Harira - pożywna zupa marokańska
Harira - pożywna zupa marokańska
Harira - to aromatyczna i bardzo pożywna marokańska zupa najczęściej podawana na kolacje w czasie Ramadanu. Nazwa pochodzi od arabskiego słowa harr حار - gorący. Zupa ma wiele odmian, można ją przygotować także w wersji wegetariańskiej. Składniki 1 - 1,5 kg mięsa (wołowina, jagnięcina lub kurczak) pokrojone w kostkę (ok. 2x2cm) 1 litr bulionu z kurczaka lub wołowiny lub wody 1 łyżeczka mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, zupa, mięso, seler, ryż, shoarma, ciasto, sałatki, sałatka, imbir, wołowina, kurczak, prosta zupa, seler naciowy, por , kolacja, proste ciasto, zielona soczewica, zupa z selera, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, ryż smażony, sałatka wegetariańska, zupa pomidorowa, potrawy z kurczaka, sałatka z kurczakiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, sałatka z pomidorem, sałatka z selerem
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz