodzajach i kolorach, a przede wszystkim ceny pomidorów są dość niskie. Można więc pozwolić sobie na ich przerób. U mnie na blogu kolejny przepis na przecier pomidorowy tym razem przecierany i bez pestek. Smakuje doskonale zarówno do picia jaki do zupy pomidorowej. SKŁADNIKI: 4 kg pomidorów 2.5  łyżki cukru  1 plaska łyżka soli WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Spaghetti. 189

pieczarek, 1 duża cebula, 1 puszka pomidorów (400g), 4 ząbki czosnku, 750g mięsa mielonego, 3 łyżki kukurydzy (niekoniecznie, jeżeli nie ma się do czego reszty z puszki wykorzystać), 200g przecieru pomidorowego lub kartonik soku pomidorowego, sól, pieprz, bazylia, oregano i ewentualnie przyprawa uniwersalna lub jarzynka, starty ser żółty do posypania potrawy, makaron do spaghetti. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć

W kuchni u Moniki
Pizza z mięsem mielonym. 144

chwilę dusić. Na blaszkę dać łyżkę oleju, rozprowadzić. Położyć ciasto na blaszkę i ręką je równomiernie rozprowadzić.    Ciasto posmarować łyżką oliwy z oliwek (może być olej). Przecier pomidorowy wymieszać z bazylią i rozprowadzić po cieście. Wyłożyć farsz.  Posypać pizzę startym serem żółtym. Włożyć do rozgrzanego piekarnika 220 stopni na 15-25min. Należy samemu ocenić czy pizza

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania