przyprawy: sól, pieprz, kminek, cukier i wędzoną papryczkę. Następny składnik to kiszona kapusta. Ona również powędrowała do garnka. Kolej na suszone pomidory. Najlepiej domowe i własnoręcznie zrobione. Wszystko zalałam przecierem pomidorowym. Gdy wszystko się podsmażyło i zmiękło zblendowałam składniki na gładką masę. Na koniec dodałam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną. Wymieszałam. W razie potrzeby można jeszcze doprawić do smaku. Formę
potrawyregionalnetłustą, u nas nie znajdziecie już dodatkowych tłuszczów w przepisie. Składniki: 2 makrele (razem ok. 35-40 dkg) 1-2 cebule 3-4 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry, a następnie oddzielić mięso od ości – drąc mięso na małe kawałki widelcem. Cebulę posiekać bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą
Pociąg Do Kuchnikażdej strony. Wyłóż kotlety do naczynia i przykryj aby nie ostygły. Przygotuj sos. Sos do mielonych 250 g sera philadephia 250 ml śmietanki 250 ml wieprzowego bulionu 1 łyżka pomidorowego przecieru tłuszczyk z kotletów świeży tymianek do smaku sól i pieprz do smaku Przelej tłuszcz od smażenia kotletów do rondelka. Dodaj serek, śmietankę i bulion. Mieszaj aż serek się rozpuści
codojedzeniasojowego 1 łyżka octu jabłkowego (lub innego – używamy takiego jaki mamy w domu) 1 łyżka sosu piri-piri albo pasty chili (można dać mniej lub pominąć) 1,5 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki erytrolu w proszku Przygotowanie: Wykrawamy kości z kurczaka i kroimy go na kawałki wielkości ‘na jednego kęsa’. Nie zdejmujemy z niego skóry
Jak gotować i nie zwariowaćMłoda kapusta duszona w pomidorach Składniki 1 młoda biała kapusta 4-5 pomidorów 1/2 pęczka koperku 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, mielony kminek olej Sposób przygotowania Pomidory obrać ze … Czytaj dalej Młoda kapusta duszona w pomidorach
czarrna od kuchniMakaron w warzywnym sosie SKŁADNIKI: 200 g ulubionego makaronu 2 pomidory 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 1 łodyga selera naciowego 3-4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Makaron w warzywnym sosie
czarrna od kuchnilepiej smakuje..i tak też smakował paprykarz..już kiedyś podobny robiłam, tym razem dodałam jeszcze marchewkę . 2 makrele wędzone 100 g ryżu 2 -3 cebule 2-3 marchewki przecier pomidorowy (80g) 1/2 łyżeczki pomidorów mielonych Skworcu sól, pieprz, wegeta Ryż gotować około 15 minut .Cebule i marchewki obrać,cebulę pokroić w półplasterki , a marchewkę zetrzeć na tarce
Moje domowe kucharzeniepieczarek, szpinaku i mozzarelli. Nie smarowałam też wnętrza sosem, tylko w osobnej miseczce podałam mój ulubiony sos z pieczonych pomidorów , wzbogacony o dodatek harissy (bo akurat nie miałam przecieru pomidorowego) i oregano. Stromboli zrobiłam na cieście na pizzę na drożdżowym zaczynie. Przygotowanie tego ciasta tylko z pozoru wydaje się skomplikowane, ale uwierzcie mi, że takie nie jest. Owszem, jest
Chilli Czosnek i Oliwapapryki lub 1 średnia świeża (u mnie czerwona) garść mrożonego szpinaku w liściach (może być też świeży baby) 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach 100 ml passaty (przecieru) pomidorowej 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól pieprz Przygotowanie: Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu Pieczarki pokroić na półtalarki, ząbek czosnku posiekać, dodać resztę
Fabryka pomysłówKuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #7 - ✔ 500 g Piersi z Kurczaka ✔ 300 g Makaronu ✔ 200 g Cebuli ✔ Papryczki Chili ✔ 500 g Przecieru Pomidorowego ✔ Sól ✔ Suszona Bazylia ✔ Czosnek Granulowany ✔ 2 łyżeczki smalcu z Gęsi (do smażenia) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1882 Węglowodany 253 g Białko
Sylwetka Od Kuchnipapryczka chili 3 szkl bulionu 3 łyżki prażonych ziaren sezamu 5 łyżek mielonych migdałów 3 łyżki prażonych siekanych orzechów arachidowych 1/4 łyżeczki cynamonu 1/3 szkl rodzynek 1/2 szkl przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru brązowego sól do smaku cienkie plastry parzonego schabu Wykonanie: Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, anyż, goździki, cynamon, kolendrę i pokrojoną papryczkę chili
Malinowe Pocałunkiwołowina 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 50 dag pomidorów krojonych z puszki pół papryczki chili 1 papryka czerwona ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3 łyżki przecieru pomidorowego sól,pieprz, zioła prowansalskie 1 łyżeczka cukru 2 placki tortilli Wykonanie: Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mielone mięso, obsmażyć. Na patelnię wrzucić pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, wszystkie
Z Majeczką w kuchnibiałej 3/4 szkl. f asoli mung 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku 200 g boczku 500 g żeberek 200 g boczku w ędzonego 3 pomidory bez skorki ,lub przecier pomidorowy własnej roboty tutaj marchew , sól majeranek , kminek , ziele angielskie 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 2 z ąbki czosnku 1liść laurowy Wykonanie : Fasol ę moczymy na noc w zimnej wodzie
w mojej kuchnicebule, 4-5 ząbków czosnku, garść świeżej Bazyli ( lub suszonej), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,4l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, Dodatkowo: makaron cannelloni, 150 g żółtego sera
Passion of Cookingcebula 3 cm świeżego imbiru 2 żabki czosnku 2 małe bakłażany porcja pasty rogan josh Rogan josh 1 zielone chili 1 czerwona papryka, pieczona 1 łyżka kurkumy 2 łyżki pomidorowego przecieru 3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 doniczka świeżej kolendry 1 łyżka nasion kminu rzymskiego 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżeczka nasion czarnego pieprzu
codojedzenia