przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:273/368)

Tradycyjny bigos staropolski . 536

oliwę , przekładamy cebulę i lekko podsmażamy , następnie dodajemy  mięso , kiełbasę , grzyby oraz wszystkie przyprawy  mieszamy i lekko podsmażamy . Do odcedzonej kapusty przekładamy usmażone mięso , dodajemy wino , i przecier pomidorowy . Wszystko dobrze mieszamy . Jeśli bigos wyda wam się za gęsty dodajcie wywaru który wam został z gotowania mięsa . Bigos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Gotujemy na małym ogniu

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka gołąbkowa 134

suchego ryżu (u mnie ryż basmati) 2 średnie marchewki 2 cebule 2 - 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów (u mnie z bazylią i oregano) 5 łyżek koncentratu lub przecieru pomidorowego 3 jajka 2 - 3 łyżki mąki pszennej lub żytniej (może być razowa) 2 1/2 szklanki wody 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonego

Kuchcik gotuje
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 161

kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego kilka kropli tabasco do smaku:  sól, pieprz, lubczyk, pieprz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości.  Paprykę kroimy

Gotuj z Rumcajsem
Bażant duszony 114

bażant, 2 cebule, 1 łyżka czerwonej papryki, 2 pomidory lub 60 g przecieru pomidorowego, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), sól, pieprz, Bażanta oczyścić, odciąć kuper, pokroić na 4 części. Podczas dzielenia odcinam szyję ale jej nie wyrzucam, dodaję do duszenia, dla smaku. Cebule pokroić w sporą kostkę. Do garnka o grubym dnie włożyć

królestwo garów
Piersi indycze z sezamem i cukinią 118

woku dodać posiekaną cebulkę i czosnek, smażyć chwilkę do momentu, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso z marynatą i smażyć 1 minutkę, co chwilkę mieszając. Wrzucić cukinię, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą w której gotowała się cukinia. Smażyć chwilkę, mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku. Obsypać dodatkowo odrobiną sezamu. Gotowe można jeść. Smacznego. Można to dnie podać

Kuchnia Pokoleń
Krem pomidorowy 182

SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa 500 g mięsa wieprzowego na gulasz włoszczyzna 800 g pomidorów z puszki 70 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego pieprz i sól do smaku suszona bazylia i lubczyk do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: A więc tak :) Do misy multicookera wlewamy  półtora litra wody. Dodajemy składniki. Zamykamy

ClauditteMissCooking
Przecier pomidorowy 137

Domowy przecier pomidorowy warto mieć w zapasie. Ja za nim nie przepadam ale u mnie w domu nie umieją żyć bez niego i raz na ile musi być taka naturalna pomidorówka. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji 185

praz kolejny na blogu przecier pomidorowy jednak wg Siostry Anastazji, przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne. Niestety pomidory miałam z dużą ilością pestek, na szczęście są one miękkie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku 205

Składniki: pół kilo królika papryka zielona cebula kolendra świeża  kumin 2 łyżki 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 kostki rosołowe drobiowe ocet winny biały 2 łyżki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy garść liści laurowych szklanka gorącej wody.  Przygotowanie : Kroimy królika na małe kawałki, solimy i skrapiamy octem winnym białym. Miksujemy razem paprykę, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy

Smaki Brazylii
Domowe gołąbki 132

Składniki kapusta, 1 główka ryż, 2 woreczki mięso mielone wieprzowe, 500g jajko, 1 sztuka sól, pieprz Składniki na sos przecier pomidorowy 30%, 3 łyżki śmietana 12%, 100ml mąka pszenna, 2 łyżki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Gotowanie moimi oczami
DOMOWA PIZZA 161

szklanki letniej wody 1/2  kostki drożdży 1 1/2 łyżeczki soli 12 łyżek oleju nadzienie: pierś drobiowa 2 średnie cebule puszka kukurydzy papryka czerwona 40 dag sera żółtego  przecier pomidorowy przyprawa do pizzy Prymat, papryka ostra,sól, pieprz, przyprawa do kurczaka ostra Prymat sos: duży jogurt naturalny 3 łyżki majonezu sól,pieprz, czosnek, suszona pietruszka sposób wykonania: Ciasto : Mąkę

Darcia w kuchni
fasolka po bretońsku 87

niedrogie danie jednogarnkowe Składniki: 05 kg fasoli jaś 3 szt kiełbasy śląskiej 2 cebule  przecier pomidorowy (mały słoiczek ) przyprawy:sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, magi Sposób wykonania: Fasolkę przepłukać, zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc ( napęcznieje, skróci się jej czas gotowania ). Następnego dnia ugotować do miękkości w tej wodzie, w której się moczyła dodając liść

Darcia w kuchni
Zapiekanka szparagówkowa 159

szparagówkowa czas 50 minut dla 4 osób łatwe Składniki: * 2 garści szparagówki * pół kg makaronu (u mnie świderki) * cebula * ser żółty sos: * 3 ząbki czosnku * 3/4 szklanki śmietany * łyżeczka przecieru pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy na patelni. Łączymy składniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz węgierski 157

papryką. Ja kminek wrzuciłam razem z pomidorami gdyż nie lubię mielonego a ziarenka najlepsze są troszkę podduszone. Pod koniec duszenia można dodać czerwonego wina lub śmietany. A zamiast pomidorów przecieru pomidorowego. Wyszedł dość rzadki gdyż nie dodawałam ziemniaków więc zagęściła do mąką. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Warzywny gulasz z dorszem 164

naciowego - ja zastąpiłam połową niedużego korzenia selerowego 2 średnie ziemniaki 8 łyżek oleju mała biała cebula (dodałam 3 :-)) 4 ząbki czosnku 5 łyżek bułki tartej 10 drylowanych oliwek szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz, tabasco (opcjonalnie), sok z cytryny 4 łyżki śmietany (pominęłam) Do dzieła!!! Dorsza pokroić w dużą kostkę (tak ok. 2 cm) i skropić sokiem z cytryny, odstawić. Ziemniaki

sierotka maRysia w kuchni