przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:272/368)

Rozstrzygnięcie konkursu :) 184

łyżek oleju 7g suchych drożdży 2/3 szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka do posypania kabanosy ketchup lub przecier pomidorowy jajko do posmarowania ciasta W misce wymieszać suche składniki, w rondelku podgrzać mleko. Do suchych składników dodać mleko oraz olej i zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkować, posmarować ketchupem i układać

Kto ugości moich gości?
Paprykowe skrzydełka 346

Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział

Świat Smaku
Tarta z łososiem wędzonym i mozzarellą 108

jako przekąski dla gości na domowych przyjęciach. W tym przepisie podejrzanym u Pascala Brodnickiego, bazą jest ciasto francuskie - gotowe, bo miało być szybko. W środku wędzony łosoś, mozzarella i przecier pomidorowy zanurzone w masie śmietanowo-jajecznej

Milion Smaków
Gulasz z boczniaków 102

sklepu po boczniaki - owszem. To właśnie boczniaki są podstawą tego dania. Towarzystwo zapewniają im świeża czerwona papryka, marchewki, pomidory i szereg innych pysznych warzyw. Całość dusimy w pomidorowym przecierze z domieszką czerwonego wina

Milion Smaków
Gołąbki poznańskie 169

białej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 1 szklanka kaszy manny  sól, pieprz, papryka słodka mielona czosnek mąka do obtoczenia gołąbków Zalewa 4 szkl. wody 0,5 słoiczka przecieru pomidorowego 2 kostki rosołowe Sposób Kapustę drobno poszatkować, cebulę drobno pokroić, wymieszać w misce z pozostałymi składnikami. Formować okrągłe, lekko spłaszczone gołąbki. Gotowe obtoczyć w mące, podsmażyć na tłuszczu

Kuchenne aromaty
Penne po cygańsku 196

facebooku i do jutra! Składniki  450 g makaronu penne 20 dag pieczarek 2 duże czerwone papryki 4 pomidory obrane ze skórki  1 duża cebula 4 łyżki przecieru pomidorowego 30 dag cienkiej parówki 20 dag żółtego sera startego na tarce słodka papryka majeranek sól pieprz dodatkowo: mąka i woda do zagęszczenia sosu Sposób  Makaron penne gotujemy wg przepisu

Kuchenne aromaty
Całe pomidory w słoikach 181

Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam pomidory pod każdą postacią – świeże i konserwowe, przeciery pomidorowe i passaty. Moja rodzina kocha włoską kuchnię i włoskie … Przeczytaj cały artykuł Post Całe pomidory w słoikach pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Szybka pizza 139

pizzę może uratować wam życie. Składniki: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 250 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Passata lub przecier pomidorowy sos pomidorowy ( Winiary ) oregano mozzarella ulubione dodatki Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni. Drożdże pokruszyć, dodać cukier, 3 łyżki mąki, wodę i pozostawić w ciepłym miejscu

Wielki apetyt
pizzerinki – mini pizze 275

dużej misce. Następnie dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto, formujemy kulkę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 60 min. w ciepłe miejsce. składniki na sos: 10 łyżeczek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oleju 2 łyżeczki suszonego oregano sól wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i delikatnie podsmażamy. składniki na wierzch: 10 kulek mini

Domowy Smak Jedzenia
Krem pomidorowo kokosowy 143

krem pomidorowo kokosowy o aromacie indyjskich przypraw, podany z prażonymi ziarnami kminu rzymskiego :) Składniki na 5 porcji: 500 g pomidorów, sparzonych, bez skórki, pokrojonych w kostkę 250 g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku) 400 ml mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku, zmiażdżone nożem 2 cm imbiru, pokrojonego w plasterki 1 cebula, drobno posiekana 500 ml wody + 1/2 kostki warzywnej kawałek

My Culinary Art
Udka w sosie 190

razem miałam udka i je podsmażyłam , a potem piekłam razem z sosem i pieczarkami...do sosu dodałam ocet koperkowy [ pierwszy raz spotkałam się z takim octem -polecam]..i zamiast przecieru pomidorowego dałam sos cygański ..i wyszło znów pyszne danie... 1,20 kg udek przyprawa do kurczaka Rafex 60 dkg pieczarek  2 cebule  1 papryka 8 łyżek wody

Moje domowe kucharzenie
Szybki Chińczyk 213

pieprzem cytrynowym. Gdy trochę ją przesmażymy dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i pędy bambusa. Na koniec wlewamy słoiczek sosu Ajam Pangang - użyłam gotowego sosu, w którego skład wchodzi przecier pomidorowy, cebula, marchew, sos sojowy, kiełki bambusa, papryka i przyprawy. Sos prosty do zrobienia samego, ale ponieważ  ( jak sama nazwa wskazuje), ten chińczyk ma być szybki to gotowy sos jest

Taste Therapy
Pajata – rzymski przysmak przyprawiający o dreszcze 407

cięte na ok. 20-30 cm kawałki i łączone nicią, tworząc koła. Następnie gotuje się je razem z przysmażoną cebulą i dusi w winie. Ostatnim etapem jest dodanie przecieru pomidorowego, peperoncino, soli i pieprzu. Wymieszać z ugotowanym makaronem rigatoni oraz posypać startym pecorino. Smacznego

Bon Ton Italia
Kurczak miodowomusztardowy 358

niewysuszony. Pieczarki idealnie komponują się z sosem. Składniki: 5 sztuk udek kurczaka (ja przedzieliłam na dwie części) kilka sztuk pieczarek 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego curry kurkuma imbir 1 cebula czerwona 1 szklanka wody Przygotowanie Cebulę pokroić w niewielka kostkę i wrzucić do miski. Dodać kurczaka do cebuli wraz z musztardą, miodem, koncentratem, wodą

Panda i jej świat
Ryba po grecku – dorsz po grecku 106

płatów z dorsza, sos: 250 g marchewki, 150 g pietruszki, 150 g selera, 300 g cebuli, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 listki laurowe, sól, cukier, sok z cytryny, pepperoni masło i oliwa lub olej do smażenia, Jeżeli mamy całą rybę należy ją oczyścić, wypatroszyć, usunąć błonę z jamy brzusznej, opłukać, odfiletować – dokładnie usunąć ości. Zostawić skórę. Oczyszczone, umyte płaty ryby

królestwo garów