przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:277/368)

Klopsiki w sosie pomidorowym 85

jajka zioła prowansalskie pieprz, sól mąka olej do smażenia duża puszka krojonych pomidorów bez skóry (1 użylam jednej puszki i sporo domowego przecieru pomidorowego) 1 szklanka bulionu (z kostki) 3 łyżki śmietany 18% suszona bazylia świeża natka pietruszki (ja nie miałam ale zastąpiłam ją świeżą bazylią) Wykonanie : Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno

cucinare
Fasolka. Prosto, bez sensacji 167

Próbujemy sosu- fasoli przed gotowaniem nie solimy, ale wędliny których użyliśmy do potrawy już są słone- jeśli nam za mało- dosalamy. Do całości dodajemy niecały 90g słoiczek dobrego przecieru pomidorowego- ja lubię ten, który robią Pudliszki- dostępny w takich właśnie malutkich, jednorazowych słoiczkach. Doprawiamy całość majerankiem i ostrą papryką – wędzoną i słodką- po około ½ łyżeczki każdej.   Jeśli wolicie

Karo in the Kitchen
Odkrycie wakacji, mąka gryczana. 131

Bananowe (biszkoptowe) gryczane placki;  z sosem karmelowym i malinami  Mąka gryczana to moje odkrycie ostatnich czasów :D a wieczorem moja kuchnia zamienia się wytwórnię przecieru pomidorowego, hyhyh

More food, love and dreams
TAGINE Z KURCZAKIEM, HARISSĄ, MORELAMI I WARZYWAMI 205

sklepach internetowych. Ze wszystkich sił namawiam do jej kupienia, bo jest cudowna! Harissa to pasta z chilli, czosnku, kolendry, kminu i niekiedy pomidorów. To taka dużo smaczniejsza wersja naszego przecieru pomidorowego. Można dodawać ją do zup, sosów, marynat, makaronów. Tagine można kupić w sklepach internetowych, ale to dość drogi zakup, więc można zamiennie użyć wolnowaru, garnka z grubszym dnem

Przepisy Aleksandry
Kurczak z ryżem na pomidorowo 142

Składniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * przyprawa do kurczaka * 2 szklanki ryżu * 1 duża cebula zalewa: * szklanka przecieru pomidorowego * 2 szklanki bulonu * pół kostki masła * 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego * słodka papryka * sól, pieprz * łyżka cukru * łyżka przyprawy uniwersalnej  Sposób przygotowania: Składniki zalewy zagotowujemy. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Piersi przekrawamy wzdłuż, żeby powstały 4 cienkie kotlety

Pobite gary Barbary
SZASZŁYKI DROBIOWO- PIECZARKOWE Z SOSEM I MAKARONOWYMI ,,FRYTKAMI" 200

kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki octu winnego

Z Majeczką w kuchni
Prosty sposób na przecier pomidorowy. 125

minut. Gdy chcesz je dodać do zupy, sosu lub fasolki po bretońsku zmiksuj je dokładnie na jednolitą masę. Jest to bardzo prosty i nie wymagający dużo pracy sposób na przecier pomidorowy. Polecam. :-))                          Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem 164

Bardzo gęsty przecier pomidorowy  Pachnący ziołami i czosnkiem Składniki • 5 kg pomidorów • 1 opakowanie bazylii można dać świeżą (dodałam świeżej pęczek ) • 2 duże główki czosnku • sól • pieprz • kilka gałązek tymianku Sposób przygotowania 1. • Pomidory sparzyć obrać z skórki wykroić gniazda  • Wycisnąć sok i pestki( nie wyrzucać soku zapraszam  do drugiego przepisu )  • Wyciśnięte pomidory przełożyć do garnka

W królestwie smaków Beaty
Pieczone gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym 137

mięsa mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Składniki: duża kapusta włoska 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz łyżka przecieru pomidorowego olej Przygotowanie Do dużego garnka wkładamy kapustę z wyciętym głąbem. Kapustę zalewamy wodą. Wodę doprowadzamy do wrzenia, po chwili z kapusty odcinamy liście, które robią się miękkie. Ziemniaki obieramy

e-PrzepisyKulinarne
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 156

żeby było kruche i soczyste jest dość trudnym zadaniem - ja mam na to swój sposób czyli tzw. pierzynki - podduszone różne mieszanki warzyw, zalane mieszanką keczupu i majonezu albo przecierem pomidorowym. Dzięki temu mięso dusi się w sosie własnym z dodatkiem aromatycznego, smacznego sosiku z leżących na nim dodatków. Ten sposób jeszcze nigdy mnie zawiódł, a dodatkowo jest bardzo wygodny - wstawiamy

Kto ugości moich gości?
Tikka masala – eksplozja smaków 222

łyżka nasion kolendry 1 łyżka nasion kminu rzymskiego 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka nasion kardamonu ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 puszki pokrojonych pomidorów 1 płaska łyżka pomidorowego przecieru 2 łyżki oleju 150 ml śmietanki 1 doniczka dorodnej kolendry Z podanych składników zrób marynatę. Piersi z kurczaka podziel na mniejsze porcje i wymieszaj z marynatą. Marynuj mięso przez

codojedzenia
Zupa pomidorowa po chłopsku 136

obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, przecierem pomidorowym, parówkami i śmietaną, oraz przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Cieciorka z warzywami po marokańsku + kasza jaglana 194

sól himalajska - ½ małej cukinii - kawałek zielonej papryki - 5 łyżek przecieru pomidorowego - 1 ząbek czosnku                            - kawałek zielonej papryczki chili - 1 łyżeczka rodzynek - natka pietruszki - 1 łyżeczka oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Kaszę wsypać do garnka

Wegańska kuchnia orientalna
Różowa pasta ze szprotkami do kanapek 114

Składniki: kostka białego sera puszka szprotek lub wędzonych na wagę 1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego 1 łyżka kaparów pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę posiekany koperek  kilka ziaren różowego pieprzu papryka czerwona w proszku do dekoracji Różowa pasta ze szprotkami  Przygotowanie: 1. Rozgnieć widelcem biały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy. 2. Dadaj cebulę koperek

AZgotuj!
Pełnoziarnista pizza ze szpinakowym pesto 135

dziękuję ;D Uwielbiam domowe pizze, po tych kupnych jakoś średnio się czuję... Zrobiłam jeszcze na tym cieście też pizzę 'wiejską' (tak ją roboczo nazwałam, niestety nie znalazłam zrozumienia...;) z przecierem pomidorowym, kiełbasą krakowską suchą, kukurydzą, cebulą oraz pieczarkami. Wyszła równie pyszna, co pizza z pesto :) Przepraszam za te zdjęcia, ale nie zdążyłam zrobić ich przy dziennym świetle... Składniki na ciasto

Corner With Recipes