przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:271/368)

Bażant duszony 127

bażant, 2 cebule, 1 łyżka czerwonej papryki, 2 pomidory lub 60 g przecieru pomidorowego, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), sól, pieprz, Bażanta oczyścić, odciąć kuper, pokroić na 4 części. Podczas dzielenia odcinam szyję ale jej nie wyrzucam, dodaję do duszenia, dla smaku. Cebule pokroić w sporą kostkę. Do garnka o grubym dnie włożyć

królestwo garów
Piersi indycze z sezamem i cukinią 133

woku dodać posiekaną cebulkę i czosnek, smażyć chwilkę do momentu, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso z marynatą i smażyć 1 minutkę, co chwilkę mieszając. Wrzucić cukinię, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą w której gotowała się cukinia. Smażyć chwilkę, mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku. Obsypać dodatkowo odrobiną sezamu. Gotowe można jeść. Smacznego. Można to dnie podać

Kuchnia Pokoleń
Krem pomidorowy 200

SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa 500 g mięsa wieprzowego na gulasz włoszczyzna 800 g pomidorów z puszki 70 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego pieprz i sól do smaku suszona bazylia i lubczyk do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: A więc tak :) Do misy multicookera wlewamy  półtora litra wody. Dodajemy składniki. Zamykamy

ClauditteMissCooking
Przecier pomidorowy 151

Domowy przecier pomidorowy warto mieć w zapasie. Ja za nim nie przepadam ale u mnie w domu nie umieją żyć bez niego i raz na ile musi być taka naturalna pomidorówka. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Przecier pomidorowy wg Siostry Anastazji 198

praz kolejny na blogu przecier pomidorowy jednak wg Siostry Anastazji, przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne. Niestety pomidory miałam z dużą ilością pestek, na szczęście są one miękkie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku 228

Składniki: pół kilo królika papryka zielona cebula kolendra świeża  kumin 2 łyżki 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 kostki rosołowe drobiowe ocet winny biały 2 łyżki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy garść liści laurowych szklanka gorącej wody.  Przygotowanie : Kroimy królika na małe kawałki, solimy i skrapiamy octem winnym białym. Miksujemy razem paprykę, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy

Smaki Brazylii
Domowe gołąbki 147

Składniki kapusta, 1 główka ryż, 2 woreczki mięso mielone wieprzowe, 500g jajko, 1 sztuka sól, pieprz Składniki na sos przecier pomidorowy 30%, 3 łyżki śmietana 12%, 100ml mąka pszenna, 2 łyżki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Gotowanie moimi oczami
DOMOWA PIZZA 175

szklanki letniej wody 1/2  kostki drożdży 1 1/2 łyżeczki soli 12 łyżek oleju nadzienie: pierś drobiowa 2 średnie cebule puszka kukurydzy papryka czerwona 40 dag sera żółtego  przecier pomidorowy przyprawa do pizzy Prymat, papryka ostra,sól, pieprz, przyprawa do kurczaka ostra Prymat sos: duży jogurt naturalny 3 łyżki majonezu sól,pieprz, czosnek, suszona pietruszka sposób wykonania: Ciasto : Mąkę

Darcia w kuchni
fasolka po bretońsku 103

niedrogie danie jednogarnkowe Składniki: 05 kg fasoli jaś 3 szt kiełbasy śląskiej 2 cebule  przecier pomidorowy (mały słoiczek ) przyprawy:sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, magi Sposób wykonania: Fasolkę przepłukać, zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc ( napęcznieje, skróci się jej czas gotowania ). Następnego dnia ugotować do miękkości w tej wodzie, w której się moczyła dodając liść

Darcia w kuchni
Zapiekanka szparagówkowa 176

szparagówkowa czas 50 minut dla 4 osób łatwe Składniki: * 2 garści szparagówki * pół kg makaronu (u mnie świderki) * cebula * ser żółty sos: * 3 ząbki czosnku * 3/4 szklanki śmietany * łyżeczka przecieru pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy na patelni. Łączymy składniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz węgierski 175

papryką. Ja kminek wrzuciłam razem z pomidorami gdyż nie lubię mielonego a ziarenka najlepsze są troszkę podduszone. Pod koniec duszenia można dodać czerwonego wina lub śmietany. A zamiast pomidorów przecieru pomidorowego. Wyszedł dość rzadki gdyż nie dodawałam ziemniaków więc zagęściła do mąką. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Warzywny gulasz z dorszem 175

naciowego - ja zastąpiłam połową niedużego korzenia selerowego 2 średnie ziemniaki 8 łyżek oleju mała biała cebula (dodałam 3 :-)) 4 ząbki czosnku 5 łyżek bułki tartej 10 drylowanych oliwek szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz, tabasco (opcjonalnie), sok z cytryny 4 łyżki śmietany (pominęłam) Do dzieła!!! Dorsza pokroić w dużą kostkę (tak ok. 2 cm) i skropić sokiem z cytryny, odstawić. Ziemniaki

sierotka maRysia w kuchni
Francuskie danie w stylu gruzińskim na polskim stole – beef bourguignonne!!! 201

sporą kostkę 1 cebula pokrojona w piórka 3 posiekane ząbki czosnku 3 ogórki kiszone pokrojone w kostkę 2 pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju 40 g masła 2 łyżki mąki pszennej 3/4 butelki wytrawnego wina (ja użyłam pól litra) 200 ml wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz, słodka papryka Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
Kurczak z tymiankiem na noodlach w sosie z suszonych pomidorów 142

słoik pomidorów suszonych z ziołami i żurawiną. Więc nabyte pomidory pokroiłem w małe paseczki i wrzuciłem z klkoma owocami żurawiny na rozgrzany rondelek, po minucie smażenia dodałem pół szklanki przecieru pomidorowego, doprawiłem szczyptą brązowego cukru. Po paru minutach wyłączyłem gaz pod rondelkiem i dodałem łyżkę listków tymianku. Makaron noodle wystarczyło wrzucić na osolony wrzątek na 4 minuty. Do odcedzonego makaronu

Right Behind The Kitchen
Pizza raz jeszcze 148

Dodatki do takiej pizzy powinny być dość cienko pokrojone, ponieważ pizza będzie maksymlanie 7 minut w piekrniku. Najprostszy sos do pizzy jaki możecie na prędce  zrobić, to wymieszać przecier pomidorowy z kilkoma żykami suszonego oregano, odrobiną soli, cukru i oliwy. A ser? Nie musi być to zawsze żółta mozzarella. Możemy użyć  białej albo pokruszyć kawałki fety

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania